Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Tie eftinite se sve udreni,zaribani,avtomatici ili bez klima. Donesi i probaj da go prodades.Eve povtorno tipicno makedonsko razmisluvanje,kako sto gledas ima a klasa 99-2000 za 500 evra a ima i za 2000 evra. Zasto mislis deka e takva razlika vo cenata?
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:31 ---

Edno od najubavite kolicki, jas odma bi zemal takvo ama gi nema so star tip na motor so obicna boš pumpa. Aj so sreka neka e i ubo da te služi. Ako može na forumgiive kazi im realno kolku te fati do registracija eve da ne baat mnogu kolku bile davackite.
Благодарам и поубаво да си купиш.И јас сакам бош-пумпи кои и татко ми е врвен механичар специјалност му е дизел мотори за мерцедес и VW и тој истото ми кажа дека дизелашите без бош-пумпа не е како што беше.Сепак мора да одиме понатаму чекор со денешна технологија и нема враќање.Е сега за форумџиите да пренесам што сум видел и искусив во софија и дупница цели два дена шетајќи и барајќи поасална кола и цените варираат од 3000 до 5000 евра за Ауди 1.9 TDi зборам и го најдов во софија одлично сочуван се е како што треба и наместо.И со ценкање ме чинеше 4700 евра и плус 220 евра за документи во Бугарија за одјавување и технички преглед за цол табли и гориво за назад во МК преку Делчево.Значи не е проблем да увезете поасална кола надвор од МК туку проблемот е овде во МК за околу царинење значи мора да имате оригинални документи со печат ,а кај мене имам сите оригинални документи освен една декларација за извозна такса кое требаше да биде оригинал поради грешка од Бугарска страна и ми следува 5 отсто од царинска вредност кое требаше да биде 800 евра ,а испадна заедно од оние 5 отсто и ми излезе 1050 евра за царина и плус за тув и хомологација и превод од нотарот значи све на све ми излезе околу 6300 евра и ми останува до регистрација.Иако исто ни се фаќа и овде во МК да се купи за 6200-6500 евра сепак имајќи предвид овдешните дилери за половни коли купуваат што поефтино до 3000-3500 евра со фалинки како дел од опрема како пакет на пример резервно тркало со фабрички бандажи,дигалки,специјален клуч за бандажот и се друго па дури и внатре со скршена касета(фиока) недостиг за запалка и со две електрични прозори,со петта брзина и друго и го продаваат за 6200-6500 евра поради тоа не ми се допаѓа затоа јас лично со татко ми појдовме директно во софија за подобра и сочувано и најважно моторот и менувачот да работи како што треба и така си купив Ауди А4 ТДИ 1.9 со шеста брзина 2003 год.
Ете драги форумџии не се занесувајте да купувате евтини за 800-1000 евра бидејќи не е тоа како што сакате освен ако планирате да препродавате ,туку ако е лично за себе тогаш земајте оние реална цена и е посочуван се е како што треба и овде пак исто ќе ви се фаќа цената со све давачки сепак ќе забележите разликата кој-кое е посочуван и моторот и менувачот да работи како што треба .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free

E sega vaka, ke ja kupese li taa kola ovde vo MK za 6000 evra ako bese vo ista sostojba mozebi i podobra? Eve jas npr takvo isto staklo moze da donesam od IT ili Ger za 6000 do registracija. Poeftino ke projdam i na carina i na homologacija prevodi i sve ostalo,sekade imam popust. Realno kazano na bugarot ste mu zavrsile rabota, so komentarov ne mislam nisto loso ama ova e vistinata, i kolata ve cinela 500-1000 evra poskapo nego ovde da ste ja zemele ili naracale od nekoj naš da vi donese.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 00:41 ---
Makedonceto si e glupavo (pak ne mislam nisto lošo), mesto na naš da gi dade parite tuka da se vrtat za inat i od neznaenje ke gi ostavi na bugar i na kraj poskapo ke projde. A od bugarite pogolemi prevaranti nema, jas kola sto e donesena so kamion nikad ne bi ja kupil. Ako ne e donesena so vozenje za mene e passe.

Многу километри без мајстори ама секој втор плац во Бугарија позади има сервис.
Нека не те чуди секаде е така па дури и враќаат километражи не само во Бугарија туку и цела европа затоа слушај моторот и менувачот и пробај при возење тогаш ќе знаеш дали е добар инаку целиот мотор е потрошен материјал, но каросерија и шасија не е, ама кој македонче фрла пари за моторот јеби га тоа е реалност.

Sent from my HTC One using Tapatalk

E sega vaka, ke ja kupese li taa kola ovde vo MK za 6000 evra ako bese vo ista sostojba mozebi i podobra? Eve jas npr takvo isto staklo moze da donesam od IT ili Ger za 6000 do registracija. Poeftino ke projdam i na carina i na homologacija prevodi i sve ostalo,sekade imam popust. Realno kazano na bugarot ste mu zavrsile rabota, so komentarov ne mislam nisto loso ama ova e vistinata, i kolata ve cinela 500-1000 evra poskapo nego ovde da ste ja zemele ili naracale od nekoj naš da vi donese.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 00:41 ---
Makedonceto si e glupavo (pak ne mislam nisto lošo), mesto na naš da gi dade parite tuka da se vrtat za inat i od neznaenje ke gi ostavi na bugar i na kraj poskapo ke projde. A od bugarite pogolemi prevaranti nema, jas kola sto e donesena so kamion nikad ne bi ja kupil. Ako ne e donesena so vozenje za mene e passe.
Тоа да ,се согласувам, ама во Бугарија си имам свој човек и преку него ако донесе поасална кола и ми чува настрана и никој да види :D

Патем има ли некој PDF -фајл или каталог/шема за Ауди А4 1.9 TDi 2002/2003година да ми пушти на ПП или барем да ме насочи интернет страница и сам да спуштам пошол никаде не можам да најдам? Би бил заблагодарен и ќе лајкнувам :D

П.С излажав малку дека два дена шетав барајќи за количево бајаги да ги збунам форумџии инаку си имам човек од софија и така супер ми се погоди Аудито.

Патем има ли некој PDF -фајл или каталог/шема за Ауди А4 1.9 TDi 2002/2003година да ми пушти на ПП или барем да ме насочи интернет страница и сам да спуштам пошол никаде не можам да најдам? Би бил заблагодарен и ќе лајкнувам :D

П.С излажав малку дека два дена шетав барајќи за количево бајаги да ги збунам форумџии инаку си имам човек од софија и така супер ми се погоди Аудито.

Prvo vikas 2 dena si akal po placevi sega vikas covek si imal, jas ti vikam si go preplatil i bugarot bez potreba si go omrsil. Ne si ni prv ni posleden sto po moj kriterium se zeznal, mozebi kolata e top ama faktot ostanuva deka bezveze si gubel vreme tamu za isti pari i poeftino tuka ke si zemel,pa ti priznal ili ne. Drukpat sigurno nema za Bugarija da odis, vo ova sum 100% siguren. Golem problem na nas sto nosime koli e to sto ne moze bez plateni davacki da gi prodavame,koga bi mozelo nikoj veke ne bi odel vo Bugarija po kola,cenite bi bile i poniski od onie na bugarskite placevi.

Prvo vikas 2 dena si akal po placevi sega vikas covek si imal, jas ti vikam si go preplatil i bugarot bez potreba si go omrsil. Ne si ni prv ni posleden sto po moj kriterium se zeznal, mozebi kolata e top ama faktot ostanuva deka bezveze si gubel vreme tamu za isti pari i poeftino tuka ke si zemel,pa ti priznal ili ne. Drukpat sigurno nema za Bugarija da odis, vo ova sum 100% siguren. Golem problem na nas sto nosime koli e to sto ne moze bez plateni davacki da gi prodavame,koga bi mozelo nikoj veke ne bi odel vo Bugarija po kola,cenite bi bile i poniski od onie na bugarskite placevi.
Знам дека и имаш искуство за вакви заебанции ама јас викам си имам човек од таму инаку мајка ми и целата нејзина фамилија е од горна џумаја па сакал или не сакал да ми веруваш не ме интересира :D Ехеееј кога пред 6 години мајка ми велеше оди кај вујче Коце во Благоевград и тој знае човек од софија што препродава коли и за тие пари добра кола да земеш, а јас како своеглав слично како оние горните форумџии не ја послушав и од тука си купив даеву нексија за 4000 евра толку беше пред 6 години и тоа не увезена и прв газда од Herz-салон и сега овој пат ја послушав толку приказна од мене дал ми веруваш или не твој проблем.

Na vremeto davacki za takva neksija se plakaa po 2000 evra, zatoa i takvi bea cenite. Za takvo a4 ko so si go kupil ako ostanea akcizite od porano ke platese 4000 evra carina, a ne 1000 kako sega. Da ne mislis deka ako togas si kupel neksija vo bugarija i ako si ja donel deka poeftino ke si projdel. Cenata ko so kazav ja diktriraat davackite kon drzavata, fala bogu sto se osvestija i gi ukinaa akcizite. Pa dobro sepak podrugo e ako imas covek tamu,500e gore dole barem ubavo da zemes i da ne te zaebat.
Ama kazi iskreno ako nemas nekoj tamu dali se isplaka kola da kupues tamu ili ne.

Na vremeto davacki za takva neksija se plakaa po 2000 evra, zatoa i takvi bea cenite. Za takvo a4 ko so si go kupil ako ostanea akcizite od porano ke platese 4000 evra carina, a ne 1000 kako sega. Da ne mislis deka ako togas si kupel neksija vo bugarija i ako si ja donel deka poeftino ke si projdel. Cenata ko so kazav ja diktriraat davackite kon drzavata, fala bogu sto se osvestija i gi ukinaa akcizite. Pa dobro sepak podrugo e ako imas covek tamu,500e gore dole barem ubavo da zemes i da ne te zaebat.
Ama kazi iskreno ako nemas nekoj tamu dali se isplaka kola da kupues tamu ili ne.
Е па право да кажам ИЧ не се исплаќа да се купи поасална кола во БГ туку само крш и нашминкан и многу поевтин од тоа што го купив Аудито, поарно се исплатеше да купам овде во МК и баш во демир хисар донесен од холандија довозен до МК со S-Line со фул опрема за разлика од моето исто така со фул опрема ама не е S-Line има разлика :D

Е па право да кажам ИЧ не се исплаќа да се купи поасална кола во БГ туку само крш и нашминкан и многу поевтин од тоа што го купив Аудито, поарно се исплатеше да купам овде во МК и баш во демир хисар донесен од холандија довозен до МК со S-Line со фул опрема за разлика од моето исто така со фул опрема ама не е S-Line има разлика :D

Nikad ne sum se zamaral so nekoi detalji, so e razlika megu highline,trendline,sportline i s-line?
btw od holandija se dovleckani koli so najveke km. Tamu 10 god star dizel nema so pomalce od 300.000km a ima i takvi so po 600-700.000 i vise.
Najmalce se vozat Italjanite,ama tie pa poslabo gi odrzuvaat.

Знам дека и имаш искуство за вакви заебанции ама јас викам си имам човек од таму инаку мајка ми и целата нејзина фамилија е од горна џумаја па сакал или не сакал да ми веруваш не ме интересира :D Ехеееј кога пред 6 години мајка ми велеше оди кај вујче Коце во Благоевград и тој знае човек од софија што препродава коли и за тие пари добра кола да земеш, а јас како своеглав слично како оние горните форумџии не ја послушав и од тука си купив даеву нексија за 4000 евра толку беше пред 6 години и тоа не увезена и прв газда од Herz-салон и сега овој пат ја послушав толку приказна од мене дал ми веруваш или не твој проблем.

И што мака имаше со Нексијата?Си ја купил со невраќана километража,и колку-толку одржувана.Која година беше произведена?Тогаш немаше шминкање и дотерување на колите,беа такви какви што беа.Ако имала 300.000,толку вистински имала,а денеска ретко која кола што е продава е над 250.000 км.Сите се со враќани километражи.Има голема разлика во тоа време,и сега околу колите.Вујко ми 2001 година купи Ланчија Тема 2.5 Турбодизел,5-6 години стара,ама ја плати 8000-9000 марки може и повеќе.Ја отепа од возење.На почеток ја пазеше,после не.Не верувам дека во последните 3 години видела бела нафта,само црвенка.Масло знам дека преку 30.000 км нема сменето,филтер па да не правам муабет.Мака нема,пали вози само до кога.

И што мака имаше со Нексијата?Си ја купил со невраќана километража,и колку-толку одржувана.Која година беше произведена?Тогаш немаше шминкање и дотерување на колите,беа такви какви што беа.Ако имала 300.000,толку вистински имала,а денеска ретко која кола што е продава е над 250.000 км.Сите се со враќани километражи.Има голема разлика во тоа време,и сега околу колите.Вујко ми 2001 година купи Ланчија Тема 2.5 Турбодизел,5-6 години стара,ама ја плати 8000-9000 марки може и повеќе.Ја отепа од возење.На почеток ја пазеше,после не.Не верувам дека во последните 3 години видела бела нафта,само црвенка.Масло знам дека преку 30.000 км нема сменето,филтер па да не правам муабет.Мака нема,пали вози само до кога.
За нексија мака немав се е супер пали вози тогаш немаше вградено плински уреди само така фабрички ама слаб е за мене не е брз :D И нема клима ниту ел. Прозор само основен модел и километража е реална тогаш беше 86000км а сега е 144000 ,но само пумпа за гориво се откажа бидејќи досега работеше на плин и зглоб левиот и јаболчици да се сменат и задното лево крило малку фаќа рѓа ама тоа било удрено и поправено тогаш не приметив и си мислев да му дадам на татко ми или на брат ми па нека му ја мислат затоа си купив Ауди каде каде е поздрав и никаде нема рѓа.
Инаку 1997 год. Последна серија нексија

Да не знае некој како се движи цена на ребраст каиш и затегачи комплет, за Голф 4 1.4 16в?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom