Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој инфо што мотор носи Volvo V40 1.6Д од 2014 па натаму??? Оригинал Волво е тоа или нешто друго?

Ознаката на моторот DV6 и е мотор на ПСА. Волво дизел оригинал е само D5 дизелот со пет цилиндри.

Има некој инфо што мотор носи Volvo V40 1.6Д од 2014 па натаму??? Оригинал Волво е тоа или нешто друго?
Како што ти кажаа погоре за кој мотор се работи.Volvo одамна не произведува мотори за своите автомобили туку вградуваше од Ford бидејки во 1999 над 51% акции беа купени од FORD MOTOR COMPANY и овој што е дизел е PSA групацијата. Ако сакаш право Volvo можеби и најдоброто што некогаш е направено барај го моделот 850 кој беше многу ценет во Америка.

Не купувајте коли. Клавает дрога во Нотарските договори....

Ова само од 3 дена... Да не знаеш кој се преварантите... Тие што те лажат за состојбата на возилото или тој што ти стега филм дека сака да го купи.
Ц ц ц ц.....

Не знам само со кој ум луѓево им ги даваат колите на проба на некој ни виден ни чуен...не знаат што народ живее овде?

Прегледај го приврзокот 337441

На северен пол ако оди со колата може ќе го сјебе...не велам не
Автоматски споено мислење:

Земи некое погусто масло од познат произведувач и немаш мака...гледај само да е минерално, со синтетичко или полусинтетичко незнам мотор од буба како ќе работи.

Обично 15-40 маслата се сите минерални...само ќе го менуваш на брзо, макс на 5000 км.
Не е се зема шогусто масло за колата во зимсли услови ако производителот тоа не го препорачал. Производитечот тоа не го препорачал од заебанција, туку затоа што знае што конзерва склопил и знае каде ставил потенко цефче за доток на масло на турбина па пример итн.
На видеото се гледа дека иако двете масла за зимски услови има 5W. Немаат иста густина на минус 15. 5W30 и 5W40. За тие со 10W муабет да не правам.

Здраво сакам да поставам едно прашање. Се работи за Сеат Толедо 2000г. Ја однесов на дијагностика и ми покажува грешка палење. Го проверивме палењето и тоа е во нормала. Потоа ја сменивме бош пумпата и ставивме друга и повторно ни покажува грешка палење. Ме интересира до што може да е проблемот. Исто така при палење некогаш вергла помалку а некогаш повеќе.

Здраво сакам да поставам едно прашање. Се работи за Сеат Толедо 2000г. Ја однесов на дијагностика и ми покажува грешка палење. Го проверивме палењето и тоа е во нормала. Потоа ја сменивме бош пумпата и ставивме друга и повторно ни покажува грешка палење. Ме интересира до што може да е проблемот. Исто така при палење некогаш вергла помалку а некогаш повеќе.
Акумулаторот?

Мислите ли дека ако е слаб Акумулаторот може да покажува грешка палење?
Па можно е, има логика. Ако е слаб акумулаторот, волтажата да не е во специфицирани граници...

Па можно е, има логика. Ако е слаб акумулаторот, волтажата да не е во специфицирани граници...
Ако е до акумулаторот ќе покаже на скенерот дека волтажата е слаба. Дизна е сјебана или MAF сензор

Dali mi treba polnomostvo za kola zosto se vodi na ime na tatkomi a ziveme na ista adresa bi li pravile problem primer grcija,bugarija ili srbija, i kolku cini edno polnomostvo pa i megunarodna vozacka?

Dali mi treba polnomostvo za kola zosto se vodi na ime na tatkomi a ziveme na ista adresa bi li pravile problem primer grcija,bugarija ili srbija, i kolku cini edno polnomostvo pa i megunarodna vozacka?
Треба, не вреди казната за вредноста на документот

Прашај си во АМСМ најдобро ама не се скапи

Коментар за VW Polo 1.2tdi 2011/12 bluemotion о последно време многу ми излегуват огласи од оваа кола, па некој да сподели искуства?

Коментар за VW Polo 1.2tdi 2011/12 bluemotion о последно време многу ми излегуват огласи од оваа кола, па некој да сподели искуства?
Случајно налетав на ова видео снимено во Холандија со над 500000 поминати:

Ме интересире доколку некој имал искуство со дефект на кола во Грција или Бугарија и како се справил со ситуацијата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom