Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Имам цитроен берлинго 1.9 дизел од 1997 година. Пред некој ден престана да ми работи километражникот, пред тоа се беше во ред не заглавуваше стрелката, а и точно беше. Обртомерот ми работи без проблем. Несакам да ја носам на мајстори право бидејќи ќе треба да чекам 2-3 дена да ми каже што е проблемот, а ако каже некоја висока сума за поправка не сакам ни да го правам во моментот. Ако може некој да ми каже од прилика што би можело да е проблемот и колку од прилика би ме коштало. поздрав
Да не ти заглави на 199999 случајно? На моето заглави тука и со вадење на километражата и подбутнување во смисол да ги гурнеш бројките да префрли преку 200000 после проработе.
И во твојов случај може да е до тоа ако не те мрзи растурај ја таблата да стигнеш до бројчаникот и пробај ако не бива на мајстор:(

Упаљачон го користам за слушање музика со она пемперено шо се купвит, ама малце го чепнам и ми губит контакт, чаре? Се работит за пасат 98 година.. Со истото пемпере на друга кола си е ок шо значит дека на пасатот нешто не чинит, ви се дешавало имат некој лек или да не се трудам?
Кај мене цркна упаљачот така, ама ме мрзи да ја носам колата на авто-електричар.

Упаљачон го користам за слушање музика со она пемперено шо се купвит, ама малце го чепнам и ми губит контакт, чаре? Се работит за пасат 98 година.. Со истото пемпере на друга кола си е ок шо значит дека на пасатот нешто не чинит, ви се дешавало имат некој лек или да не се трудам?
Мене ми зедоа 150 денари кај шо местат аларми однесија ке ти ја средат

A исто за истиот пасат се работит, кај километражана тоа екранчето шо е шо кажвит температура и слични работи, многу нечисто ги кажвит буквите едвај да се читат за то имат чаре? Мислам ме разбирате шо сакам да ви кажам ако не ќе сликам..

Да не ти заглави на 199999 случајно? На моето заглави тука и со вадење на километражата и подбутнување во смисол да ги гурнеш бројките да префрли преку 200000 после проработе.
И во твојов случај може да е до тоа ако не те мрзи растурај ја таблата да стигнеш до бројчаникот и пробај ако не бива на мајстор:(

Помината е оваа бројка многу одамна :P . Имам поминато 280 000 од прилика и не работи и километражникот т.е. стрелката не реагира воопсто

A исто за истиот пасат се работит, кај километражана тоа екранчето шо е шо кажвит температура и слични работи, многу нечисто ги кажвит буквите едвај да се читат за то имат чаре? Мислам ме разбирате шо сакам да ви кажам ако не ќе сликам..

IMG_20140114_222626.jpg

Ево за шо зборвам?

Дали на летоска колава си изложил на сонце без сенка ?

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Moжда, пред 2 месеци ја купив не можам да ти кажам точно, но веројатноста за то нормално е голема..

Moжда, пред 2 месеци ја купив не можам да ти кажам точно, но веројатноста за то нормално е голема..
А да одиш кај дијагностика и да рестарира и да пробаш да смениш друг јазик на пример на англиски можеби е до софтверот,а ако пак е исто тогаш до дисплејот е итрошен .

А да одиш кај дијагностика и да рестарира и да пробаш да смениш друг јазик на пример на англиски можеби е до софтверот,а ако пак е исто тогаш до дисплејот е итрошен .

Kако се прајт то појма неам?
А дисплејот е истрошен, се прајт некако на мајстор за поефтини пари?

Kако се прајт то појма неам?
А дисплејот е истрошен, се прајт некако на мајстор за поефтини пари?
Кај компјутерска дијагностика тие ќе проверат што може да се направи и замоли го да смени друг јазик или да рестартира и ако е пак истиот проблем тогаш сигурно е истрошен дисплеј и да купиш цела табла на ново е многу скап затоа многумина купуваат на половно и сочувано иако има ризик ги има во тетово и гостивар кај што продаваат растурени за делови колку сакаш и да се ценкаш. И тоа е се. Толку знам инаку имам Ауди А4 TDi (2003 ) и го немам тој проблем пу пу да не го урочам .

Кај компјутерска дијагностика тие ќе проверат што може да се направи и замоли го да смени друг јазик или да рестартира и ако е пак истиот проблем тогаш сигурно е истрошен дисплеј и да купиш цела табла на ново е многу скап затоа многумина купуваат на половно и сочувано иако има ризик ги има во тетово и гостивар кај што продаваат растурени за делови колку сакаш и да се ценкаш. И тоа е се. Толку знам инаку имам Ауди А4 TDi (2003 ) и го немам тој проблем пу пу да не го урочам .

Ќе видам што ќе направам ќе го однесам нека видат, а цела табла не менвам, не ми пречит и онака да е... Фала на помошта..

Абе и мене кузнај шо ми е ама ај си викам да ја извам црвената лепенка-или па шо и да--мислам дека е лепенка на регистрацијата од колата,вртам сучам прам и никако да ја тргнам па зато кажвајте чаре некое без да ја оштетам.Бљагодарам
???

искуства со “руски универзален модификатор“ ??

дали ќе делува позитивно на мотор кој малку троши масло,конкретно југо 55,не дека е нешто скапа генералката за тоа возило,но ако може да се намали потрошувачката на масло и да се тера - зошто да не

одговори од типот - направи генералка,не се потребни,фала ;)

искуства со “руски универзален модификатор“ ??

дали ќе делува позитивно на мотор кој малку троши масло,конкретно југо 55,не дека е нешто скапа генералката за тоа возило,но ако може да се намали потрошувачката на масло и да се тера - зошто да не

одговори од типот - направи генералка,не се потребни,фала ;)

Колку малку троши?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom