argenthessis
Highflyer
Има некој инфо што мотор носи Volvo V40 1.6Д од 2014 па натаму??? Оригинал Волво е тоа или нешто друго?
Ознаката на моторот DV6 и е мотор на ПСА. Волво дизел оригинал е само D5 дизелот со пет цилиндри.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има некој инфо што мотор носи Volvo V40 1.6Д од 2014 па натаму??? Оригинал Волво е тоа или нешто друго?
Како што ти кажаа погоре за кој мотор се работи.Volvo одамна не произведува мотори за своите автомобили туку вградуваше од Ford бидејки во 1999 над 51% акции беа купени од FORD MOTOR COMPANY и овој што е дизел е PSA групацијата. Ако сакаш право Volvo можеби и најдоброто што некогаш е направено барај го моделот 850 кој беше многу ценет во Америка.Има некој инфо што мотор носи Volvo V40 1.6Д од 2014 па натаму??? Оригинал Волво е тоа или нешто друго?
Не е се зема шогусто масло за колата во зимсли услови ако производителот тоа не го препорачал. Производитечот тоа не го препорачал од заебанција, туку затоа што знае што конзерва склопил и знае каде ставил потенко цефче за доток на масло на турбина па пример итн.Прегледај го приврзокот 337441
На северен пол ако оди со колата може ќе го сјебе...не велам не
Автоматски споено мислење:
Земи некое погусто масло од познат произведувач и немаш мака...гледај само да е минерално, со синтетичко или полусинтетичко незнам мотор од буба како ќе работи.
Обично 15-40 маслата се сите минерални...само ќе го менуваш на брзо, макс на 5000 км.
Акумулаторот?Здраво сакам да поставам едно прашање. Се работи за Сеат Толедо 2000г. Ја однесов на дијагностика и ми покажува грешка палење. Го проверивме палењето и тоа е во нормала. Потоа ја сменивме бош пумпата и ставивме друга и повторно ни покажува грешка палење. Ме интересира до што може да е проблемот. Исто така при палење некогаш вергла помалку а некогаш повеќе.
Мислите ли дека ако е слаб Акумулаторот може да покажува грешка палење?Акумулаторот?
Па можно е, има логика. Ако е слаб акумулаторот, волтажата да не е во специфицирани граници...Мислите ли дека ако е слаб Акумулаторот може да покажува грешка палење?
Ако е до акумулаторот ќе покаже на скенерот дека волтажата е слаба. Дизна е сјебана или MAF сензорПа можно е, има логика. Ако е слаб акумулаторот, волтажата да не е во специфицирани граници...
Треба, не вреди казната за вредноста на документотDali mi treba polnomostvo za kola zosto se vodi na ime na tatkomi a ziveme na ista adresa bi li pravile problem primer grcija,bugarija ili srbija, i kolku cini edno polnomostvo pa i megunarodna vozacka?
Случајно налетав на ова видео снимено во Холандија со над 500000 поминати:Коментар за VW Polo 1.2tdi 2011/12 bluemotion о последно време многу ми излегуват огласи од оваа кола, па некој да сподели искуства?