единствено после ова во тие години на коли ми се допаѓа Ауди 80 , ама и тоа е дизајнерски под Вектрата....Не ја величам многу да речам ова она ко мало дете, но вие таму погоре што пишите дека Бравото е подобро во дизајн од Вектрата и сами знаете дека не е така, и дека да ви дат да одберете ќе одберете Вектра.
Сега да пишам околу искуствата а ги имама со двете коли.
Браво има еден другар мој и кога ја земаше возачката дури да одиме до внатрешни јас возев со неговата кола, прво има крута вожња, друго кочниците ме влеваа страв на семафори требаше да се обесиш на кочница за да закоци и се слушаше гребење некое, друго па и ја подгазив малце гаста но не осетив кршење на вратот како што некои горе прикажуваат демек леле што е и се на се колата многу не ми е по кеф. Вектра Б имам и самиот дизел 1.7, TD ја обожавам вожњата а притоа го сакам звукот на 2500 RPM кога почнува да свири турбо и има моќ, за на долг пат е фантастична. Не ја правам Мерцедес S или BMW 7, нити па се фалам незнам ти шо, Досега ме вози како што сакам нити сум имал некакви проблеми освен стандард сервисирањето и потрошниот материјал. имам и друга кола Шевролет Спарк, тоа е мало градско количе, него не го ни ставам овде, но да ви кажам имам возено повеќе коли како и Пежо 307, Алфа 156, Астра од постарите модели, Но кога ќе излезам со Вектрицата си се осеќам најудобно, незнам дали дека е моја или не но уживам во неа со цело мое тело. :smir: