Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
А да ѕирнеш ти Мерцедес,пошто гледам до кај 7000 европски ти се даваат.Што се мачиш со Ауди,БМВ.Или ги отпиша.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1366643-Mercedes-C-220-CDI--01

Не купувам ја кола ;) а ако ти се свиѓа мечката купи ја од баткоти ИДРИЗИ.
--- надополнето: 3 јули 2013 во 02:20 ---
Нели продаваше некој ваков скутер ???
или ако некој продава или знаете да продава пишете ПП..

44a58e8d9d794665a98adc8c26f144a0.jpg

Ajde malku pomos koj znaet, telefonot vo audi a6 kaj se stavat sim kartickata i dali voopsto funkcionirat, se ubiv od baranje i na internet pisuvat deka se stavat vo nekoj si transceiver kaj se naogjat toj vo kolava ne mozam da najdam, aj ako znaet nekoj neka pisit pozdrav.

Poskapi se delovite,ama ne e tolku strasno. 206ka e ubavo kolice,ama mene mnogu ne mi pravi kef,cudni sedista i vnatresnost imaat,ic ne se komotni. Korsite i polovcite se mnogu podobri vo ovoj pogled. Ako si za dizel,kupuj 206ka 1.4hdi ova e top izbor stvarno se izdrzlivi motorcinja,ako si za benzinče poarno gledaj nekoja korsa ili polo. benzin znaci trosat ovie malite 5-6l otvoreno i 7-8 vo grad,1.4hdi troši 4.5-5l nafta na otvoreno i 6 vo grad.

1.1 моторот троши 10-11 литри.сестра ми вози 206ка со 1.1 мотор..дизелот ти е 5 пати болје варијанта.позз

Симптоми односни знаци на дизел мотор кој е пред ремонт?

Здраво дечки, би сакал да ве прашам каде може да најдам амортизери/држачи за багажник на Рено Кангоо 2001год. Фала однапред.

Здраво дечки, би сакал да ве прашам каде може да најдам амортизери/држачи за багажник на Рено Кангоо 2001год. Фала однапред.

Новус,Дог Секјурити.

Како може да препознам која гума е летна, а која зимна пред да ја наместам? И кај во Скопјево се продаваат дигалки?

Како може да препознам која гума е летна, а која зимна пред да ја наместам? И кај во Скопјево се продаваат дигалки?
Најлесно: на зимската има снегулки и има процепи низ цела гума, ситни

tires.jpg

Прашање до Скопјаништата:
Каде во Скопје има продавница за Автоделови,најефтини и што ги имаат на лагер?Јас ја знам таа продавница Лукена,кај саемот што се наоѓа,ако знаете поарна кажете.Конкретно ми требаат:плочки,дискови и гуртни т.е цела кочиона гарнитура.И кога се мењаваат овие работи,дали и глицеринот треба да се испушти,и да се стави нов?Ако може и бројче да кажете нема да биде на одмет.Фала унапред.

Каде во Скопје има продавница за Автоделови,најефтини и што ги имаат на лагер?Јас ја знам таа продавница Лукена,кај саемот што се наоѓа,ако знаете поарна кажете.Конкретно ми требаат:плочки,дискови и гуртни т.е цела кочиона гарнитура.И кога се мењаваат овие работи,дали и глицеринот треба да се испушти,и да се стави нов?Ако може и бројче да кажете нема да биде на одмет.Фала унапред.

Се зависи од тоа колку средства имаш на располагање зошто има и поефтини но поеквалитетни делови а за дискови и плочки би ти препорачал или woking или feby ,lpr никако .Јас пред 10 дена менував и напред и позади дискови и плочки а глицерин не испуштав само цилиндрите се враќаат до крај ги местиш дисковите и шибаш.А ако е не е чистглицеринот крени ја колата на трупци и по природен пат испушти го ,кога ќе истече скроз ставај нов во казанчето и чекај да протече од сите тркала(од цицките за испуштање воздух),
А продавница имаш позади народна банка , и да нема нешто во рок од 30 мин набавува,а и со цените не забегува премногу.

vcera se slusnav so eden covek za kola sakav da zimam od kaj nego golf 4 i prasuvav so kako i on imal i alfa 147 za prodavanje i mi vika poarno zemi si ja alfata sto pati e podobra od golfot mislam generalno alfata bila podobra od golfot a ne ovaa alfa so ovoj golf plus i golfot e 99 a alfata 2004 golfot ima 200 000km a alfata 140-150 000 i sega neznam so da pravam de ako ima nekoj tuka koj ima alfa 147 jtd da pise nesto poveke okolu nea ili pa nekoj ako znae nesto neka pise odma za da ne ja ispustam da ja zemam

Bapčor vo Avtokomanda dava ubavi ceni na sve živo.
--- надополнето: 7 јули 2013 во 14:42 ---
vcera se slusnav so eden covek za kola sakav da zimam od kaj nego golf 4 i prasuvav so kako i on imal i alfa 147 za prodavanje i mi vika poarno zemi si ja alfata sto pati e podobra od golfot mislam generalno alfata bila podobra od golfot a ne ovaa alfa so ovoj golf plus i golfot e 99 a alfata 2004 golfot ima 200 000km a alfata 140-150 000 i sega neznam so da pravam de ako ima nekoj tuka koj ima alfa 147 jtd da pise nesto poveke okolu nea ili pa nekoj ako znae nesto neka pise odma za da ne ja ispustam da ja zemam
Alfata na 200-250.000km veke počnuva da se raspaga,golfot i na 500.000 e uste kako nov. Na alfata motorite 1.9jtd so 85kw se stvarno dobri,ama drugoto e gjubre. Loša prednica, mnogu nekvalitetna plastika i slaba elektronika.

Има ли некој искуство со мотори со 3 цилиндри, гледав некој бензинец 1,2.фолцфаген поло...... Но ова со 3 цилиндри не ми се допаѓа, или сум можеби во заблуда?

Има ли некој искуство со мотори со 3 цилиндри, гледав некој бензинец 1,2.фолцфаген поло...... Но ова со 3 цилиндри не ми се допаѓа, или сум можеби во заблуда?
Yup јас имам, има побучна работа и поголеми вибрации ... секако не како дизел и не е ништо специфично
има помала потрошувачка, помала моќ итн

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom