Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Pa ako taka gledaš vo MK 90% od narodov edvaj vrzue kraj so kraj. Vikaš bogat si, pa vozi si nov lancer,nie siromavite ke si vozime staričku vw,audi,bmw,mercedesi i stn.
:D:tapp:
btw lancerot sekoja godina e se postar,se nabližuva denot koga moeto a6 iako e od 96god ke bide poskapo nego to tvoeto tezgere.
:pos:
--- надополнето: 1 септември 2013 во 23:20 ---
Znaci jas zboram vo imeto na 90% od narodov sto nemaat (ili nejkat) za novo vozilo.

Дечки абе засвете сијаличката за АБС се работи за Ауди а3 2000год...шо ке да е проблемот...знам дека плочките предни ми се за промена дали е од тоа...?

nema vrska plockite so se za menuvanje pojdi posovreme na dijagnostika ima nekoj senzor vo kutijata za abs so e neispraven ili ce treba da ja smenis cela kutija ili samo senzorot. momentalno nemas abs na kolata taka da ne ocekuvaj mnogu nekogas ke fakja nekogas ne to ce zabelezis po boksiranjeto.

Kolky treba da ide temperaturata na corsa 1.4 16v 97god. Na otvoreno kaj mene sedi na 95s. A na gratska stiga I do 100 s. Mislenje?

Толку е и кај мене јас имам corsa b 1.0 12v и фабрички е така подесено да нормална работна температура е на 95 степени а перката на моделите без клима се вклучува на нешто малку над 100 степени, инаку според фабриката до 107 е во граници на нормала.

Audi A4 1.8T 2001 god shtotuku ja kupiv ama ja kupiv so atestiran plin,a plinot sakam da go izvadam ce i bide li nesto problem na kolata ili aj nekoj sovet....

Ах,мајката пак ли со тебе да се убедувам на форумот?Па само ти се жалиш,само кај тебе пријателите имале проблеми со новите коли.Еден не слушнав да плаче и да кажува рибарски приказни....
Само кај тебе се случуваат фантомски работи и никаде на друго место.Зошто еднаш не кажеш ТЕБЕ што ти се случило конкретно??????
Еве јас лично имам пријатели кои за ЖАЛ се сопственици на VW или на нивната групација кои проплакаа од нивните возила....
А за големо чудо,за се имаш решение и одговор.Е штом си толкав мајстор зошто не се вработиш во нивниот сервис и онака кубурат со мајстори....
За сите возила знаеш да солиш памет,а кога е VW во прашање,тогаш се најубави,најздрави......Очигледно не можеш да разбереш дека секогаш ке има луге како мене кои ке имаат одвратност кон VW.......

Со нови VW возила имале проблем? Не верувам. Имав поло, сега голф 6, не се појави апсолутно ниеден проблем. Полото го возев 3 години, голфот уште нема една направено. Имав релативно тешка сообраќајка со него, да бев со нешто друго некако не ми се верува дека ќе поминев со една гребаница и тоа пошто сум ниска па каишот ме фати на врат. Ако купиле некои канти од бугарски плац што „баба ги возела“ нормално дека ќе имаат проблеми секој втор ден и ќе тргаат ко Флинстонс.

И потоа мрморецот ја завитка чоколадата во фолија. Да да сигурно.

втора А4-ка караван возам фамозниот тди со 110 кс, и освен шо е економична, ништо друго нема како придобивка. Особено не за да не погледнеш друга кола. BMW е светлосна година понапред од фалениот TDI, Мерцедес не ни го клавам во муабето. Кој возел Мерцедес појќе од 20.000 км, знај шо зборам. Другите останати само тропаат како мерцедесите не се то шо беа, старите се неуништливи машини и тн. Истио муабет беше за 123-ките, истио муабет за 124-ките, истио за CDI изведбите сега, иако на нет се наоѓаат сосема солидни такси модели со 800.000... Почекајте едно 20 години, ќе видиме шо ќе се тркала од денешните возила.

Еве Мерцедесот на страна.БМВ е светлосна година?Абе дај не ме еби,кој 320Д,520Д?Кога планирав да купувам имав пари за БМВ 320Д и да ми останат или А4 1.9 116hp.У што е "светлосна" година боље БМВ то тројка од Ауди А4 жити се?Сум ги возел и двете,бај д веј.Идам на плацеви барам А4,тој ми вика има 320Д,му викам не фала,знаеш шо ми рече?"Друг ќе се заебе"Па се што видов е рѓа и дувано,зошто би го земал?За да му репарирам турбина,да се ебавам со бош пумпи?Не го претерувај сеа и ти...100 мајстори сум прашал,сто ми рекле не зимај 2000Дизел на БМВ е46.Ако е толку добар што не возиш 320Д,а не 1.9 тди,па втора плус?

Ќе може ли некој да ми каже кои се тие 630 прашања од кои што се паѓаат за полагање на тестови за возачка?
И уште едно прашање, ме интересира каква кола е Форд Ка, и дали е добра за почетници?

Audi A4 1.8T 2001 god shtotuku ja kupiv ama ja kupiv so atestiran plin,a plinot sakam da go izvadam ce i bide li nesto problem na kolata ili aj nekoj sovet....

Нека ти е со среќа и ако го вадиш плинот,шлепај бензиска пумпа со тебе позади...

Еве Мерцедесот на страна.БМВ е светлосна година?Абе дај не ме еби,кој 320Д,520Д?Кога планирав да купувам имав пари за БМВ 320Д и да ми останат или А4 1.9 116hp.У што е "светлосна" година боље БМВ то тројка од Ауди А4 жити се?Сум ги возел и двете,бај д веј.Идам на плацеви барам А4,тој ми вика има 320Д,му викам не фала,знаеш шо ми рече?"Друг ќе се заебе"Па се што видов е рѓа и дувано,зошто би го земал?За да му репарирам турбина,да се ебавам со бош пумпи?Не го претерувај сеа и ти...100 мајстори сум прашал,сто ми рекле не зимај 2000Дизел на БМВ е46.Ако е толку добар што не возиш 320Д,а не 1.9 тди,па втора плус?
Секое ауди сонува да стане бмв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom