Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Bidete srekni tie so imate vozila so pogolema kubikaza so plakate eftini registracii (zasega). Uste od lani se sprema zakon na site tie so imaat nad 2000 kubika i poveke od 150ks pod hauba prilicno ke im poskapat registraciite, nekoj vid danok na luksuz. Ova odamna vazi na zapad, vo nekoi drzavi registracija za vozila nad 2500-3000 kubici i nad 150ks e ogin skapa sporedbeno so nesto standardno do 2.0 i do 150ks. Eve npr vo Slovenija registracija za 270cdi so 170 konja e duplo poskapa nego za 1.9tdi so 90-110 konja,vo Svajcarija ako ne se lazam e okolu 3x poskapa, sto bi znacelo kaj nas deka vozac na ovakov mercedes ke treba da plaka okolu 25-30.000 za registracija sto i veruvam vo brzo vreme ke se sluci.

Последно уредено:
Se soglasuvam taka da bidi. Štom sakaat čalam koga pištat so skapite džipovi,treba i da platat. Nekoi se i tolku arogantni što mislat deka treba i da im se trgaš od pred niv

Se soglasuvam taka da bidi. Štom sakaat čalam koga pištat so skapite džipovi,treba i da platat. Nekoi se i tolku arogantni što mislat deka treba i da im se trgaš od pred niv

Законот нема да важи за сите исто..Тие што имаат многу пари пак ќе возат џипови,тие што немаат за леб пак ќе немаат..Тате,чиче ќе се јави во АМСМ ќе му средат да не плаќа толку скапо..

pozdrav do site decki, za falenje sum go kupiv renault grand scenic 1.9 dci 2004 za koj sto mi pisuvavte soveti neokolku stranici postirani nazad, se nadevam nekogas ke ve sretnam pa da ve pocastam po edno pivo, posebno fala do deckoto so fiat avatar i gjoko _mkd , se citame vo narnoto sovetuvaliste ;)[DOUBLEPOST=1424173636][/DOUBLEPOST]
Мене ме кошта 12.000 за 1.9 TD100..[DOUBLEPOST=1423924648][/DOUBLEPOST]

Како да не,нема шанси да е толку ефтино,само осигурањето е 6000 денара најмалку,ами техничкиот,и други работи..Околу 12.000 денара е
Decki 1.9 dci (88KW) komplet me kostase 16.800 sega pravev samo osiguruvanje 8.800 mkd , taka da ne znam kako e 10 000 den za 2.0

Последно уредено:
pozdrav do site decki, za falenje sum go kupiv renault grand scenic 1.9 dci 2004 za koj sto mi pisuvavte soveti neokolku stranici postirani nazad, se nadevam nekogas ke ve sretnam pa da ve pocastam po edno pivo, posebno fala do deckoto so fiat avatar i gjoko _mkd , se citame vo narnoto sovetuvaliste ;)[DOUBLEPOST=1424173636][/DOUBLEPOST]
Decki 1.9 dci (88KW) komplet me kostase 16.800 sega pravev samo osiguruvanje 8.800 mkd , taka da ne znam kako e 10 000 den za 2.0

Колку е поголема кубикажата толку е поскапа регистрацијата..Како и да е,со здравје да си ја возиш колата,и многу безгрижни километри со неа..

Edno prasanje do poiskusnite. Imeno posle menjanje na glava od motor i pritoa staveno e nova bregasta, soljici i lageri, sega mnogu mi dimi na auspuh bel dim. Sto e problemot.

Edno prasanje do poiskusnite. Imeno posle menjanje na glava od motor i pritoa staveno e nova bregasta, soljici i lageri, sega mnogu mi dimi na auspuh bel dim. Sto e problemot.

Диктонот на главата го сменивте ли?Да не има смешано вода и масло?Вода троши ли?

Последно уредено:
На мака сум имам едно прашање.Вчера прометив дека задната лева врата на колата не се заклучува,нит со далечинското нит дирекнто со клуч во возачката врата.Се работи за VW Golf 5-2005.Ми бараат 170-180€ за нова а ми кажаа и дека до 100€ може да се најде половна но секак нели со негарантиран квалитет.Дали недајбоже некој друг бил на слична/иста мака и дали постои други начини да се реши ова,ако има-каде,кога,колку?
Благодарам.

Јас сам си ги поправам ваквите дефекти,ама треба нешто да знаеш околу колите,иначе не чепкај.Кај вакви случаеви најчесто се работи за прекината жица во гуменото црево помеѓу вратата и стубчето од колата,мада немора да значи.

Уништувач-дали е главата рамнета на рамен струг?дали ги шлајфавте лежиштата на вентилите?Дали ставивте добар дихтон на глава?има многу фактори,а обично бел дим се јавува ако влези вода во коморите за согоревање

Бошко-за убаво да си ја возиш колата

Диктонот на главата го сменивте ли?Да не има смешано вода и масло?Вода троши ли?
Znaci kolata ja pravea vo ovlasten servis Kolevski. Sem glavata sto bese polovna no dobra i ramneta, se drugo bese novo do dikton i strafovi. Voda i ulje niti trosi niti se mesa vekje 2 nedeli e kaj mene. Glavata e ramneta no kaj ventilite ne e pipano samo glava menjato soljici lageri i bregasta. Diznite bea ispituvani i se so namalena kilovataza i malce poslabo mi vlece no lezistata nivni ne se pipani i oni imaat novi gumici i sajbni.

Јас сам си ги поправам ваквите дефекти,ама треба нешто да знаеш околу колите,иначе не чепкај.Кај вакви случаеви најчесто се работи за прекината жица во гуменото црево помеѓу вратата и стубчето од колата,мада немора да значи.

Уништувач-дали е главата рамнета на рамен струг?дали ги шлајфавте лежиштата на вентилите?Дали ставивте добар дихтон на глава?има многу фактори,а обично бел дим се јавува ако влези вода во коморите за согоревање

Фала другар , поубава да си купиш ;) , by the way fala i za sovetite sega licno, kako sto rekov se citame na narednoto sovetuvaliste :),
Se najdobro do site кајганџии

Убаво кажано од твоја страна,нормално дека треба да разбираш.Е сега ако имаше прекинато жичка мислам дека немаше ни да има реакции од самиот механизам,а не тој да клика.Значи кликнува како и кај другите 3 врати само послабо.Со тоа знам дека струја доаѓа до механизмот само има некое делче кое откажало.Е сега пракса во автомобилската индустрија е наместо да се замени некое делче тие продаваат право цели механизми,ако секој механизам е составен од 1000 делови кои можат да се сменат/поправат.Така и заработуваат.Значи за тоа прашувам дали има некој што ги разбира,ама стварно да разбира ако може да се направи наместо да се плуснам 100-200€ за нова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom