Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Малце троши,удобна вожња,не многу скапо одржување..за низ град топ,па и за подалеку.А тој моторот 1.5 дци е најфален.

ok fala toa mi trebase da go cujam mi ja dava za 2000eu samo klima nema drugo se :)

ok fala toa mi trebase da go cujam mi ja dava za 2000eu samo klima nema drugo se :)
На лето помалку ќе ја возиш....:D
Добро се покажаа овие дизел 1.5 dci мотори на рено,издржлив,економичен....
Не е скапа,за 2000 евра дизелче,добра зделка....(y)
Јас имав клио од првата генерација, додуша бензин,од механичкиот дел на колата бев презадоволен,навистина добри мотори прават французите..
Единствена голема мана според мене им е внатрешната изработка,неквалитетна пластика употребуваат,за разлика од Германците...
А и подвозјето им е малку проблематично...побрзо скапува...

Ke si otvoram malce prozor i ete ti klima :) a za zima si ja ima onaa ventilacija sto ja imaat site taka da ne e najbitno spored mene :)
--- надополнето: 6 август 2013 во 11:45 ---
На лето помалку ќе ја возиш....:D
Добро се покажаа овие дизел 1.5 dci мотори на рено,издржлив,економичен....
Не е скапа,за 2000 евра дизелче,добра зделка....(y)
Јас имав клио од првата генерација, додуша бензин,од механичкиот дел на колата бев презадоволен,навистина добри мотори прават французите..
Единствена голема мана според мене им е внатрешната изработка,неквалитетна пластика употребуваат,за разлика од Германците...
А и подвозјето им е малку проблематично...побрзо скапува...[/quote

enterierot bese mnogu socuvan...a podvozjeto i drugite raboti ke vidi majstor vo tekot na nedelava :)

Ke si otvoram malce prozor i ete ti klima :) a za zima si ja ima onaa ventilacija sto ja imaat site taka da ne e najbitno spored mene :)
--- надополнето: 6 август 2013 во 11:45 ---
И ја така мислев ама прозорска клима не е исто
Кога се враќав од грчка у топлото со двата прозорци отворени и вентилација пуштено до крај и пак се потиш

Си треба клима

Јас и така колата летно време ја возам 1-2 неделно некад и на две недели иначе цело време сум на мотор

И ја така мислев ама прозорска клима не е исто
Кога се враќав од грчка у топлото со двата прозорци отворени и вентилација пуштено до крај и пак се потиш

Си треба клима

Јас и така колата летно време ја возам 1-2 неделно некад и на две недели иначе цело време сум на мотор

ne mi se dava plus minimum 500eu za klima :)

ne mi se dava plus minimum 500eu za klima :)

Ако не ги дадеш за клима ќе ги дадеш за дезодоранс :D
Кола без клима со вакви лета не знам колку ти е паметно да земаш. Освен ако летно време не ја оставиш во гаража. Замисли ја оставиш на сонце, па макар и 15-20 минути, после ќе биде пекол внатре, рерна...

Dci-te kako prvo ne se za nasava nafta. Jas ne bi go ni pomirisal. Na sekoi 100-150.000km obavezno se menjaat dizni edna kosta 300-500 evra a gi ima 4 komada. Isto taka stradaat i zaribuvaat lagerite na radilicata,na dci koga se pravi golem servis se preporačuva i menjanje na lagerite,ležečite i letečite.Samo ova čini 300-400 evra,mora cela radilica da se izvadi. Znači so eden zbor gjubre. Ne fala. Gledaj nekoe HDi,pego ili citroen.

Ми требаат држачи за мотор буфери сите 4 за пежо 307 1.4 хди ми препорачаа да земам од еуроимпех али некако ми се гледаат скапи,некоја друга опција од кај може да ги земам а да не се зафркнам

Каде низ Скопјето можам да најдам добри раткапни за Опел Вектра,14ки бандаж.Конкретно се работи за Вектра А.

Ми требаат држачи за мотор буфери сите 4 за пежо 307 1.4 хди ми препорачаа да земам од еуроимпех али некако ми се гледаат скапи,некоја друга опција од кај може да ги земам а да не се зафркнам
Про-Цит-јас од таму ги купив пред 3 години,се наоѓа од спротива на Веро(Џамбо).

Daj gi na repariranje,ako se takvi sto moze da se repariraat. Najeftino i najubavo ke projdes taka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom