Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ај ако има некој онлине нека каже мислење за...
Renault Megane Classic RN 1.6 bencinski motor, 1598 ccm, 49 kW / 67 KM

утре одам на оглед па добро би дошол некој совет

zdravo me interesira dali moze da se stavi tempomat na kola koja sto nema instalacija za toa
inace imam pezo 307 2004 godina i vo posledniov period tepam dolgi relacii i tempomat bi zavrsilo mnogu rabota

Арно ти рекле,Селениа 5-40,во црвена кутија мислам дека одеше тоа.Имаш повеќе видови,Racing или Gold,зависи какво сакаш и какво ќе ти препорача мајсторот што ќе го смени.Збира унутра нешто помалце од 3 литри.Интересно е што Италијаниве и за масло во менувач си имаат свое,Тутела и што имаат антифриз специјален за Италијански коли-Парафлу.Точи Селенија,ама оригинална Селенија и немаш апсолутно никаков проблем.Чим од фабрика ја препорачуваат,немаш гајле.

Фала ти многу :cuc:

zdravo me interesira dali moze da se stavi tempomat na kola koja sto nema instalacija za toa
inace imam pezo 307 2004 godina i vo posledniov period tepam dolgi relacii i tempomat bi zavrsilo mnogu rabota
Темпомат за во Македонија ти треба ?

Вероватно дека може,ама незнам колку е исплатливо.Треба околу воланот да имаш уште една рачка,како за светлата или за бришачите,па да одиш на сервис кај дијагностика и се тоа да ти го спојат како што треба.И ќе добиеш cruise control,и лимитер на брзината.Не е баш едноставно.Конектори,модули треба да се репрограмира наново,ќе чепкаат во борд компјутерот,ама мислам дека може да се среди.Ова е од рекла-казала,најдобро да си прашаш во Пежо сервисот во Скопје,ќе ти кажат.Цилаз мислам се викаше.Али не очекувај дека е ефтино.Со тие пари што ќе ги лупнеш за ова,поарно плати си некој шофер што не работи никаде,да те вози чим ти е заморно возењето.

Може да се стави ти треба рачка малце читање и софтвер за да активираш круз контрол во компјутерот. Имам местено на пасат за жал за твоето пежо ја немам таа дијагностика со која ќе може да го активирам круз контролот

Може да се стави ти треба рачка малце читање и софтвер за да активираш круз контрол во компјутерот. Имам местено на пасат за жал за твоето пежо ја немам таа дијагностика со која ќе може да го активирам круз контролот

druze a kolku pari kosta se toa ? znaci da otidam na majstor da mi instalira ?ama da ne bide vo pezo servisot:) zs tamo gorat :)
ako znaes nekoj covek koj sto mesti da mi dades brojce ?pozzz
--- надополнето: 17 март 2013 во 12:17 ---
Темпомат за во Македонија ти треба ?

pisav deka tepam dolgi relacii makedonija da ja zaokruzime e 200 300 km :)
idam za praga germanija i itn :)

druze a kolku pari kosta se toa ? znaci da otidam na majstor da mi instalira ?ama da ne bide vo pezo servisot:) zs tamo gorat :)
ako znaes nekoj covek koj sto mesti da mi dades brojce ?pozzz
--- надополнето: 17 март 2013 во 12:17 ---

pisav deka tepam dolgi relacii makedonija da ja zaokruzime e 200 300 km :)
idam za praga germanija i itn :)
Obicno za rabotna raka sose aktiviranje vo ECU-to zimame okolu 80-100evra zavisno kolku rabota ima. Plus rackata, eventualno ako sakas da razgledam se kolku bi kostalo da ti kazam
Vo momentov bitno e da vidis prekidacot za kocnica dali e 1 prekidac so 4 zici, ili 2 prekidaca.moze da e i 1 prekidac so 2 zici

Obicno za rabotna raka sose aktiviranje vo ECU-to zimame okolu 80-100evra zavisno kolku rabota ima. Plus rackata, eventualno ako sakas da razgledam se kolku bi kostalo da ti kazam
Vo momentov bitno e da vidis prekidacot za kocnica dali e 1 prekidac so 4 zici, ili 2 prekidaca.moze da e i 1 prekidac so 2 zici

druze ako ne ti e tesko razgledaj i kazi mi jas ke ti pisam do utre dali e 1 prekidac ili 2 prekidaca ke idam na elektricam zs jas ne razbiram pa prasaj i ne e problem ke dojdam i do bitola za montaza pozzz

Треба да провери и дали гаста е со сајла или електронска.Ако е со сајла џабе му е се.
--- надополнето: 17 март 2013 во 14:30 ---

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom