пожелно е... ипрепорачувам...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зависи што кола ти е друже .. ако е од поновите не мораш .. али ако е од 90тите .. не само што е пожелно него и мораж пошо додека да ти легнат амортизерите ке ти бега напред .. ова ти го кажувам од искуство !!Да си прашам, дали после промена на предни амортизери и спирали треба да се центрира предницата?
и за поновите е препорачливо... зашто? затоа што со нови амортизери предницата е повисока барем за 2 сантими... 2 сантими кои се рефлектираат на тркалата кај Y точката и не лежат право. не приметно за голо око, ама приметно на трошењето на гумите... ке почне да ги јаде од надвор повеке...Зависи што кола ти е друже .. ако е од поновите не мораш .. али ако е од 90тите .. не само што е пожелно него и мораж пошо додека да ти легнат амортизерите ке ти бега напред .. ова ти го кажувам од искуство !!![]()
Не би споредувал, еден глас + за ВектратаШто мислите според вас кој автомобил е подобар од Opel Vectra B и Fiat Bravo и зошто е тоа вашето мислење?
Што мислите според вас кој автомобил е подобар од Opel Vectra B и Fiat Bravo и зошто е тоа вашето мислење?
Јас купив Браво пред 2 недели и сум презадоволен. Бравото има 1.2i мотор, истиот го вградуваат во Фиат Пунто спортинг 81кс 16в. Има потроувачка од 8 градска, 6 на отворен пат. Браво колите со поголем мотор трошат повеке имаш 1.4 кој е претходник на 1.2ката(препорачливо е да го избегнеш поради почести кварови) и 1.6 кој е доста јака машина има 105кс и е најчест мотор на пазарот, троши од 10-12 л во зависност од состојбата и стилот на возење. Има и гт и хгт 1.8 и 2.0 мотори кои се за луѓге со спортски дух, издржливи се но 150те коња си кажуваат и колку се скапи за одржување.Тешко да најдеш тука во мк, не издрнкан хгт мотор.
За вектрите не знам многу, тие се класа повисоко од Бравото, но исто така и бензинците трошат над 10 л, но се квалитетни коли.Мене лично не ми се допаѓаат.
Не сум сигурен за ова но генерално италијанците и французите имаат доста опрема и добар дизајн (тоа е мој вкус) додека немците идат повеке на квалитет.
Ви благодарам многу на сите, верувајте многу ни значат вашите мислења. Ние сакаме автомобил кој е повеќе издржлив и помалку троши, а според вашите мислења заклучив дека Bravo то повеќе би одговарало на нашите потреби. А бидејќи сакаме да купиме постара кола т.е половна за кој од овие автомобили се поефтини резервните делови?
Се согласувам со тебе, за тоа дека бравото има што да понуди бидејки јас кога ке застанам на семафор, од што не се слуша моторот, не знам дали колата воопшто работи, исто така и во вожња, многу е мирен моторот и многу мека гастаа, а кога ке ја стиснеш до крај , верувај колку стискаш толку иде, без разлика што јас имам 1.2 мотор, и тој е брз има 81 коњ а тежи 1000кг што е за 200-300 кила полесен од Голфот, но секако не побрз од 1.6 ката. 1.2ката е истиот мотор што се вградува во Пунто спортинг така да исти ти се деловите од моторот во двете коли. Има многу добра вожња не замара во кривини.Многу е комфортна, јас сум висок 190cm и кога ке седнам позади со нормално наместени седишта, од моите коленици до предното седиште има слободен простор од околу 6-7 cm што ретко ми се случило тоа во други коли, освен во Мерцедес е-класа, Пасат и Фиат Добло.Од пред месец дена и јас сум сопственик на Фиат Браво од 98 година, 1.6 16v. Од колата сум презадоволен, има доста опрема ( клима, електрика, серво... ). Направив голем сервис со најквалитетни ( знам дека оваа изјава некој од вас ќе ја земе како релативна ) резервни делови и масло и сето тоа ме чинеше околу 11 000 денари денари сосе работната рака. За потрошувачката неможам да се пофалам, троши околу 11 литри, но има 105 коња кои даваат малку поинакво чувство и задоволство од мотор со 65 -70 коња. Земено предвид дека одлуката да го купам Браво-то не ми беше избрзана туку напротив темелно изанализирана, нормално базирано на моите потреби, би те советувал да земеш Браво. Слободно доколку те интересира нешто подетално пиши ми порака или прашај на форумот. Поздрав.
@cmx1000 : Не би се согласил дека Браво-то е мала градска кола. Ниту пак дека е 2 или 3 класи испод Вектра-та. Не ме сфаќај дека контрирам поради фактот што сум сопственик на Браво, туку едноставно верувај ми Браво-то има што да понуди повеќе од мала градска кола. Поздрав.
1. Бравото е класа под Вектрата.Jas imam vectra b 1.8 16v, i ne se sporeduva so bravoto, zasto bravoto e mala gradska kola i da malce trosi.
Vectrata e mislam dve ili tri klasi nad nego i e kruser za na pat limuzina, e sega potrosnja vo grad ispod 13 ne e ama ke go ostavi bravoto da i dise u auspuh![]()
1. Бравото е класа под Вектрата.
2. Тешко дека било која Вектра ќе остави кое било Браво да и дише во ауспух...
Nemoj ne me raduj, covek bravo e ne e bmw.