Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ми нудат е270 cdi 2003 годиште, али мислам дека имам негде читано дека моторот има некои проблеми. Некој да не знае подетално кои се и да ме посоветува дали да ја зимам или да бркам 280?

Што е подобро:

• Сеат Толедо 1997-ма бензинец аутоматик.
  • Голф 3 1997-ма дизел
  • Опел Астра 1997-ма дизел.
Фала. :)

Golf 3 Дизел офкорс.. Сеатот дека е автоматик ќе те изгори од потрошња...Опелот не знам сум слушал разни муабети, мада ако е зачуван јас би го зел, ...

фиат пунто од 99 - 2000 год 2 илјади еврушки вреден ли е и дали држи вода малце ценкање да се опне ?

Da mi dade nekoj nekoe mislenje za Skoda octavia ambiente 1.4 mpi .. sho kako e kolicheto .. nadvoreshno mi se svigja .. ama bi sakal da znam i performansi ??

фиат пунто од 99 - 2000 год 2 илјади еврушки вреден ли е и дали држи вода малце ценкање да се опне ?

1500-1600 е врвот... сепак 12 години е па нека е и пунто... со лимарија е ист како и застава... дупки овде онде после 15-та година, чврга да му опнам на кров дупка ке остане...

Логично ми е.... а и не ми е логично следново:

Дали колата (бензин/дизел/плин) ВООПШТО троши гориво кога е на моторно кочење?

Значи се спушташ од Водно/Стража, ја ставаш колата во 4/5 брзина и се спушта (работи моторот, не е исклучена колата). Дали ВООПШТО трошпи гориво така?

Da mi dade nekoj nekoe mislenje za Skoda octavia ambiente 1.4 mpi .. sho kako e kolicheto .. nadvoreshno mi se svigja .. ama bi sakal da znam i performansi ??

Фактички во основа ти е VW GOLF IV 1.4

75КС...ништо екстравагнтно. Очекувај да троши од 8-10л градска.

--- надополнето ---

Значи се спушташ од Водно/Стража, ја ставаш колата во 4/5 брзина и се спушта (работи моторот, не е исклучена колата). Дали ВООПШТО трошпи гориво така?

Да де бордот кажува 0.0l/100km ама по сама логика неможи да не троши воопшто (како би работел инаку).

е па на што работи тогаш? на батерии? ај размисли што праша воопшто сега... минимално но троши... за да работи нели мора да троши нешто...

е па на што работи тогаш? на батерии? ај размисли што праша воопшто сега... минимално но троши... за да работи нели мора да троши нешто...

И јас милам дека МИНИМАЛНО троши (дури и помалку од кога е во лер) ама има и друга логика...
Нели колата е веќе улетана, да речеме во 4та ја спушташ од Стража (пример) и има 3000 обртаи.... значи улетана е, врти моторот и сеа “по некоја логика“ чим веќе врти не и е потребно гориво (барем за спуштањето)....

Ми дојде ова на памет, па викам да си прашам :)

А како работи (брм,брм)без да има експлозии во цилиндри?
Троши, ама малку смеша од гориво и воздух!

Mногу е глупаво со тоа во брзина 0.0l/100km, стави ја во лер (1.9TDI пример) и покажува 0.6l/h

А како работи (брм,брм)без да има експлозии во цилиндри?
Троши, ама малку смеша од гориво и воздух!

Брм,брм по инерција од самиот мотор зашто веќе си улетан?

Mногу е глупаво со тоа во брзина 0.0l/100km, стави ја во лер (1.9TDI пример) и покажува 0.6l/h

Ете видиш :)

А и парното се лади ако ти е пуштена во брзина (подолго време) т.е. дува ладно како да не е загреана колата, без разлика што си поминал 100 км пред тоа :)

Како можи да не троши, испразни го резервоарот и пробај запали дали ќе работи, исто ти е тоа, не работи моторот на воздух.

Бордот не може да покаже зошто мноогу мала е потрошувачката и не мери.

Или пак пробај на Стража пред удолница, испразниго резервоарот и спушти се надолу пробај да запалиш и стави ја во 5 та дали ќе работи. Не зборувајте глупости како може да не троши гориво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom