Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
како се вика овој дел од сликава кај нас, на македонски? изгледа тоа треба да менувам на голофов ама ми го кажаа само на енглески како се вика. и евентуално set kvacila на српски (шо и да им значи тоа) мада мислам дека тие шо се разбираат ке им биде јасно.

http://www.honestjohn.co.uk/media/4418196/151210saint_630x504.jpg

ламела е мислам

како се вика овој дел од сликава кај нас, на македонски? изгледа тоа треба да менувам на голофов ама ми го кажаа само на енглески како се вика. и евентуално set kvacila на српски (шо и да им значи тоа) мада мислам дека тие шо се разбираат ке им биде јасно.

На сликава има потисна плоча, ламела и замаец.

e toa da, izgleda cel set ke mora da se zameni. posti takvo nesto? kako zamenuvanje na celiot set?

e toa da, izgleda cel set ke mora da se zameni. posti takvo nesto? kako zamenuvanje na celiot set?
Обично замаецот не се менува, трае скоро колку и моторот (освен ако нема сензори во него...) инаку за сет тука се подразбира ламела и потисна плоча.

Ova na slikava e dvomasen zamaec, ako treba stvarno da go menjas tesko tebe, nov e preku 500 evra. Poloven kojznae kolku e i vo kakva sostojba ke bide. Moze i da se napravi rokada na cel sistem so obicen zamaec i za nego lamela i potisna ama posle ke ti trese kolata vo ler i na trgnuvanje.

Абе вој го најдов колку за слика да имам да покажам, инаку немам поима дали е за голф 5 или не е. Ме интересираше само како се вика. И да, ми кажаа дека е околу 500 евра, и да ако е тој зезнат "не дај боже" ке купам нов, нема шанси половен.

Е сеа, дали може да се сменат постепено? НА пр. прво ламелата, па ако пак ми тресе при тргнување да се смени потинсната па ако пак тресе да се смени заменецот? Или мора се комплетно?

И дали мајстор ко мајстор ако го расклопи овој дел ке може да ми каже со сигурност дека тоа и тоа е расипано и да го менувам? Да не ме биде за џабе да дадам толку пари па да испадне дека нешо друго не чини.

ФАла ви за одговорите.

Абе вој го најдов колку за слика да имам да покажам, инаку немам поима дали е за голф 5 или не е. Ме интересираше само како се вика. И да, ми кажаа дека е околу 500 евра, и да ако е тој зезнат "не дај боже" ке купам нов, нема шанси половен.

Е сеа, дали може да се сменат постепено? НА пр. прво ламелата, па ако пак ми тресе при тргнување да се смени потинсната па ако пак тресе да се смени заменецот? Или мора се комплетно?

И дали мајстор ко мајстор ако го расклопи овој дел ке може да ми каже со сигурност дека тоа и тоа е расипано и да го менувам? Да не ме биде за џабе да дадам толку пари па да испадне дека нешо друго не чини.

ФАла ви за одговорите.
Може посебно да се менува ама секое менување ќе те кошта + вадење мотор или мењач.

Е заради вакви работи си купив уно за 600 евра па нека се расипува колку сака еве скоро цела година ме вози само плин ставам....

Е вака сеа, испадна дека треба да се менува потисна плочка и ламела т.е. ко што ми рече мајсторот целиот тој сет (шо и да му значи) Ми рече дека он ке купел и ке сменел се ама пошто знае дека сакам јас малку по квалитетни работи и дека сум маанџија ми рече ако сакам да си најдам сам шо ми одговоара. Е сеа, од искуства ако има некој нешто да ми препорача? Цена не е многу битна али да е квалитетно.[DOUBLEPOST=1412069962][/DOUBLEPOST]Само да дополнам, реплика на ламела и потисна 100 евра, оригинал 12 000 денари... колку да стои за инфо.

Последно уредено:
Пријатели...има ли некој од вас искуство со Опел Фронтера 2.2 дти...лоши ..добри страни на овој теренец..благодарам однапред

Пријатели...има ли некој од вас искуство со Опел Фронтера 2.2 дти...лоши ..добри страни на овој теренец..благодарам однапред
Имам возено такво сто пати и појќе ама со автоматски менувач и да ви кажам и покрај што е дизел и троши како ламја и деловите за фронтера се поскапички и малку тешко се наоѓа бидејќи во МК малкумина имаа фронтера , а гумите за една гума колку цела просечна плата :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

koska, plus od prv gazda e, probaj malce da se iscenkas ke ti namali, eftino za odrzuvanje

Немој 45-ка тиње е, поарно 55-ка да земеш или подсобери уште малку за тико или матиз далеку се поквалитетни од џуго .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk
daj ne dupi tiko ke zema, do matiz ima uste mnogu, nese site bogati kako tebe audi a4 da vozat

Пази на кошот и задниот трап. Сите југовци таму скапуваат а е многу битна работа. Овака од слики не може да се види позади треба да се вади тапацирот за да се види дали е скапано а напред може да се види од кога ќе се отвори хаубата.

fsafafa.png kjhkhjkjh.png

Кај можам да најдам вакви клучој кај нас и шо пари би биле, сликите ми се од на али експрес и таму куштаат по 100на денари, ама ако се наоѓаат овдека и ако не се многу по скапи арно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom