Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Значи имам 3 прашања:

1. BMW 320d 2004, сеа брзо ја зедов и на некои лежечи полицајци ми фаќа долу, дали треба да сменам федери, или има некое друго чаре, не се разбирам многу и не знам дали федерите се спортски или не.

2. Опел астра 2.0 дти 2002, на палење почна да тресе, значи само кога пали колата после нормално работи, што може да е ?

3. Загреан сум да земам Алфа 159, ама па некои ма предомислиа, ми викаат не земи италианска кола, не е покажана, германско си е германско, и такви ствари, а за тие пари (6.000 евра) можам да зеам или алфа или голф 5, ама па алфата е каде каде поубава, стварно ли има толку разлика во квалитет ?

Од сите овие коли за тие 6,000 евра најмногу добиваш кај Алфата.

За тие 6,000 евра кај Алфата 159 ќе имаш највисока опрема додека за тие пари кај голфот ќе мора да се задоволиш искрено со обична верзија, исто и кај bmw.

Но исто така добиваш и во години алфа 159ка за 6,000 евра ќе најдеш и од 2008 година со фул опрема а поготово ќе биде топ ако е од Швајцарија бидејќи таму скоро сите се со највисока опрема.

Инаку кој те лаже дека Алфа 159ка не е покажана? Да му кажеш дека врска нема од коли. Од 1998 до 2010 најмногу е покажана Алфа 159ка во буквално се. Најбитно е кај Алфата на време да си менуваш се и да не штедиш на одржување, да си зимаш она што е оргинал за неа и тоа е тоа.

Од сите овие коли за тие 6,000 евра најмногу добиваш кај Алфата.

За тие 6,000 евра кај Алфата 159 ќе имаш највисока опрема додека за тие пари кај голфот ќе мора да се задоволиш искрено со обична верзија, исто и кај bmw.

Но исто така добиваш и во години алфа 159ка за 6,000 евра ќе најдеш и од 2008 година со фул опрема а поготово ќе биде топ ако е од Швајцарија бидејќи таму скоро сите се со највисока опрема.

Инаку кој те лаже дека Алфа 159ка не е покажана? Да му кажеш дека врска нема од коли. Од 1998 до 2010 најмногу е покажана Алфа 159ка во буквално се. Најбитно е кај Алфата на време да си менуваш се и да не штедиш на одржување, да си зимаш она што е оргинал за неа и тоа е тоа.

Sky, чисто информативно,ако алфите се толку покажани зошто секој трет ден имаш некаков дефект на твојата? :D

Sky, чисто информативно,ако алфите се толку покажани зошто секој трет ден имаш некаков дефект на твојата? :D
Затоа што мојата е од баба ми ева времето. Друго јас сум 4 сопственик да се разбереме колата е од 95та, 164ка.

Имам и 156 која откако ја направив тоа што го средив друго ништо не е чепнато.

Прашај и други членови кои се од тука кои имаат Алфи ќе ти кажат дека не е така црно како што секој зборува. Секој кој седнал да вози Алфа а предходно возел X ауто, не мењава алфа.

Ти што кола возиш, чисто ме занима...?[DOUBLEPOST=1465681570][/DOUBLEPOST]
Алфите се убави само што се распаѓаат штом ќе ги купиш
Пф, кажано од прв ракав без факти. :D

Малку офтопик, ама ми треба одговор пред понеделник кога би можел официјално да прашам во технички на телефон, па да се пробам тука :)

Знаете колку често се регистрира мотор од 150cc и колку му кошта регистрација? Претпоставувам дека секоја година се регистрира, а за цена немам ни претпоставка колку би одела :toe:

Значи имам 3 прашања:

1. BMW 320d 2004, сеа брзо ја зедов и на некои лежечи полицајци ми фаќа долу, дали треба да сменам федери, или има некое друго чаре, не се разбирам многу и не знам дали федерите се спортски или не.

2. Опел астра 2.0 дти 2002, на палење почна да тресе, значи само кога пали колата после нормално работи, што може да е ?

3. Загреан сум да земам Алфа 159, ама па некои ма предомислиа, ми викаат не земи италианска кола, не е покажана, германско си е германско, и такви ствари, а за тие пари (6.000 евра) можам да зеам или алфа или голф 5, ама па алфата е каде каде поубава, стварно ли има толку разлика во квалитет ?
1. Vidi prvo dali gi secel federite ili eventualno im staval potpunki za da gi namali.
2. Najverojatno imas otideno drzac na motor.
3. Alfite se dosta pogodeni. Famata ostanala uste od vremeto koga se vozea samo Golf 2 a sekoja druga bese luksuz.

Алфите се убави само што се распаѓаат штом ќе ги купиш

2 месеца работев во автосервис,за тој период дојдоа само 3 Алфи,и тоа едната за менување на масло и комплет филтри,другата за стабилизатори,а третата за полнење на клима...Сервисот беше преполн од скапани Фордови,Голфови,Шарани,Галакси..Сакаш верувај,сакаш не..[DOUBLEPOST=1465686000][/DOUBLEPOST]
Значи имам 3 прашања:

Околу Астрата,најверојатно држач на мотор,дизна,или евентуално менувач,поконкретно замаец..[DOUBLEPOST=1465686128][/DOUBLEPOST]
Не ми лади климата, пред некое време ставив фреон, така да не е до тоа. Отворив одпред, извадив маската и видов дека таа перка што е кај ладилникот не работи поточно не врти упоште. Така да дали е до тоа и ако е, електричар ќе среди или да ја носам кај овластен сервис?

Најверојатно компресорот не уклучува..Ти можеби си ја наполнил со фреон,ама може имаш некоја скината или дупната цевка,и тој фреон ти истекол,и затоа може не ти уклучува компресорот,бидејќи нема притисок..Може осигурачот е отиден,тие компресори се скапа работа..Не се лажи кај автоелектричар,носи ја колата во сервис за клими.

Pozdrav decki sovet da mi dadete za kola do 3000, sto da zemam?nekoja familijarna so 4vrati, imam korsa i vise e mnogu tesna so dve deca, Za kolicka i torba nema mesto :-) fala vi odnapred[DOUBLEPOST=1465694429][/DOUBLEPOST]I mislenje.iskustvo za passat 98,99 1.9 tdi, ili fiat stilo 1.9 jtd 2002, 2003?

Последно уредено:
Затоа што мојата е од баба ми ева времето. Друго јас сум 4 сопственик да се разбереме колата е од 95та, 164ка.

Имам и 156 која откако ја направив тоа што го средив друго ништо не е чепнато.

Прашај и други членови кои се од тука кои имаат Алфи ќе ти кажат дека не е така црно како што секој зборува. Секој кој седнал да вози Алфа а предходно возел X ауто, не мењава алфа.

Ти што кола возиш, чисто ме занима...?[DOUBLEPOST=1465681570][/DOUBLEPOST]
Пф, кажано од прв ракав без факти. :D

На времето и ја сакав алфи,ама сеа некако не ми се свиѓаат внатре.Возам ауди а4 б8.5 од 2012.

Pozdrav decki sovet da mi dadete za kola do 3000, sto da zemam?nekoja familijarna so 4vrati, imam korsa i vise e mnogu tesna so dve deca, Za kolicka i torba nema mesto :) fala vi odnapred[DOUBLEPOST=1465694429][/DOUBLEPOST]I mislenje.iskustvo za passat 98,99 1.9 tdi, ili fiat stilo 1.9 jtd 2002, 2003?
Тошаш земи ксара пикасо, меган сеник, зафира и такви слични моноволуменци
чим си фамилијарен човек :)

Pozdrav decki sovet da mi dadete za kola do 3000, sto da zemam?nekoja familijarna so 4vrati, imam korsa i vise e mnogu tesna so dve deca, Za kolicka i torba nema mesto :) fala vi odnapred[DOUBLEPOST=1465694429][/DOUBLEPOST]I mislenje.iskustvo za passat 98,99 1.9 tdi, ili fiat stilo 1.9 jtd 2002, 2003?
За тие пари можеш да земеш мерцедес е220, е200ка се наоѓаат во убава состојба за тие пари. Мерцедесот тие баш за фамилија широк и плус позади и слон можеш да ставиш. :D

Јас би ти препорачал Berlingo или Partner. Имаш комотно место за 5 и плус багаш колку сакаш. Најбитно од де ефтини се за одржување

Дали со форд мондео 94' би не пуштиле во европа на одмор,дали ќе не пуштат понатака од хрватска :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom