Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој нека каже некој добар мајстор за воа хамачито 2 тактно

зашто кога ке дадам контакт не ми свети сиалицката од акумулаторот ? а алтернаторот полни 100% го проберив и мн го греј кабелот од алтернаторо со оди на плус на акумулатор
на мојата кога не светеше испадна диодната плочка на алтернатор мислам
може и само сијаличката да ти е изгорена провери со тоа

аха нешто проверивме со таткоми кажува како мн да полни со полна тураза до 30 иди.... а диодната плоцка скапа е ?

dali nekoj znae nekoj link kade da vidam kako duva niz kapackata za ulje

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=862820

Шо ќе кажите за овие возила? Ко за почетник добра би била?
Другарче има поло ама поново од ова еден модел и е 1.2 (исто трицилиндри). Премногу тромо количе, на водно бевме вчера 4ца у кола у втора нагоре, и му троши 7,5-8 у град :D Ова мислам дека има и помалце коња од тоа 1.2 :D

Другарче има поло ама поново од ова еден модел и е 1.2 (исто трицилиндри). Премногу тромо количе, на водно бевме вчера 4ца у кола у втора нагоре, и му троши 7,5-8 у град :D Ова мислам дека има и помалце коња од тоа 1.2 :D

Голема потрошња за вакво кибритче бе не очеквев толку. Добро фала.

Ај помогнете...се работи за лагуна 96 парно кога дува кога не,а ко ке дува исто ко да не дува :) шо чаре да барам кај кој да се обратам дали треба да се исчисти дали треба ова она механичар ти реков ми рече иначе се работи за климатроник ама климата не работи компресорот е изваен..кажвајте оти ке ја искршам многу се нервирам+одоколу некој да кажи за сервото ко ке ја запалам си има се е океј лесно се врти ама после 5 мин ни с од серво нема а си има во тубето масло за сервото океј е и кажете чаре и за овај и за другиот проблем кај исти мајстор електричар механичар чистач кај да ја носам..извинете за пишувањето ама ме мрзи точки запирки да ставам . ви благодарам за секој добронамерен совет...
За паното да работи треба четкици да смениш на моторчето,а климата да ти работи треба комтпресор да си ставиш и фреон да го наполниш
Не ти чини сервото или пумпата или во краен случај нема компресија моторот
--- надополнето: 1 август 2013 во 21:57 ---
Мислење за Polo Classic,во план ми е да купувам па сакам да знам.

Дечки ај ако некој е менил ребрест каиш,затегачите за каишот,филтри,уље за Ауди А3 1.9 тди 2000год нека пише колку пари го е фанало или ако знае некој..

Дечки ај помош ако знае некој за што би можело да се работи.
Утрово се враќав за дома со колата и на една угорнина имаше некој застој па кога тргнував во прва тука почна нешто да тропа (како со синџир по нешто да чукнете), сега при застанување, прикочување и кога тргнувам на угорнина пак го слушам истиот звук, значи звук како метал да чука на нешто како да кркори. Се работи за Renault Scenic 1.9 dci 2001 god вакво како на сликата. Звукот иначе како да иде од кај предмата гума кај возачот некако така ми изгледа.
RENAULT-Scenic-1-9-dCi--2001-2003-.jpg
Исто ми треба и решетка како оваа на сликата (на предниот дел десно од знакчето што е) дали знаете некој каде може да се купи.

Сонди за пунто 2ка колку се да не знае некој ?

што мислите за рено клио дци од 2002г. има поминато 210 000 донесено од Швајцарија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom