Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Yup јас имам, има побучна работа и поголеми вибрации ... секако не како дизел и не е ништо специфично
има помала потрошувачка, помала моќ итн

Баш тоа, како се покажува на угорници и при стартување, ако е повеќе оптеретен, односно носи поголема тежина. И на земјен пат како би се покажал или се овие исклучиво за низ град? На автопат како? За бензинец прашувам.

Bapčor vo Avtokomanda dava ubavi ceni na sve živo.
--- надополнето: 7 јули 2013 во 14:42 ---

Alfata na 200-250.000km veke počnuva da se raspaga,golfot i na 500.000 e uste kako nov. Na alfata motorite 1.9jtd so 85kw se stvarno dobri,ama drugoto e gjubre. Loša prednica, mnogu nekvalitetna plastika i slaba elektronika.

Имаш ли број од овој?
--- надополнето: 7 јули 2013 во 17:57 ---
Се зависи од тоа колку средства имаш на располагање зошто има и поефтини но поеквалитетни делови а за дискови и плочки би ти препорачал или woking или feby ,lpr никако .Јас пред 10 дена менував и напред и позади дискови и плочки а глицерин не испуштав само цилиндрите се враќаат до крај ги местиш дисковите и шибаш.А ако е не е чистглицеринот крени ја колата на трупци и по природен пат испушти го ,кога ќе истече скроз ставај нов во казанчето и чекај да протече од сите тркала(од цицките за испуштање воздух),
А продавница имаш позади народна банка , и да нема нешто во рок од 30 мин набавува,а и со цените не забегува премногу.

А за тие Wolf,што ќе кажеш?

Баш тоа, како се покажува на угорници и при стартување, ако е повеќе оптеретен, односно носи поголема тежина. И на земјен пат како би се покажал или се овие исклучиво за низ град? На автопат како? За бензинец прашувам.
Де бре па и ти, како 50 кубика да е :)
нормално се однесува, сега неспоредливо е 1.0 со 1.6 едниот има 60 коња другиот 100-120
сум ја возел и оптеретена и на земјен и сум ја шлајфкал и на автопат 900 км
се на се нормално се однесува

• Ми се допаѓа
Reactions: ^X^
Lele lele alergichen sum na vakvite kako Valvoline. Na sekoj forum ima po 2-3 vakvi.
Ve molam svatete go so golema doza na rezerva se shto ke prochitate po forumi, opshto.

Де бре па и ти, како 50 кубика да е :)
нормално се однесува, сега неспоредливо е 1.0 со 1.6 едниот има 60 коња другиот 100-120
сум ја возел и оптеретена и на земјен и сум ја шлајфкал и на автопат 900 км
се на се нормално се однесува

ОК, фала многу, не е минус ако има 3 цилиндри, како што сум мислев. :)

Имаш ли број од овој?
--- надополнето: 7 јули 2013 во 17:57 ---

А за тие Wolf,што ќе кажеш?

Па не ми ги препорачаа тие и не можан да ти кажам што е со нив,можеби се и добри,

Имам проблем со бравата за стартување на Опел Астра...И тоа оди вака, клучот влегува во бравата, ама не сака ни лево ни десно, не може да се стартува моторот...
Некој да не имал слично искуство па да ме советува што да сторам, да земам нова брава или оваа да се поправи?И колку би чинеле од прилика и двете работи?

Сакам да прашам нешто имам hyundai coupe 2003 ми дават мотор од mitsubishi eclipse 2.0 turbo ке одговара ли ? :)

Сакам да прашам нешто имам hyundai coupe 2003 ми дават мотор од mitsubishi eclipse 2.0 turbo ке одговара ли ? :)

Како мислиш дали ќе одговара?Просторно?Цел мотор ти даваат,како може да не одговара.Вадиш стариот,ставаш новиот и возиш.Само може да треба да направиш некои шасиски преправки напред,да појачаш,да не е потежок тој мотор.Со некој механичар тоа најдобро ќе ти биде да се договориш.

Golf 2 da ne prodava nekoj i sovet okolu Golf 2 so koli se kako se ?

Golf 2 da ne prodava nekoj i sovet okolu Golf 2 so koli se kako se ?

tatko mi ima golf 2 1.6 dizel 1987 prv gazda ima pominato preku 650 000 km i slobodno mozam da ti kazam deka e auto za respekt. po 26 godini motorot mu e vo odlicna sostojba i trosi 5-6 litri na 100 km rezervni delovi imas sekade i eftini se a i retki nesto da se rasipe samo ulje redovno mu menavas i potrosni matrial sto e. lani kupi nov ford c-max i dva soseda se ponudija da go kupat golfot no tato ne ni pomisluva da go prodade edniot e mehanicar vo sredni godini i vika deka golfot 2 e legendarni auto. pa ako uspees da najdes dizel koj sto e odrzuvan normalno nema da pogrese ako go kupes

Совет за Сеат Леон 1.9 тди 110 кс. 2000 год.> потрошувачка-сервис..???

Исти мотор како и ГОЛФ 3 ТДИ, ГОЛФ 4 ТДИ, АУДИ А4 и воглавно сите VW мотори со таа коњажа и кубикажа моторот е со бош пумпа , а не со пумпа за висок притисок, воглавно одлични мотори не се скапи за оджување и со редовен сервис и малце пазење на моторт ке ја надживее каросеријата без проблем :) a потрошувачка просек 4,5-5 на отворено 6,5-7 градска горе доле 5,5л ке тера :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom