Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,

Да прашам, имам фиат браво 1999 год, и нешто ме зафркава километражникот, некој да ме упати кај некој мајстор што би можел да го среди тоа, или пак некој ако знае што би можело да е причина за негов дефект ? Обртометарот си работи константно, без проблем, но брзинометарот, заглавува, ништо не покажува или на 100, замрзнува или на 50 или било каде застанува и така стои, што би можело да е ? Некој да имал ваков проблем, па да го решил ? Да знам што да правам, не знам мајстор што би можел да среди. :toe:

Инаку да прашам можеби веќе имам прашано но сепак денеска пак налетав на неа па да слушнам мислење за Алфа Ромео 164, 2.0 Бензинец

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1414333

Дали е многу пари 1,500 евра за неа?

Јас лично за овие 164 ките врска неам какви се...

Искрено многу е..За 2000 евра имаш Алфа 6-7 години понова..[DOUBLEPOST=1446761423][/DOUBLEPOST]
Здраво,

Да прашам, имам фиат браво 1999 год, и нешто ме зафркава километражникот, некој да ме упати кај некој мајстор што би можел да го среди тоа, или пак некој ако знае што би можело да е причина за негов дефект ? Обртометарот си работи константно, без проблем, но брзинометарот, заглавува, ништо не покажува или на 100, замрзнува или на 50 или било каде застанува и така стои, што би можело да е ? Некој да имал ваков проблем, па да го решил ? Да знам што да правам, не знам мајстор што би можел да среди. :toe:

Од каде си?Ако си од Скопје,имаш солиден сервис само за Италијански автомобили во Радишани е..Јас од Велес сум,за посериозни дефекти ја носам таму..Газдата се вика Ацо..Ако сакаш да ти пишам бројче,прашај го,тој што ќе ти рече тоа е,нема друго.[DOUBLEPOST=1446761542][/DOUBLEPOST]
Валео казанче за парно 4500 ден без работна рака дали се исплајќе да се стави такво или кинеско некое од 1500-2000 ден ? шо е разликта?

Сам си праша сам си одговори..И кај мене е Кинеско,или Корејско,кој го знае,па еве веќе две години си ја брка работата..Парно имам ептен јако..4500 денара е многу пара,или чим си од Струмица,ете ти ја Грција,или Бугарија,пред кур ти е,сигурно ќе најдеш Валео казанче за 30-40 евра..Само немој да се лажеш половно да ставиш.Макар и оригинално да е.Само ново.[DOUBLEPOST=1446761775][/DOUBLEPOST]
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1800097
Fiat Grande Punto 2007 прв сопственик 3400 E
Што мислите за огласов, јас уште сум без ауто
cheesy.gif
. Како се погодени овие па и ако го знае некој нека каже што како

Колата е солидна..Ја имам возено некој 200-500 км,можам да кажам дека има ниска потрошувачка,и ефтина регистрација..Мислам дека е 1200 кубици,повлекува после некои 2500-3000 обртаи..Не е многу трома,али и не очекувај којзнае какво забрзување..На пример ако сакаш да претекнеш шлепер,возиш со петта брзина некој си 90 km/h,треба да ја прешалташ во четврта брзина..

Последно уредено:
Инаку да прашам можеби веќе имам прашано но сепак денеска пак налетав на неа па да слушнам мислење за Алфа Ромео 164, 2.0 Бензинец

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1414333

Дали е многу пари 1,500 евра за неа?

Јас лично за овие 164 ките врска неам какви се...
Штом имаш мерак земи ја :)
Само што изгор е за одржување а потрошувачката е глава боли. Види само колку коштаат свеќици за колава околу 4000 ден се.
Ама кејфот се плаќа.

Он како што кажа или барем јас како разбрав само за казанчето му бараче 4500... Ако е со се работна рака некако е ок, ама ако само за казанчето - машалааа...[DOUBLEPOST=1446593328][/DOUBLEPOST]

Сет ламела, потисна и друк лагер " Luk " 12 - 13 000 ден, зависно каде, а замаец исто " Luk " околу
22 000 ден... Што значи се заедно околу 34 - 35 000 ден, нормално некој мал попуст ако добиеш па да биде 500 евра округло ... Тука некаде со цена се и " Sachs " ... Замаецот ти е најскап, така да ако е во добра состојба оригиналниот може да се помине само со сетот ламела, а ако не е - јеби га... Затоа треба да се менува на време ...
Koga veke sme kaj zamaecot, dalo pak varijabilen koj e mn skap ili fiksen sto e poeftin no nezz kako i sto ke se promeni pa da mi gi kazete razlikite?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Koga veke sme kaj zamaecot, dalo pak varijabilen koj e mn skap ili fiksen sto e poeftin no nezz kako i sto ke se promeni pa da mi gi kazete razlikite?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Друже,си купил скапа кола,скапо е и одржувањето..Ако требало така,од Германија од фабрика така ќе го направеле..Ќе ти тресе многу,и сигурно има уште некои недостатоци..Мој совет,не експериментирај со колата,да не направиш поголема беља..Не за џабе викаат,сиромавиот двапати плаќа..[DOUBLEPOST=1446767709][/DOUBLEPOST]
Штом имаш мерак земи ја :)
Само што изгор е за одржување а потрошувачката е глава боли. Види само колку коштаат свеќици за колава околу 4000 ден се.
Ама кејфот се плаќа.

Незнам што мерак има на возило што не се произведува,и што има 21 година и кусур..Долго време ја гледам низ Велес,неможе да ја продаде..Можеби колата е тип-топ,но има бааѓи години.

Незнам што мерак има на возило што не се произведува,и што има 21 година и кусур..Долго време ја гледам низ Велес,неможе да ја продаде..Можеби колата е тип-топ,но има бааѓи години.
Тоа се вика мерак.:) И јас имам мерак за Honda Prelude, од мое време е и ќеф ми е да ја имам ама од друга страна апсолутно немам потреба од таква кола за тоа не ја купувам.

едно прашање како не упатен.. треба да купувам кола од охрид( јас сум од скопје) е сеа колата е на ох таблици.. и сега коа сопственикот ке ја одјави и ке ги предаде таблиците..јас каде треба да ја пријавам колата у Скопје или можам и во Ох.. ( и ако треба во скопје како би ја донел то тука без таблици или издават некои на краток период? ) и коа се купува кола што друго освен купо продажен договор треба?
Правите купопродажен договор, тој ја одјавува во Охрид, ти ја возиш до Скопје без таблици затоа што имаш 48 часа да си ја донесеш во твојот град колата откако ќе ја купиш. Си ја пријавуваш во Скопје, си плаќаш 1200 денари за табли и тоа е тоа.

Правите купопродажен договор, тој ја одјавува во Охрид, ти ја возиш до Скопје без таблици затоа што имаш 48 часа да си ја донесеш во твојот град колата откако ќе ја купиш. Си ја пријавуваш во Скопје, си плаќаш 1200 денари за табли и тоа е тоа.
Ова сигурно ли е? Без таблици на автопат има како циган мрсул да го лапнеш... има ли некаде закон да се прочита?

Мислам дека во ваков случај мора да се вадат пробни таблици.

Последно уредено:
Ова сигурно ли е? Без таблици на автопат има како циган мрсул да го лапнеш... има ли некаде закон да се прочита?

Мислам дека во ваков случај мора да се вадат пробни таблици.
Мора пробни таблички. Без таблички ризикуваш да те ебат.Извози ја колата до дома со тие таблички извади ги заедно со се сообраќајната ќе му ги пратиш,или лично однеси му ги,ќе ги одјавите во полиција,а мислам дека може и во АМСМ или Здружение, ќе ти удрат печат на сообраќајната ПОНИШТЕНО, си ја земаш одиш во АМСМ или било каде си плаќаш и добиваш нови таблички и нова сообраќајна.

Имам рено меган 98г, и почна да ми прај проблеми мењачот, тешко влегва во 1ва,и прај грррр некогаш, треба 2-3 пати да прицниш на кумплуг... нерви искинав :D Шо можи да е проблемот?

Имам рено меган 98г, и почна да ми прај проблеми мењачот, тешко влегва во 1ва,и прај грррр некогаш, треба 2-3 пати да прицниш на кумплуг... нерви искинав :D Шо можи да е проблемот?
Ламелата

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Maslo vo menuvac prvo proveri.

Почна зимската сезона за ланци вкола да носам или не е уште почната? И како е точно законот, само за надвор од населено место требит да носиш ланци или морат да ги имаш вкола стално?

Почна зимската сезона за ланци вкола да носам или не е уште почната? И како е точно законот, само за надвор од населено место требит да носиш ланци или морат да ги имаш вкола стално?
Од 15ти почнува колку што знам и мислам дека се задолжителни без разлика од местото, и во населено место и на автопат ми барале

Од 15ти почнува колку што знам и мислам дека се задолжителни без разлика од местото, и во населено место и на автопат ми барале

Аха, значит ќе требит да купвам, шо пари се движат знајте, гумите ми се 195/65/15

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom