Не верувам дека ќе земам половен дизел повторно, прилично покомплицирани и поскапи се за одржување, евентуално некоја мечка во некои посветли денови, a на VW не сум некој фан, гледам роднини што имаат голфови доста паричка фрлија за одржување во последно време, името ќе да ги држи дека се добри, инаку имаат доста дефекти, се надевам дека кај тебе ќе се потрефи од тие совршените голфови, па да немаш главоболки.
Со намера сум да барам строго бензин, па да ставам плин, бидејќи вртам 15-20 000 километри годишно, па мислам дека ќе ми се исплати.
Да ја шитнам оваа и планирам да прошетам по продавници за автоделови и да споредам цени за тие модели што ги имам ставено на листата (еве како совет од валволин планирам да ѕирнам и хјундаи акцент поновите модели после 2005), како идно возило со тоа што сум плаќал досега, а и да се распрашам кои се најчести дефекти (еве на оваа што ја возам регулатор за гориво е срање невидено иако е на бош, се ебавам со денови со него, зедов половен не чини исти курац како мојот, а нов е скоро 200 евра, запчаниците на менувачот на секоја втора си ебаваат матер, мене и тоа ми лапна повеќе од 300 евра за поправка....)