Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба совет. Планирам да купам алфа ромео 159. 2.4 дизел 2006 година. Што мислите за автомобилот, дајте ми совети, колку троши и слично

Се корегира тоа лесно или треба да се отвара таму? И да не знаеш што пари би коштало?
Зависи за која кола е,ако е од поновите можно е да треба да се вади се од напред цела маска.

Кога го пуштам климатроникот на послабо да грее нешто ми свири како некое вентилаторче што врти.
Си работи и грее супер, на силно пуштен не свири ама кога го намалувам "на тивко" се јавува некое свирење.

Да не знае некој што би можело да биде? Оти ме живцира на подолги релации :)

Pa neka gree na najjako i koga ke se zatopli vnatresnosta na kolata iskluci go i nema da te nervira.Mada jas sepak mislam deka mora da se slusa nekoj zvuk,od samoto vrtenje,od samata rabota na ventilatorot.

Pa neka gree na najjako i koga ke se zatopli vnatresnosta na kolata iskluci go i nema da te nervira.Mada jas sepak mislam deka mora da se slusa nekoj zvuk,od samoto vrtenje,od samata rabota na ventilatorot.

Тоа и го практикувам ама па и не е решение.

Кога работи јако нема свиркање и како што го намалувам пополека од 4 степен (7-8 има) надоле почнува да свири како иритирачко свиркање со уста од вентилаторот најверојатно. А да ја корнам шал таблата за да го барам штурецот незнам дали вреди.

Ваков климатроник и од овој степен надоле свирка...

clima_2.jpg[DOUBLEPOST=1450881352][/DOUBLEPOST]
Си имаш штурче во шалт таблата. :icon_lol:

Кога возам сам така како совозач почнав да си го осеќам. :свиркам:

Ми треба совет. Планирам да купам алфа ромео 159. 2.4 дизел 2006 година. Што мислите за автомобилот, дајте ми совети, колку троши и слично
Како коли добро се покажаа, тој мотор мислам дека е најпогоден за таа кола. Троши околу 10-11 градска најмалце, а ако стискаш може и многу повеќе да троши. На отворено околу 7-8, исто зависи колку возиш. Не е нешто поскапа за одржување од другите коли од тие години и таа големина. Во главно, супер кола, премногу убава на изглед, брза и комотна.

Дали може некој да ме упати каде да најдам акумулатор помошен за Мерцедес Е270CDI со спецификации 12A, 12V, 170A? Битно ми е само да биде со точните бројки, не повеќе или помалку без разлика дали го местеле или не.

Незнам каде не бев и каде не прашав по Скопје, неможам никаде да најдам. Макаутостар не е опција :D

Дали може некој да ме упати каде да најдам акумулатор помошен за Мерцедес Е270CDI со спецификации 12A, 12V, 170A? Битно ми е само да биде со точните бројки, не повеќе или помалку без разлика дали го местеле или не.

Незнам каде не бев и каде не прашав по Скопје, неможам никаде да најдам. Макаутостар не е опција :D

Јави се на овие два броја и прашај. На Карклуб оди под никот Анџело. Ќе ти најде дечкото акумулатор.
078312220, 078312219

Сакам да купам нешто помало, поекономично...

Најдов Фиат Уно 1.1, 1995та со атестиран плин, па ме интересира колку вреди каква е потрошувачката дали се ефтини за одржување?

Најдов Фиат Уно 1.1, 1995та со атестиран плин, па ме интересира колку вреди каква е потрошувачката дали се ефтини за одржување?
Ќе му се изнавозиш. Ефтини делови колку сакаш. 200 денари 100 километри плин.

Градско количе,ефтино за одржување,одговараат делови и од југо,има душата да му ја извадиш

Сакам да купам тип на кола половен како Scenic, C-max, Zafira (2003 - 2005).. any hints што би било најдобро, ваше искуство, мислења? :)

Сакам да купам тип на кола половен како Scenic, C-max, Zafira (2003 - 2005).. any hints што би било најдобро, ваше искуство, мислења? :)
Нема најдобро, секој со вкусовите ... гледај има доста зафири, пикасо и сеник има да бираш
пикасо мене ми е фејв од тие модели
еве едно интересно со кожа внатре (нз дали е фабрички бордово ама изгледа според изработкава дека се фабрички вакви седиштата)
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdD...OEN-XSARA-PICASSO-2-0-HDI-66KW-KOZA-UNIKAT-03

На мој другар јас му препорачував кола од овој калибар, а тој инсистираше на Пасат, А4 и слично. Го разубедив и зеде Сеник 1.6 бензин пред 2-3 години за 3500 до регистрација, и нормално многу очуван пошто е бензинец. Дизелите се повеќе возени.

Има сменето многу малку од потрошните делови, а тек сега менува ламела. Сме оделе на одмор до Ксамил преку Валона по тие угорниците, и колата се покажа петка за фамилијарен човек.

Единствено треба да пазиш кај овие коли да не е такси возено што се приметува на некои места во кабината каде материјалот е поизлитен. Колку и да менуваат на облогите, негде ќе се покажи излитеноста и километражата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom