Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имам BMW 525 tds e34 1992 аутоматик.
Кога ке го свртам воланот налево и колата е во мирување, намалува обртаи ко да кашла, некогаш знае и да изгаси. Ќе да е до механиката што го покренува сервото па одзима од снагата или друго е?
92'ра бе другар што сакаш ти да не се осеќа ? најнормално е тоа за кола со тие годинки.И провери си го сервото на мајстор , 100% тоа ти праи проблем.

92'ра бе другар што сакаш ти да не се осеќа ? најнормално е тоа за кола со тие годинки.И провери си го сервото на мајстор , 100% тоа ти праи проблем.
Знам знам, не може да се очекува перфекција :) Али сепак, ќе видам што е со сервото :)

Знам дека слаб мотор, а слушнав и дека за слаб мотор, многу троши...
Tie se so 3 klipa,i gi ima so 44 i 47kw. Ne e za trkanje i startovi ama i ne se loši. Nema vrska deka mnogu trošat,ako nemaš teška noga i so 7 gradska ke projdeš,na otvoreno 5.5l. Site koli sto se so 3 klipa se ekonomični,ama poslabi na start. U glavnom ubavi količki,nemaat nekoja posebna maana. Treba da se pazi na uljeto da ne se oštetat hidropodizačite. Ako ti uleta nekoja ubavo socuvana zemaj bez gajle.
--- надополнето: 17 април 2013 во 07:09 ---
Избегни ја 1.2 варијантата. Освен ако конкретниот примерок е во беспрекорна состојба и со многу мала километража. Кај половните коли најмалку е важен брендот, моторот, шасијата итн. Битна е фактичката состојба на возилото и да е со што помала километража. И не дозволувај никој да те убедува поинаку со муабети од типот "што се 200 000 илјади за пасат, бмв, ауди," итн итн.
Ako ima 200.000 toa ti e ušte nova kola,problemot e što 90% ovakvi vozila realno imaat po 500.000 i poveke.

druze a kolku pari kosta se toa ? znaci da otidam na majstor da mi instalira ?ama da ne bide vo pezo servisot:) zs tamo gorat :)
ako znaes nekoj covek koj sto mesti da mi dades brojce ?pozzz
--- надополнето: 17 март 2013 во 12:17 ---

pisav deka tepam dolgi relacii makedonija da ja zaokruzime e 200 300 km :)
idam za praga germanija i itn :)
Многу покасно, но ако немаш сѐ уште најдено решение, штотуку го најдов ова на сајтот на Конрад. Ако одиш во Германија побарај таму, сигурно ќе биде поевтино.

во битола да не знаете каде режат шофершајмна од кола ? имам една тоцка од камче пукнато да го отстранам за да не се прошири ?

Има некој во Скопјево што се бави со ова ?

мислење/совет за ауди а3 тди од 2004 година половно да се земи од Германија?

Ај некој што се разбира ако сака нека ми кажи од што можи колата Hyundai accent да ми меша во возење плин и бензин, а исто и ми кажува дека е возам на плин а уствари не се префрлило едноставно само си штракнало и си свети апаратчето а јас цепам на бензин. Бтв колата ја имам на проба земено сакам да ја купам ама ми е страв од тоа, а исто и ме интересира ако знајт некој за да го поправам тоа колку би ме коштало. АЈ ве молам за одговор пошо немам мајстор во близина :)
jas imam hyundai accent pisi mi poraka so te interesira

Tie se so 3 klipa,i gi ima so 44 i 47kw. Ne e za trkanje i startovi ama i ne se loši. Nema vrska deka mnogu trošat,ako nemaš teška noga i so 7 gradska ke projdeš,na otvoreno 5.5l. Site koli sto se so 3 klipa se ekonomični,ama poslabi na start. U glavnom ubavi količki,nemaat nekoja posebna maana. Treba da se pazi na uljeto da ne se oštetat hidropodizačite. Ako ti uleta nekoja ubavo socuvana zemaj bez gajle.
--- надополнето: 17 април 2013 во 07:09 ---

Ako ima 200.000 toa ti e ušte nova kola,problemot e što 90% ovakvi vozila realno imaat po 500.000 i poveke.
А ИЗВИНИ ШТО Е КОЛА СО 0КМ ВСЕЛЕНСКИ БРОД ИЛИ???

Имам BMW 525 tds e34 1992 аутоматик.
Кога ке го свртам воланот налево и колата е во мирување, намалува обртаи ко да кашла, некогаш знае и да изгаси. Ќе да е до механиката што го покренува сервото па одзима од снагата или друго е?
можное да е до сервото прво провери да ли има доволно хидрол во сервото дали каишот на пумпата е нормално затегнат можно е да има и затнато црево проверувај постепено

Искрено фала за дечките погоре што одговорија на моето прашање :)

Е сеа, друга ,,мука’’ иам. Ставив појачало и вуфер, али багажниот простор има многу добра изолација, басот се слуша али ко пригушен ми е некако... Колку е паметно да го исечам делот што е позади задните седишта, односно кај потпирачот за раце на средина од задните седишта за да се слуша басот поише?

$(KGrHqVHJEIFDNq6(,SdBQ1RViRVq!~~60_12.JPG

Еве го делот, уствари му доаѓа позади потпирачот.

А ИЗВИНИ ШТО Е КОЛА СО 0КМ ВСЕЛЕНСКИ БРОД ИЛИ???
Ne go kapiram postov. Fakt e deka limuzina ala pasat ili audi ako e cuvana i servisirana ko so treba i da ne e istumbana 200.000km skoro i da ne se poznava bez razlika dizel ili benzin.
Ko so kazav realno 95% uvezeni dizeli se so preku 300.000km, dobri 50% se preku 500.000km.Toa e fakt,gi žalam tie sto se lažat kako mali dečinja i mislat deka ova ne e vistina i se palat na magičnite 150.000km za 15god star dizel. Tie koli sto se so realni 200.000km ili pomalku na zapad se poskapi nego kaj nas.

Ne go kapiram postov. Fakt e deka limuzina ala pasat ili audi ako e cuvana i servisirana ko so treba i da ne e istumbana 200.000km skoro i da ne se poznava bez razlika dizel ili benzin.
Ko so kazav realno 95% uvezeni dizeli se so preku 300.000km, dobri 50% se preku 500.000km.Toa e fakt,gi žalam tie sto se lažat kako mali dečinja i mislat deka ova ne e vistina i se palat na magičnite 150.000km za 15god star dizel. Tie koli sto se so realni 200.000km ili pomalku na zapad se poskapi nego kaj nas.

Муабетот е дека и со 200000км не се нови колите туку се истрошени ама за кај нас ќе се тркалаат уште десет години додека на запад се за во отпад. Премногу очекувате од стари половни возила тоа ми е зборот.
Ако е со 200000 км колата е нова,а ако е од салон значи е вселенски брод.

Види по продавнициве за автоделови што ќе ти кажат они.Тетово,Скопје,би требало да има кај овие за автоделови.Од каде си?

Од Скопје.
Прашав во 2-3 ама нема никој на лагер. Нема врска кќе се снајдам на крај него битно ми беше дали тоа се симпомите на расиман сензор.

Муабетот е дека и со 200000км не се нови колите туку се истрошени ама за кај нас ќе се тркалаат уште десет години додека на запад се за во отпад. Премногу очекувате од стари половни возила тоа ми е зборот.
Ако е со 200000 км колата е нова,а ако е од салон значи е вселенски брод.

Па што тогаш ги убедуваш дека половњаците од Запад се супер,а нашите коли не чинат.....

Човекот што го купи кофтето од Олимпија Мотрос ми се јави да ми каже дека колата е стакло и дека не му се верува дека има 43000км.дури ја однел во сервис каде му потврдиле дека навистина има 43000км....И сега шо праиме,а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom