Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сам ќе одиш? Мислам дека нема да те замараат многу, особено ако не си сам + додај го тоа дека летниов период има доста гужви по границите. Инаку, тоа важи само во Мкд со коњите, мада не го применуваат многу така да извај си меѓународна и не се секирај.

Со другари, на одмор у Бугарија конкретно. Али видеќемо, ако не најдеме уште еден чоек за да ни дое поефтино со кола ќе фураме со автобус.

Едно прашање до тие што се разбираат од потрошувачка на гориво, се работи за камион од марката mercedes benz 815 atego, ме интересира колку литри еуродизел троши на 100 км?

Едно прашање до тие што се разбираат од потрошувачка на гориво, се работи за камион од марката mercedes benz 815 atego, ме интересира колку литри еуродизел троши на 100 км?
10-12 литри. На вакви ситници шоферите највеќе сакаат да ќаруваат. :)

10-12 литри. На вакви ситници шоферите највеќе сакаат да ќаруваат. :)

Нема шанси,испод 20 не е сигурно.Заставата кај мене троши 17-18 литри,а 100 коња е.Грешка си,не е таа литража,повеќе е.

Нема шанси,испод 20 не е сигурно.Заставата кај мене троши 17-18 литри,а 100 коња е.Грешка си,не е таа литража,повеќе е.
Имам на работа исто такво, затоа знам. Остај шоферите што кажуваат. Тестирано 100%. На кој шофер ќе почне "да му лапа 15-20" моментално добива отказ.

Имам на работа исто такво, затоа знам. Остај шоферите што кажуваат. Тестирано 100%. На кој шофер ќе почне "да му лапа 15-20" моментално добива отказ.

Па така кажи,на папир троши 12,а во пракса пуно више.

Не е на папир :). На папир го прават да троши малку повеќе.
На секоја втора бензиска има по еден пумпаџија што продава сметки за 100 денари.

Значи јас како што пресметував камионов mercedes benz 815 atego кај нас на работа, натоварен (ако тоа има врска) би требало да троши 30 л на 100 км, сега дали е тоа нормално, можно ли е толку или не?

Значи јас како што пресметував камионов mercedes benz 815 atego кај нас на работа, натоварен (ако тоа има врска) би требало да троши 30 л на 100 км, сега дали е тоа нормално, можно ли е толку или не?

Не,околу 20 литри.30 литри троши еден Мерцедес Актрос со приколка Кроне,или Шмитц,товарен 20 и кусур тона,или Ивеко Стралис со истата опрема.Па камион е мајка му стара,едно Југо скапано троши 7-8 литри бензин низ град.

Ногу е то... реално 17-20 литри треба да троши, зависно клима има/нема, дали е фрижидер и тн.

Колку од прилика бе ме коштало работна рака за промена на свекици,водна пумпа,семеринг за мењач и ставање заштитна гумица,промена на улје и филтер.Се работи за шкода фелиција 1.3 *96

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=604799

Ми праи мерак Југово, што мислите вие ?
Види го кошот напред и трапот позади. Ако трапот не е скапан и кошот не е пукнат зимај.

Врти го воланот лево десно и гледај во просторот што е измеѓу хаубата и крилото, ако мрда таму.... не го зимај.

На сите југовци ова им е маана.

Колку од прилика бе ме коштало работна рака за промена на свекици,водна пумпа,семеринг за мењач и ставање заштитна гумица,промена на улје и филтер.Се работи за шкода фелиција 1.3 *96

Зависи од мајсторот ја сеа прави на мојо шкодилјак таков пообемен сервис нов мењач пошо старио беше заникаде, декла, свекици, разводна капа, палец ама го прави сето тоа сам и според мене не би требало повече од 1000-1500 да ти земе за се пошо за семеринго само се искара на канал кајлата од шалтеро и се откаче избие се старио смеринг и после со цеваст се набие новио(али уљето да се испуште прво) водната пумпа лесно се мене, а за промена на уље и филтер најчесто е бесплатно пошто го користат за да се греат по гаражите зимоска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom