Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
добро масло за опел ?
76008195_1_644x461_maslo-motornoe-gm-genuine-10w-40-4l-kiev.jpg

Специјално посебно за опел и сите јужно-корејски коли иако може и за сите коли сепак баш е ова масло за опел ,ако е за бензинци над 2.0 ccm полусинтетичко,а ако под 2.0 ццм обично ,а ако пак дизел фул-синтетичко.

И кога ќе дојде време за сервис на X5 нека зема кредит, гуми мора да купи уште еден сет (1000 евра), троши градска сигурни 15 л нафта, потоа иде за сервис подвозје, итн.Ова е се редовни сервисни интервали, а ако се расипе нешто дополнително што ќе прави?Тие се возени преку 200000 илјади км, мора нешто да покаже по 12-13 години, подобро нека вид џип помал и понов, има доста избор со помалку км.
другар правиме муабет за џип а не заебанции некој со приколка позади (пикап)тоа замене е селска работа
и кажав погоре ако има 15 за да ги збуца за кола сигурно не е некој кој тргал секој ден од лебот за да ја купи па да нема сервис да и направи

HELP! HELP! HELP!
-Итно ми е потребен автоелектричар во Скопје кој знае да работи на Alfa Romeo или пак е подготвен да се фати во костец со пронаоѓање на дефект кој предизвикува блокирање на ECU-то! Напомена Синиша и сервисот кај Илија во Ѓотче не можат поради одмори, а јас на 15-ти треба да заминам .
Помагајте, познавате ли некој?:(:facepalm::cuc:

HELP! HELP! HELP!
-Итно ми е потребен автоелектричар во Скопје кој знае да работи на Alfa Romeo или пак е подготвен да се фати во костец со пронаоѓање на дефект кој предизвикува блокирање на ECU-то! Напомена Синиша и сервисот кај Илија во Ѓотче не можат поради одмори, а јас на 15-ти треба да заминам .

Тони во Сингелич. Специјалност му се Алфи (и Смарт) како што знам. Можда ќе ти помогне и со електриката. Ако сакаш ќе ти најдам број.

Тони во Сингелич. Специјалност му се Алфи (и Смарт) како што знам. Можда ќе ти помогне и со електриката. Ако сакаш ќе ти најдам број.
Бев кај него. Сепак во основа е механичар и му треба повеќе време за да го реши проблемот, башка што е преполн со работа во моментов а мене ептен ми се брза. Во секој случај, ти благодарам :)

другар правиме муабет за џип а не заебанции некој со приколка позади (пикап)тоа замене е селска работа
и кажав погоре ако има 15 за да ги збуца за кола сигурно не е некој кој тргал секој ден од лебот за да ја купи па да нема сервис да и направи
Друже, 80% од луѓето што зедоа коли од увоз, немаат пари да ги одржуваат, живее во 50 м2 стан, купи Мерцедес МЛ комшијата мој, дојде време да смени гуми и дискови со плочки и почна да импровозира, гуми купи половни, дискови и плочки и основен сервис некако направи во маалска гаража.Поентата е дека сите сакаме да возиме подобро, ама реално да дадеш 15000 илјади за БМВ X5 кое е 12 години старост е бесмислено.Ако има пари да го одржува, одма нека купува.

Сега се слушнав повторно со него, вика штом е толку зорт да му се појавам викендов. Така и ќе направам;):)

Сакам да ставам бандажи на Голфот. Па сакам да ве прашам дали има некоја филозофија, дали сите се исти? Или има за Голф едни за Рено други итн...?
Јас имам 17ки гуми. Значи треба да барам бандажи за такви гуми?
Каде има најефтини?
Мене ми се допаѓаат оние петокраките, темно сива боја би ставил зошто и таква боја ми е колата.

добро масло за опел ?

Било кое можеш..Зависи дали е бензин или дизел..Тотал не е лошо,Елф,Кастрол,Арал..Немој само GM,најлошо масло..Чиста вода..На 100 км ќе ти троши цел литар.[DOUBLEPOST=1407505400][/DOUBLEPOST]
76008195_1_644x461_maslo-motornoe-gm-genuine-10w-40-4l-kiev.jpg

Специјално посебно за опел и сите јужно-корејски коли иако може и за сите коли сепак баш е ова масло за опел ,ако е за бензинци над 2.0 ccm полусинтетичко,а ако под 2.0 ццм обично ,а ако пак дизел фул-синтетичко.

Кај му го најде ова?Најлошо масло,го пакуваат во Бугарија..Какво е тоа ОБИЧНО масло?Има синтетичко,полусинтетичко и минерално..Остај ти за Опел,нека си стави Кастрол,Арал или Тотал и ќе нема гајле.[DOUBLEPOST=1407505508][/DOUBLEPOST]
HELP! HELP! HELP!

Оди во Аутомобиле СК во Скопја,ќе ти завршат работа,ама и ќе ти го изгорат газето..Мене Синиша за 1 саат работа ми зема 2000 денари..

Било кое можеш..Зависи дали е бензин или дизел..Тотал не е лошо,Елф,Кастрол,Арал..Немој само GM,најлошо масло..Чиста вода..На 100 км ќе ти троши цел литар.[DOUBLEPOST=1407505400][/DOUBLEPOST]

Кај му го најде ова?Најлошо масло,го пакуваат во Бугарија..Какво е тоа ОБИЧНО масло?Има синтетичко,полусинтетичко и минерално..Остај ти за Опел,нека си стави Кастрол,Арал или Тотал и ќе нема гајле.[DOUBLEPOST=1407505508][/DOUBLEPOST]

Од кај па ГМ дека не го бива, ние корсите цело време со такво ги тераме
истото го ставаат и во овластениот сервис

Од кај па ГМ дека не го бива, ние корсите цело време со такво ги тераме
истото го ставаат и во овластениот сервис

Го туравме на Вектра 10w40,на секои 1000 км сркаше по 400-500 грама..Го мешавме со некое no name од Лукоил,20w50,па потрошњата се поднамали..Го сменивме со Арал,потрошњата дупло се намали..Срање невидено беше,може било фалсификувано,незнам тоа..Ама ГМ во мое возило НИКОГАШ

Го туравме на Вектра 10w40,на секои 1000 км сркаше по 400-500 грама..Го мешавме со некое no name од Лукоил,20w50,па потрошњата се поднамали..Го сменивме со Арал,потрошњата дупло се намали..Срање невидено беше,може било фалсификувано,незнам тоа..Ама ГМ во мое возило НИКОГАШ
Јас го користев во Нексија скоро 7 години со такво масло и досега не сум има проблем и нормално го менувам секој 6000 км ,а не 10-15 000 км како што пишува, така како што пишува ИЧ не верувам, бидејќи во МК сите масла не се исти како онаа во ЕУ слично како нашите бензински станици се срање така и сите масла во МК се срање затоа го менувам секој околу 6000км.
А вектрата што спомнуваш моторот не ви се погоди или не чинат штом така ви прави проблем.

На нашиве никогаш не го трошело, немало проблем и слично ... го менуваме на околу 8000-10000 км
можеби тоа таму било некоја копија штознам ...

Сакам да ставам бандажи на Голфот. Па сакам да ве прашам дали има некоја филозофија, дали сите се исти? Или има за Голф едни за Рено други итн...?
Јас имам 17ки гуми. Значи треба да барам бандажи за такви гуми?
Каде има најефтини?
Мене ми се допаѓаат оние петокраките, темно сива боја би ставил зошто и таква боја ми е колата.
Треба да бараш 17-ки бандаши, кои имаат распон на дупките за шрафовите како на твојата кола, мислам дека е 5Х110.
Треба да пазиш и на офсетот, тоа е вредноста означена на бандашот со ЕТ, во превод дали ќе излегуваат нанадвор или ќе се повлечени нанапред...
И, шрафови... често фабричките шрафови не фаќаат на други бандаши.
Пробај во Бенелукс тунинг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom