Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ами Bosch-пумпата каква е, за вакуум?

Ако не си запознат новата PD(pumpe duse) пумпа што е електронска и има пумпа и во резерварот заразлика од предходните TDI кој што имат класична VE Bosch пумпа, од таа причина новите мотори со PD се поекономични, поголема моќност развиват и задоволуват други емисиони стандарди. А VE е verteilier на Германски шо значи разводник да не се збунеш. Кај отиде свето секакви гелиптери коментират цццц

Ако не си запознат новата PD(pumpe duse) пумпа што е електронска и има пумпа и во резерварот заразлика од предходните TDI кој што имат класична VE Bosch пумпа, од таа причина новите мотори со PD се поекономични, поголема моќност развиват и задоволуват други емисиони стандарди. А VE е verteilier на Германски шо значи разводник да не се збунеш. Кај отиде свето секакви гелиптери коментират цццц
:eek: Шо нема човек да прочита. Шо си по занимање дете, автолакер?!
Пошто гледам дека си многу начитан и ги разбираш работиве, објасни зошто PD системот е поекономичен, развива поголема моќност и е подобар во однос на емисијата на гасови во споредба со common-rail системот. Просто прашање - зошто?

:eek: Шо нема човек да прочита. Шо си по занимање дете, автолакер?!
Пошто гледам дека си многу начитан и ги разбираш работиве, објасни зошто PD системот е поекономичен, развива поголема моќност и е подобар во однос на емисијата на гасови во споредба со common-rail системот. Просто прашање - зошто?
On sporeduva so starite VP sistemi,ne so komonrail. Tocno deka PD trosat pomalce,i deka moze pogolema snaga da istisnat,ama imaat maana so bregastite i koga malce ke se izliže potrošuvačkata im se zgolemuva i do 50%. Skoro sve sto se uveze so PD motor e so poebana bregasta,zatoa sto se takvi vozila so mnogu poniska cena.

Kolku mozi da e maksimalna carina na avtomobil znaci zboruvam za nad 2010 godina na proizvodstvo so ful oprema bmw da recime...

Kolku mozi da e maksimalna carina na avtomobil znaci zboruvam za nad 2010 godina na proizvodstvo so ful oprema bmw da recime...
1% од максималната продажна цена на автомобилот во авто салон...
Конкретно, БМВ од 2010, основниот 1 модел е некои 30.000 евра, 7-ката со M пакет и фул опрема кошта некои 200.000 евра.

1% од максималната продажна цена на автомобилот во авто салон...
Конкретно, БМВ од 2010, основниот 1 модел е некои 30.000 евра, 7-ката со M пакет и фул опрема кошта некои 200.000 евра.

ne te razbrav brat :S

Mi treba covek/servis kade moze da mi napravat drzaci za motor zaedno povrzani so amortizerite, nesto kako kit za motor na kola. Znaci se raboti za motor sto planiram da go stavam vo druga kola koja ne e od ist proizvoditel. Eve slika za sto zboruvam http://www.allspeedengineering.com/images/stories/virtuemart/product/vtec frame pics 0018.jpg . Dali nekoj znae da go izvede ova ?

daj mi tvoj broj ce ti se javi edno majstorce dogovorete se

Прашање до сите :)
Што мислите за аудо а4 2,5 тди 2003 година, го бива?
Зошто имам слушано дека тој мотор баш и не го сакале на пазаров, трошел доста и недај боже да ти се расипел, изгор било за сервис...
Ви благодарам :)

Прашање до сите :)
Што мислите за аудо а4 2,5 тди 2003 година, го бива?
Зошто имам слушано дека тој мотор баш и не го сакале на пазаров, трошел доста и недај боже да ти се расипел, изгор било за сервис...
Ви благодарам :)
Убаво си слушнал
земи си 1.9тди

Имам opel corsa 1,7 дти има на неа челични бандаши 14 ки со гули 175 65 R14 е сеа сакам да земам алумински банажи 15 ки со малце поширока гума а пониска, е сеа тие таму ме советудаат да не сум зимам поголем бандаж да сум си остнел на 14 ки. Кажете ми вие негативни страни што може да се случи ако земам поголем бандаж. и фала

Евентуално на конфор ако загубиш нешто, незнам шо би било друго..

Имам opel corsa 1,7 дти има на неа челични бандаши 14 ки со гули 175 65 R14 е сеа сакам да земам алумински банажи 15 ки со малце поширока гума а пониска, е сеа тие таму ме советудаат да не сум зимам поголем бандаж да сум си остнел на 14 ки. Кажете ми вие негативни страни што може да се случи ако земам поголем бандаж. и фала
ќе стане малце потрома, може да ти фаќа гумата т.е. да си бара дистанцери ако е мн широка
пониска значи ќе ти се намали конфорот
може малце да ти се зголеми потрошувачката и сл

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom