Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Zemav renault clio DCI 1.5l 2002god i koliceto e top. ima samo edno nesto a toa e radioto ( neznam kako da baram stanici na nego ima kopcinja za baranje ama koga ke gi stisnam ne se desava nisto) nekoj sovet?? pozz
Задржи ги подолго за да почне да бара ... сега богзнае какво е радиото
најди на нет јузер мануал, ама ако е фабричко тогаш нема многу функции расчепкај го

А да ... со здравје да ја возиш

probav i podolgo ne biva..si imace neli brojki dole sto se memorirani stanici i samo tie mi gi dava drugi nema...

Inace fala i poubava da si kupis :)

Според мене земи си нешто поново годиште од средна класа со помала километража
пример еве астра, леон и слично се наоѓа дизел за отприлика оваа цена
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1383854

Иако јас имам мерак ама незнам дали би се осудил да купам џип дизел
до 7000 јурци имаш санта фе, нисан икстрејл, опел фронтера итн ... па може да најдеш и некој мерцедес МЛ
само колку се добри итн богзнае, реално повеќе трошат и поскапо е одржувањето, гуми итн итн
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1421632-HYUNDAI-SANTA-FE-2-0-CRDi-4x4--01

druze mozam da ti go ponudam ova http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=897078

Задржи ги подолго за да почне да бара ... сега богзнае какво е радиото
најди на нет јузер мануал, ама ако е фабричко тогаш нема многу функции расчепкај го

А да ... со здравје да ја возиш

Najdov za frekvenciite...e sega koga ke stavam audio cd ovide sto se od pazar po 12-16 pesni vo nego mi vika CD ERROR (a koga ke go stavam istoto i koga ke stisnam na kopceto kaj sto se menuvaat pesnite mi go pusta.). Probav da napravam takvo CD so cda file ama nejke da go pusti nikako (od pogore navedenoto)...nekoj sovet..?

probav i podolgo ne biva..si imace neli brojki dole sto se memorirani stanici i samo tie mi gi dava drugi nema...

Inace fala i poubava da si kupis :)

Шо си купил кола шо незнајш да ја ракуваш :icon_mrgr:
Само се зезам, со здравје да се вози.

Najdov za frekvenciite...e sega koga ke stavam audio cd ovide sto se od pazar po 12-16 pesni vo nego mi vika CD ERROR (a koga ke go stavam istoto i koga ke stisnam na kopceto kaj sto se menuvaat pesnite mi go pusta.). Probav da napravam takvo CD so cda file ama nejke da go pusti nikako (od pogore navedenoto)...nekoj sovet..?

Ако снимаш обични CD-a (audio) гледај да ги снимаш на 4x или 8x брзина. Многу голема брзина, за постари CD читачи... несака да го чита. Не велам дека сите се такви, можда кај тебе е такво, пробај си.

Уф незнам цд немам користено скоро 5 години така да за совет за цдињата незнам што да ти кажам
99% ми е iPod-от врзан па си ги чита песните преку iPod control
а 1% кога ќе брцнам телефон на AUX

Ако си при пари земи еден плеер со усб бар сега не се скапи за 4000 имаш сони ... сега веќе цд не ставаат на новите модели, само усб со iPod control, AUX и ретко card reader
Ако не си при пари земи си FM Transmitter на нив има усб, читач и аукс се заедно и ја предава на фрекфенција на радиото, тие се ефтини барем а вршат работа, секако звукот не е тоа тоа ама брка работа

Другарче има Сеник и он има проблеми со радиото. Ако е фабричкото 99% не поддржува mp3. Другарчево од 10 цедиња направени (обични не mp3) само 2-3 му пушта и тоа кога како ќе му текне. Некогаш само првите 3 песни па го избацува цд-то,некогаш само првата,некогаш цело свири ама ако смениш песна го вади цдто. И кога ќе му го избаци цдто му пишува CD-Error.

Другарче има Сеник и он има проблеми со радиото. Ако е фабричкото 99% не поддржува mp3. Другарчево од 10 цедиња направени (обични не mp3) само 2-3 му пушта и тоа кога како ќе му текне. Некогаш само првите 3 песни па го избацува цд-то,некогаш само првата,некогаш цело свири ама ако смениш песна го вади цдто. И кога ќе му го избаци цдто му пишува CD-Error.

ne e fabrickoto...Blaupunkt e ... probav da napravam obicni audio cd so CDI format neli za audio cd i ne gi pusta pisuva cd error..a koga ke stavam drugo cd obicno kupeno od pazar ili dr mesto gi pusta...

ne e fabrickoto...Blaupunkt e ... probav da napravam obicni audio cd so CDI format neli za audio cd i ne gi pusta pisuva cd error..a koga ke stavam drugo cd obicno kupeno od pazar ili dr mesto gi pusta...

Не ЦДИ формат,туку WMA формат,зошто пазарните ЦД се снимени во WMA формат...

Здраво дечки,

Ќе може ли некој да ми даде домаќински совет за половно возило до 5000-6000 ЕУР (еве уште плус 1000 ЕУР да почекам ако треба да присоберам би дал - значи максимум 7.000 ЕУР).

Приоритет ми е дизелаш,фамилијарна кола со средна големина,да не биде тромаво возило у склад на каросеријата (чест случај како некои модели со 75-80 кс),да има 5 врати и да не биде изгор за одржување откако би го купил.

Прво гледав голфови 5 но некако ми се преценети и ептен набиени во цените.
Што е добар избор до тие пари?
Неколку мајстори прашав ме советуваа Фордови никако да не гледам,други пријатели ми велат од француско возило што подалеку оти биле изгор отпосле за одржување,а трети пак ФИАТ-ски возила или никако.

И сега незнам што да гледам....еве Дали се покажале добри на пример СЕАТ Ибица или класа над нив Алтеа,Леон???Предности,слабости???

Со еден збор најмногу вложено-добиено за половно возило 6000-7000 ЕУР.

Однапред фала на помошта.

Дечки некој да даде совет ???

Пред некој ден гледав Сеати а денес гледав Форд фокуси од поновата генерација како овој овде.
Дали се добри???Што мана имаат??? Дали се многу скапи за одржување?
Што е подобра опција Фокус или Ибица?Или нешто сосема трето препорачајте ми.

Однапред големо фала.

Пред некој ден гледав Сеати а денес гледав Форд фокуси од поновата генерација како овој овде.

Однапред големо фала.
Ти имам пишано на претходната страна
Инаку форд немој да земаш во никој случај
Сеат е ок, дизелот е од фолкс ама земи барем алтеа или леон, ибицата е ниска класа

Однапред големо фала.

8937-autobilder-alfa-romeo-alfa-147-wallpaper-alfa-romeo.jpg

За 4500 евра ќе најдеш супер модел,ем ќе ти останат пари да си смениш сите потрошни делови,масло,каиши,ова-она и спремен си да возиш уште 100.000 км,со редовен сервис,и пак уште 1500-2000 евра ќе имаш за недај Боже.Крај на приказната.:)

Однапред големо фала.

Значи за сума од 7000евра имаш многу опции отворени.Значи можеш да земеш ново возило но класа мал градски автомобил,кој ке ја нема удобноста на Сеат или Фолксваген,но ке биде нов со 0км на километража.

Имаш и опција за 7000евра да најдеш возило кое е старо 3-4 години,има пристојна км и е купено во МК,а не од увоз.....

Треба да дефинираш некои работи...
1.Колку км правиш годишно?
2.Дали ке имаш џеб да го оддржуваш тоа возило ако е некоја повисока класа?
3.Дали ке биде дизел или бензинец,итн,итн....

Возила има на претек сега во моментот.Одлучи се што сакаш,па потоа е лесно.Поздрав

Однапред големо фала.
Toa vo Kriva palanka se sve bugarski reeksport kršovi od 3 koli pravena edna. Na tvoe mesto ne bi ni pomisluval vreme da si gubam tamu.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom