Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не. 1.1 и 1.6 се многу различни мотори, различно стојат во шасијата (1.1 е “навален“ према фаровте додека 1.6 е “навален“ према задниот дел), имаат различни филтри за воздух, 1.6 има и поголем ладилник и поинакви држачи за мотор (читај ке си имаш мака да го напасоваш на шасија).Имам голф 1 со 1.1 мотор.Дали ако му ставам 1.6 ке помине на технички мислам дали легално може да се регистрира без правење на А тест.
:salut:
Ке мораш на А-тест, како сакаш гледај. Рачунај дека тоа ти е екстра трошок од 100 еврони.Абе се ке му сменам и ладник и менјач и летва а за држачи мислам дека и старите пасуваат (барем така ми кажаа) само ми беше , како шо кажа Уплаф дали треба да се носи на А тест или ке може само да се смени во сообраќајна и да шибам со 1,6.Сепак фала за одговорот.
:salut:
Ке мораш на А-тест, како сакаш гледај. Рачунај дека тоа ти е екстра трошок од 100 еврони.
П.С. Ако веќе менуваш мотор, стави му GTI 1.8 од двојка. Директно вбризгување на гориво, далеку поекономичен од карбураторскиот + повеќе кс (карбуратор 1.6 е 75 кс 1.8 е 110).
Фајр-стоун = Бриџстоун... така да барај представник за нив.Не ја најдов темата за гуми, па ќе прашам тука. Дали знаете кој увезува или каде има Firestone гуми?
Прајме муабет за моделот Astra G classic? Дизел моторот е оној добро познатиот турбо кој што е превземен од Исузу, кој што се покажа како одличен. Бензинецот е опелскиот 1.4 еко тек. И двата се добри, таа да зависи дали си заинтересиран за бензин или дизел возило.Me interesira astra clasik 1.4 benz. i 1.7 diz. Koja od ovie dve e podobra t.e. prednosti i nedostatoci.
Прајме муабет за моделот Astra G classic? Дизел моторот е оној добро познатиот турбо кој што е превземен од Исузу, кој што се покажа како одличен. Бензинецот е опелскиот 1.4 еко тек. И двата се добри, таа да зависи дали си заинтересиран за бензин или дизел возило.