Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Генгза шит од Куманово секоја вечер го вози низ чаршија, има плави неонки и wanabe Need For Speed стил, дефинитивно премали бандажи спојлерите ги проголтале :toe:

^Eптен е грда. :pov:

btw. Не знаев кај да ја ставам статијава за да ја споделам со вас. Не ми текнува на која тема да ја стам па овде.

41Large.jpg

http://volanskopje.blog.com.mk/node/225838

овие беа негде кај бит пазар ако не се лажам..иначе видов во Битола еден трабант среден,златна металик боја....ептен реставриран беше....

Дали може некој да ми каже каде можам да најдам купец (некој дуќан, некој што расклопува пунтовци и слично) за фарови за фиат пунто 2.

Имам голф 1 со 1.1 мотор.Дали ако му ставам 1.6 ке помине на технички мислам дали легално може да се регистрира без правење на А тест.
:salut:

Имам голф 1 со 1.1 мотор.Дали ако му ставам 1.6 ке помине на технички мислам дали легално може да се регистрира без правење на А тест.
Не. 1.1 и 1.6 се многу различни мотори, различно стојат во шасијата (1.1 е “навален“ према фаровте додека 1.6 е “навален“ према задниот дел), имаат различни филтри за воздух, 1.6 има и поголем ладилник и поинакви држачи за мотор (читај ке си имаш мака да го напасоваш на шасија).

п.с. ако сакаш ке ти сликнам од мојот голф да видиш како изгледа 1.6 мотор во хауба па да споредиш.

мислам дека он прашуе за законот дали ќе му прави проблеми...што не прави...си менуваш соображајна,и цепаш со нов мотор...а тоа ти Џиш шо го викаш...па чим има мотор,сигурно мислел и за држачи,и за хладњак,и за филтри:smir:

Абе се ке му сменам и ладник и менјач и летва а за држачи мислам дека и старите пасуваат (барем така ми кажаа) само ми беше , како шо кажа Уплаф дали треба да се носи на А тест или ке може само да се смени во сообраќајна и да шибам со 1,6.Сепак фала за одговорот.

Абе се ке му сменам и ладник и менјач и летва а за држачи мислам дека и старите пасуваат (барем така ми кажаа) само ми беше , како шо кажа Уплаф дали треба да се носи на А тест или ке може само да се смени во сообраќајна и да шибам со 1,6.Сепак фала за одговорот.
Ке мораш на А-тест, како сакаш гледај. Рачунај дека тоа ти е екстра трошок од 100 еврони.

П.С. Ако веќе менуваш мотор, стави му GTI 1.8 од двојка. Директно вбризгување на гориво, далеку поекономичен од карбураторскиот + повеќе кс (карбуратор 1.6 е 75 кс 1.8 е 110).

Ке мораш на А-тест, како сакаш гледај. Рачунај дека тоа ти е екстра трошок од 100 еврони.

П.С. Ако веќе менуваш мотор, стави му GTI 1.8 од двојка. Директно вбризгување на гориво, далеку поекономичен од карбураторскиот + повеќе кс (карбуратор 1.6 е 75 кс 1.8 е 110).

Абе јас знам шо треба да му ставам ако го правам лично за мене ама ке ми треба една кола за на стариот му треба да оди на работа па мене да ми ја остави другата.:vozbud:

Не ја најдов темата за гуми, па ќе прашам тука. Дали знаете кој увезува или каде има Firestone гуми?

Не ја најдов темата за гуми, па ќе прашам тука. Дали знаете кој увезува или каде има Firestone гуми?
Фајр-стоун = Бриџстоун... така да барај представник за нив.

Me interesira astra clasik 1.4 benz. i 1.7 diz. Koja od ovie dve e podobra t.e. prednosti i nedostatoci.

Me interesira astra clasik 1.4 benz. i 1.7 diz. Koja od ovie dve e podobra t.e. prednosti i nedostatoci.
Прајме муабет за моделот Astra G classic? Дизел моторот е оној добро познатиот турбо кој што е превземен од Исузу, кој што се покажа како одличен. Бензинецот е опелскиот 1.4 еко тек. И двата се добри, таа да зависи дали си заинтересиран за бензин или дизел возило.

Прајме муабет за моделот Astra G classic? Дизел моторот е оној добро познатиот турбо кој што е превземен од Исузу, кој што се покажа како одличен. Бензинецот е опелскиот 1.4 еко тек. И двата се добри, таа да зависи дали си заинтересиран за бензин или дизел возило.

Троши ептен малку, издржлив, личен корисник... 300.000 илљади има пројдено и стварно е супер, единствена мана мислам дека им се алтернаторите... мислм 2-3 пати не се поквари...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom