Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера прв пат ми се случи,кога вртам нагло значи од место со 1 ва на лево колата треси ти се чини небаре моторот ке скокни од под хауба-после тоа гајле нема на кривини маката е само при старт на колата со 1 ва----фиат стило бензин!

Само при тргнувања така прави ? И само на лево кога вртиш? Провери си држач на мотор...

Фала на одговор ама јас сега дека сум дудук е друга работа ај малку кажи цена и дај слики како изгледа фала

Некој да не знае каде точно во Софија (или по местата на пат накај Софија) може да најдам евтини делови за голф 6? Конкретно ми треба заден лев штоп.
Едит: најдов, еве линк ако притреба некому. Цените им се прилично поволни и имаат доста избор за повеќето марки, не само за VW.

Фала на одговор ама јас сега дека сум дудук е друга работа ај малку кажи цена и дај слики како изгледа фала
http://www.fiatforum.com/geek/gars/images/5/2/9/5/9/types/thumb_Bush_20Arrowed.JPG
Нешто овакво има и друг модел за левата или десната страна ,а цената обично се движат 50 евра барем толку чинеше на голф 3,а за фиат не знам .
http://forum.carclub.mk/index.php?topic=837.165

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Дечки дали има начин да се освежат амортизерите на кола или мора нови да се ставаат ако си решил да им правиш нешто :) ?И ако може што цена е од прилика?

момци ај мала помош по можност некој со искуство - сакам да лепам фолии позади на стаклата ама имам мал проблем - сакам задните стакла од страна што се на колата да ги извадам затоа што се работи за кола со 3 врати - типичен примерм фиат пунто. знаете како се отвараат задните прозори - е сеа ја сакам да ги извадам скроз да праам шо ке праам па да ги вратам - некој даја објасни постапката и процедурата ако може?

мислам дека не би требало да е комплицирано тоа - барав некој клип на јутуб да видам како оди ама не најдов за жал

Дечки дали има начин да се освежат амортизерите на кола или мора нови да се ставаат ако си решил да им правиш нешто :) ?И ако може што цена е од прилика?
Има начин амортизерите да се репарираат на некои начин освежување и чинат околу 1500-2000 денари ,а новите зависи кои фирми ги произведува и се движат помеѓу 3000-7000 денари но ќе траат над 10години ,репарираните ќе траат околу 1-3години според мене најубаво ново да ставиш оти ако репарирате со тие пари ама сиромавиот дупло плаќа додека новиот ИЧ да не се мислиш и ќе тера повеќе 10години ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Имам фиат добло карго, и сакам да му ставам седиста и стакла да биде патничко
треба ли за тоа некоја посебна дозвола, а-тест или нешто слично?
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 17:19 ---
Имам фиат добло карго, и сакам да му ставам седишта и стакла да биде патничко

Последно уредено од модератор:
Имам фиат добло карго, и сакам да му ставам седиста и стакла да биде патничко
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 17:19 ---
Имам фиат добло карго, и сакам да му ставам седишта и стакла да биде патничко
во собраќајна како го пишува возилото ? товарно? - ако е така мислам дека ке треба атест да правиш..

него да си прашам јас нешто друго. - На модулот за централно излага една жица жолта +. таа е за автоматско затварање на прозори откако ке се заклучи колата, е сега - незнам кој ми рече дека за тоа автоматско затварање прозори се додавало плус дополнителен уред што малце ми е нелогично. - Се мислам дека таа после заклучување на колата дава сигнал уште Х секунди се додека прозорецот не се затвори комплетно и после се гаси сигналот - дали некој може да ми го потврди ова или ако не е така да пообјасни како се врзува таа жица?

Последно уредено од модератор:
Здраво колку од прилика кошта регистрација за кола 110 kW ? бензин

Проблем со палење кај Рено Клио 1.9Д од 2001. Има кодирано палење и шо ти знам. Е сега...кога ќе запалиш првиот пат, си пали се, ама гаста не функционира, па треба да изгасниш, да пробаш пак и ок е. е сега и кога ја земавме, го приметивме тоа ама човекот рече демек ситна работа било, појди кај тој и тој и ќе ти го реши. Еден ни рече дека можно е на еден греач да е само и тој нема доволно сила да загреј и затоа така. Последно па шо прашавме трет вика бошот можно е да е, се прај вика, ама 300 евра :eek:
Искуства слични и совети?

Проблем со палење кај Рено Клио 1.9Д од 2001. Има кодирано палење и шо ти знам. Е сега...кога ќе запалиш првиот пат, си пали се, ама гаста не функционира, па треба да изгасниш, да пробаш пак и ок е. е сега и кога ја земавме, го приметивме тоа ама човекот рече демек ситна работа било, појди кај тој и тој и ќе ти го реши. Еден ни рече дека можно е на еден греач да е само и тој нема доволно сила да загреј и затоа така. Последно па шо прашавме трет вика бошот можно е да е, се прај вика, ама 300 евра :eek:
Искуства слични и совети?

Бошот е друже. Чарето е нов бош. Затоа Волксваген е лекот. Кај Клио бошот не трпи лоша нафта. И ако го возиш така моторот си заминува за нула време.
Тоа е тоа.

Dali nekoj znae dobar majstor za turbo motori (vo slucajov benzinec) da mi namesti turbina??? se raboti za Punto GT( ja imam turbinata mi treba nekoj sto znae da ja namontira )

Колку би чинело преден браник и десно крило за киа рио 2006год и дали има некој случајно што растура такви коли во Македонија? И ako има некој ваква кола со мотор 1.5 турбо дизел да ми каже колку му троши или ако знае некој случајно колку троши?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom