Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
И јас прво помислив дека има голема километража, ама колава поседува и сервисна книшка и ти нуди да ја провериш каде сакаш за километража (за мерцедес неможеш да лажеш за километража, на проверка во сервис ти приклучуваат џекче и на лап топ одма ти пишува ако е враќана километражата).
LOOOOL. Moze da ja proveris samo preku carfax, ke si platis 20tina evra i gotovo. Ako ja nema odamna vo bazata na podatoci ili ako voopsto ja nema teras dalje. Vo BG ti pravat original servisna sose pecati so se za koja sakas kola za 10-20 evra. Ako e kilometrazata profesionalno butnata nema nieden kompjuter da otkrie. Kaj tie ponovite mercedesi kilometri se butaat na tri mesta, na kompjuterot, na salt tablata i na klucot.

Полномошно вадење само во АМСМ , не се сеќавам точно колку пари беше, негде околу 10-15 евра, ама ти важи и за тука и за во странство ...
Значи не можи јас сам да го составам како што треба, и после само да го заверам на нотар?

Е незнам тогаш за што е. За што макра на кола е?
Голф 4 тди со три црвени
Не е педеф туку PDF за Дизел коли што се со комон реил мотори,или над 2005 година..
е добро де ме мрзеше да го пишам со капс лок :)

иначе може бе да возите туѓа кола во Мкд без полномошно, мојата ја вози сестра ми некад не и направиле проблем, јас ја возам и на татко ми, само ќе прашаат како што пишавте чија е и толку.

Голф 4 тди со три црвени

иначе може бе да возите туѓа кола во Мкд без полномошно, мојата ја вози сестра ми некад не и направиле проблем, јас ја возам и на татко ми, само ќе прашаат како што пишавте чија е и толку.
Тој филтер кај мене е одамна фрлен. :)
Продолжен е со обична цевка и никогаш нема да се испрља.

За полномошното, еве јас понекогаш на татко ми ја возам но сме на различна адреса. На „милицаецот“ како да му докажам дека ми е татко кога само презимето се совпаѓа, друго се е различно.

Тој филтер кај мене е одамна фрлен. :)
Продолжен е со обична цевка и никогаш нема да се испрља.

За полномошното, еве јас понекогаш на татко ми ја возам но сме на различна адреса. На „милицаецот“ како да му докажам дека ми е татко кога само презимето се совпаѓа, друго се е различно.

Матичен број неможе ли да помогне?Извод од матична книга?ДНК тест,ако ја тупиме до толку

Матичен број неможе ли да помогне?Извод од матична книга?ДНК тест,ако ја тупиме до толку
Па наједноставно е полномошно.:)
Инаку ако веќе те сопрел во раце си му, ако нема за што друго за ова ќе ти пише глоба.

Значи не можи јас сам да го составам како што треба, и после само да го заверам на нотар?

Абе ти нема што ни да го составуваш, нотарот ке ти го состави и завери и се по ред ... Ама ај отиди у Германија со тоа полномошно на кирилица ? За таму ке ти треба да ти го преведе на Англиски и да ти го завери судски преведувач ... Во АМСМ ти издаваат едно полномошно кое важи за во земјава и за во странство. Ке отидете таму со татко ти, ке понесесш со себе пасош и ке ти издадат полномошно за 10 мин... Ако идеш со колата во странство ке треба да си извадиш и меѓународна возачка дозвола, исто во АМСМ ... А за кај нас досега немам слушнато на некој да му прават проблем . Ако колата е на име на фирма, тогаш обавезно мора да имаш полномошно. Сега незнам како вика законот за физички лица, инаку јас сум возел кола на татко ми, на вујковци, на братучеди, на другари и неколку пати ме имаат сопрено со туѓа кола и никогаш не ми правеле проблем.

Corsa 1,3 CDTI 16V disel>дали се добри мотори се тие каква потрошувачка имат?

И може некој да ми каже трошковите за една кола да се увезе од аустриа колку е царината патни трошкови и слично?

Последно уредено:
Corsa 1,3 CDTI 16V disel>дали се добри мотори се тие каква потрошувачка имат?

И може некој да ми каже трошковите за една кола да се увезе од аустриа колку е царината патни трошкови и слично?

Мислам дека тој мотор е на ланче,го нема глупавиот ребраст каиш,туку обично ланче,кое се менува на 100.000 км,или кога ќе почне да тропа..Тој мотор е Италијанско производство што се тура во Фиат Добло,Гранде Пунто 1.3 Мултиџет Комон Реил..Многу брз,жилав и пред се економичен мотор,од 5.0-5.5 литра не троши на отворено,низ град околу 6.0-6.5 литра..Чичко ми има Фиат Добло 1.3 знам ме влечеше со Бравата мене,ни да зачади,ни да снема снага,ќе ме откорнеше,по горништа нема мака,шиба..Прв газда е,и има поминато околу 130.000 км..Освен масло,филтри,водна пумпа,и тие работи нема ништо сменето крупно..Е сеа половно,какво ќе начекаш такво..Во Фиатите е погоден,кај Опелите не толку.

Мислам дека тој мотор е на ланче,го нема глупавиот ребраст каиш,туку обично ланче,кое се менува на 100.000 км,или кога ќе почне да тропа..Тој мотор е Италијанско производство што се тура во Фиат Добло,Гранде Пунто 1.3 Мултиџет Комон Реил..Многу брз,жилав и пред се економичен мотор,од 5.0-5.5 литра не троши на отворено,низ град околу 6.0-6.5 литра..Чичко ми има Фиат Добло 1.3 знам ме влечеше со Бравата мене,ни да зачади,ни да снема снага,ќе ме откорнеше,по горништа нема мака,шиба..Прв газда е,и има поминато околу 130.000 км..Освен масло,филтри,водна пумпа,и тие работи нема ништо сменето крупно..Е сеа половно,какво ќе начекаш такво..Во Фиатите е погоден,кај Опелите не толку.

Како може еден ист мотор кај Опел да не е погоден а кај фиат да е погоден. Нешто не е јасно ?
1.3 дизелот од Фиат е разработка на фијат. 1.3 во Опел е во заедничка разработка со Фиат, мислам Нисан и Рено... Поправете ме ако грешам.
Башка и ланче се растропува.

Последно уредено:
Како може еден ист мотор кај Опел да не е погоден а кај фиат да е погоден. Нешто не е јасно ?
1.3 дизелот од Фиат е разработка на фијат. 1.3 во Опел е во заедничка разработка со Фиат, мислам Нисан и Рено... Поправете ме ако грешам.
Башка и ланче се растропува.

Конкретно мислев на 2.0 ДТИ моторот во Вектра,е истиот оној 1.9 ЈТД во Фиат..Блок,клипови,цилиндри..А тој ДТИ мотор има проблем со електрониката на бош пумпата, и затоа (апла) тие мотори не се погодени..Нема Нисан и Рено,чисто Фиатов мотор..Кога веќе го спомна Нисан и Рено,Дачија Дастер и Дачија Сандеро соработуваат со Нисан и Рено..Погонот на Дастер џиповите е од Нисан,а менувачот и комплетната супспензија е на Рено.

a kakvi se trosocite okolu carinenje na edna kola od stranstvo i patni troskovi?

Дечки на технички не ме пуштаат, затоа што рачна држи само на лева страна, а на десна доста послабо. Во пракса тоа не е некој проблем, затоа што нема теоретски шанси да направи некој проблем, ама ете на него така му покажува на компјутер и не може да поминам. Мењав диск и плочки, ама ништо не направив, пак исто. Што друго може да се направи?

Дечки на технички не ме пуштаат, затоа што рачна држи само на лева страна, а на десна доста послабо. Во пракса тоа не е некој проблем, затоа што нема теоретски шанси да направи некој проблем, ама ете на него така му покажува на компјутер и не може да поминам. Мењав диск и плочки, ама ништо не направив, пак исто. Што друго може да се направи?

Смени сајла друго нема колку што знам јас.

Да ти се наштелува сајлата.Мора механичар да види,неможе преку тастатура..До сега 3 години ја имам колава,никогаш не ми провериле рачна кочница,ни па да гледаат на која страна ми лежи..Оди во АМСМ,таму ќе те пуштат..Кај ја носиш колата на технички?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom