Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми рикна свирката на Цитроенот (C4). И тоа нова кола, 5 години стара само...
Сеа ми бараат 2600 + работна рака во салон за промена. И тоа 2 недели да сум чекал да ја нарачале.
Немам намера 2 недели да возам без свирка, во сообраќај само улетуваат будали од лево и десно.

Кхм, кхм... Која свирка ја препорачувате?

Мене ми рикна свирката на Цитроенот (C4). И тоа нова кола, 5 години стара само...
Сеа ми бараат 2600 + работна рака во салон за промена. И тоа 2 недели да сум чекал да ја нарачале.
Немам намера 2 недели да возам без свирка, во сообраќај само улетуваат будали од лево и десно.

Кхм, кхм... Која свирка ја препорачувате?

Како што кажува чичко Гугл за да смениш свирка на Ц4 треба да го извадиш пластичниот браник (5-8 минути работа) и да ја замениш старата свирка со нова. Верувам дека по отпадиве ќе најдеш скоро за без пари свирки.[DOUBLEPOST=1397840010][/DOUBLEPOST]заборавив да пишам прво провери да не е случајно свирнат осигурачот, а сирената да е ок, па овие во сервис само сакаат да те очерупаат 3000+ за промена на осигурач

И јас би играл прво да провериш осигурачи.
Ако не е до осигурачот, земи некоја, каква било, монтирај ја сам :) Еден два шрафа и две жици. :)
Најверојатно мораш браник да вадиш, или ако нејдеш некој канал да пријдеш оздола

Како што кажува чичко Гугл за да смениш свирка на Ц4 треба да го извадиш пластичниот браник (5-8 минути работа) и да ја замениш старата свирка со нова. Верувам дека по отпадиве ќе најдеш скоро за без пари свирки.[DOUBLEPOST=1397840010][/DOUBLEPOST]заборавив да пишам прво провери да не е случајно свирнат осигурачот, а сирената да е ок, па овие во сервис само сакаат да те очерупаат 3000+ за промена на осигурач
Иако во упатството не пишува кој осигурач е за свирката, сепак според некои информации кои ги најдов на интернет успеав да го најдам соодветниот осигурувач. Го извадив, го погледнав, ми изгледаше океј (не беше во прекин жичката). Патем, верувам дека и нешто друго немаше да работи ако беше до осигурач. Некако не ми се верува дека само една функција како свирка би била врзана само со еден осигурач... За браникот - не верувам дека ќе се снајдам сам, не сакам да го поебам :(

Што вика интернетот? Каква свирка треба да купам? Нешто волтажа?

Иако во упатството не пишува кој осигурач е за свирката, сепак според некои информации кои ги најдов на интернет успеав да го најдам соодветниот осигурувач. Го извадив, го погледнав, ми изгледаше океј (не беше во прекин жичката). Патем, верувам дека и нешто друго немаше да работи ако беше до осигурач. Некако не ми се верува дека само една функција како свирка би била врзана само со еден осигурач... За браникот - не верувам дека ќе се снајдам сам, не сакам да го поебам :(

волтажата е иста за сите 12В, разликата е во димензиите и јачината на звукот, најчесто свирката е врзана преку реле.

http://www.citroendriveeurope.com.au/wp-content/uploads/2013/10/C4-Owners-Handbook.pdf тука имаш кој осигурач за што е

http://www.youtube.com/watch?v=xkgfr5Qy50A руска варијанта на вадење на браник
DSCF0323.jpg
вака некако би требало да изгледа само што овде се монтирани две сирени[DOUBLEPOST=1397841887][/DOUBLEPOST]http://www.avtooglasi.com.mk/avtodelovi/detali/974-Резервни делови

Последно уредено:
Вреди ли да се мења пежо 206 седан 2010 година купена на ново со атестиран плин, автоматска клима магленки итн.. за мерцедес ц220ка 2000-2001 годиште?

Вреди ли да се мења пежо 206 седан 2010 година купена на ново со атестиран плин, автоматска клима магленки итн.. за мерцедес ц220ка 2000-2001 годиште?

Ќе даваш нова кола за канта?

Sent from my GT-I9195

зошто би сменил скоро нова кола за нешто што има начукано 300к километри?

Не.

Користел ли некој масло Елф, 10-40,и ако користел нека каже пофалби-поплаки..Треба да го менувам за некои 400-500 км,па да знам..Или било кое масло да го користел,и да е задоволен..Арал,Кастрол,Селениа,и цена ако би можело..

Волтажа... сите се 12 волти, нема промашај.
Е сега, вадењето на браник, имам некакво искуство со вадење браник на Ксара... Па ако ти користи некако, ајде да пробам...
Првин, ќе ти треба торкс клуч (оние како ѕвезда).
Неколку шрафови имаш видливи кога ќе дигнеш хаубата, оној дел од браникот што кога е затворена хаубата доаѓа под неа. Кај мене се таму три.
По еден има на краевите горе на браникот пред тркалото.
Уште три доаѓаат под колата, кајшто завршува браникот напред, од долу.
Се држи уште на пластични запци на крилата. Тоа се потеглува и браникот е долу. :)

Zdravo.sakam da go pitam nekoj od vas sto se so iskustvo,me intetesira sto mislite sakam da kupam pikap na plin-doblo?dali e ok,dali ce podnesuva tovar dobro,zatoa sto site se na disel za taa namena.fala mnogu

Имам 207ца и на периоди колава ме нервира, работава е следна..
Пример се враќам дома, излегувам од кола, и кога ќе ја допрам вратата ме пецка струја. Значи неколку месеци вака ќе прави, неколку месеци не. Има проблем со струјата? Исто имам заприметено, пример ако ми прегори сијалица и ако не ја сменам една година, една година нема да прегори друга, а доколку ја сменам почнуваат да прегоруваат останатите се дур не ставам на скоро сите места нови.

Имам 207ца и на периоди колава ме нервира, работава е следна..
Пример се враќам дома, излегувам од кола, и кога ќе ја допрам вратата ме пецка струја. Значи неколку месеци вака ќе прави, неколку месеци не. Има проблем со струјата? Исто имам заприметено, пример ако ми прегори сијалица и ако не ја сменам една година, една година нема да прегори друга, а доколку ја сменам почнуваат да прегоруваат останатите се дур не ставам на скоро сите места нови.
Тоа е статичен електрицитет. Тоа не е проблем со струјата, туку зависи на пр. од тоа што носиш :) Знаеш... се истриеш од нешто, па од колата се празниш. Ништо страшно. Многу пати и мене ми се случува.
За другото ти е чиста случајност.

Мислење за колава: http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=961894

6cc2aa02bb8641849a8ac11ce6685507.jpg

- валво на една, италијанофилите на друга страна

ПС. Кога сме веќе тука, мислење за БМВ е39 530д со 184 кс, од `00 година... @valvoline , @luki Junior... кој и да се разбира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom