Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Проблем,нема нигде црево .

Имам вектра Ц ДТИ 2.2 од 2002 година.Ми пукна цревото што оди од турбина во интеркулер,прашав секаде по продавници оди со уште нешто во комплет и чини околу 150 до 200 евра.По странски форуми читав имало вулканизерии што правеле црева по нарачка,постои ли таков кај нас ,или ке бидан приморан да купам комплет.барав и на старо нема нигде .Ако знае негде некој кај мозе да најдам ке бидам благодарен.

Имам вектра Ц ДТИ 2.2 од 2002 година.Ми пукна цревото што оди од турбина во интеркулер,прашав секаде по продавници оди со уште нешто во комплет и чини околу 150 до 200 евра.По странски форуми читав имало вулканизерии што правеле црева по нарачка,постои ли таков кај нас ,или ке бидан приморан да купам комплет.барав и на старо нема нигде .Ако знае негде некој кај мозе да најдам ке бидам благодарен.
Имаше еден во Битола, изработуваше најразлични црева за хидраулики (читај црева за багери, камионски кипери и што уште не) по нарачка. Највероватно ќе можи да го изработи и тоа црево, ама прашање е дали си ти спремен да одиш во Битола да го нарачаш, и што ако ти лупни некоја цена во рамките на горенаведените...

Мислам дека многу поефтино ќе биди, убаво е да праша по мајстори за хидраулика.

Каде да најдеш информации за мајстор за хидраулика?

Цитроен сервис и/или сервисер на тешки машини (камиони, автобуси итн.)

И слушнав за такво нешто кој знае кој се тие.ај види телефонско бројче или име на фирма на тие од битола.ке го пустам цревото по автобус или такси или некој ...фала ти многу.
Инаце стаив некое црево за змена ама штом дадам повеке гас излегува од стегите и колата губи сила .ова е само колку за да имам нешто .Ова за багерите ке го реши проблемот.

имаш и во скопје еден и тоа скоро во центарот. поточно се наооѓа на крајот од јужен булевар. кога доаѓаш од кај рамстор, и идеш накај кисела вода. не вртиш на лево за накај железничка туку влагаш во тоа краткото еднонасочно што е и излага директ на рампата (рампа кисела в.) е значи на средината некаде во тоа уличе од лева страна има дукан, ке видиш едно чудо црева има од надвор се гледа. само земи ги гвинтовите што ги имаш и завршетоците за цревото за да може да ти направи исто такво. има специјална преса за се и ги има буквално сите црева, плус не е скапџија, да ти рече сега на пример 100 евра за црево... реален е... мене ми направи црево за сервото на гранадата со холендери идеше. никој во македонија и на балканов не ми најде такво црево, со такви завршетоци и холендери... само он заврши работа и тоа за 1500 денари. има ама баш се... не му знам ни име ни фирма ама прашај тука некаде некој од дуќаните кој изработува црева за хидраулика и ке ти кажат кај е...

Neznam dali mislime na istiot ama mislam deka e toj bev tamu toa e dukan firma i mislam deka ne proizveduvaat tuku deka samo prodavaat.ova so go staiv za zamena go zemav tamu i ne mi vrsi rabota,bev so kolata tamu,mi dade edno za skania ama ne e oa toa .

--- надополнето ---

Најдов еден оглас па ке се јавам утре да видам ,Еве огласот ,да не го знае некој човеков.
http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=687644

Neznam dali mislime na istiot ama mislam deka e toj bev tamu toa e dukan firma i mislam deka ne proizveduvaat tuku deka samo prodavaat.ova so go staiv za zamena go zemav tamu i ne mi vrsi rabota,bev so kolata tamu,mi dade edno za skania ama ne e oa toa .

--- надополнето ---

Најдов еден оглас па ке се јавам утре да видам ,Еве огласот ,да не го знае некој човеков.
http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=687644

не си бил кај тој тогаш... овој ГИ ПРАВИ по димензија... или можда се пребацил само на трговија... незнам, одамна беше... а можда и газда се сменил од тогаш... има јаче од деценија

ЧИСТЕЊЕ НА СИСТЕМ ЗА ЛАДЕЊЕ

иам лада 111 со 16 вентилски мотор.. Почна да не работи како што треба и после малку дијагностика приметив дека системот за ладење е полн со некоја `рѓа која што е налепена на сите црева на резервоарчето за вода и ваљда во сите други делови кадешто поминува водата.. Не сум ставал вода од чешма никогаш... само дестилирана вода и антифриз. ми рекоа дека од неквалитетен антифриз се десило тоа.. како и да е.. сеа секој ден го перам системот со вода, буквално ја менувам водата некои 2 дена по ред и планирам така да продолжам но не сум сигурен дали ке се исчисти системот баш со таа постапка.
ме интересираше дали има некое средство што може да се стави наместо вода и да се испере цел систем. успеав да извадам само едно црево да го исчистам детално а другите се крајно непристапни...
помош :(

иам лада 111 со 16 вентилски мотор.. Почна да не работи како што треба и после малку дијагностика приметив дека системот за ладење е полн со некоја `рѓа која што е налепена на сите црева на резервоарчето за вода и ваљда во сите други делови кадешто поминува водата.. Не сум ставал вода од чешма никогаш... само дестилирана вода и антифриз. ми рекоа дека од неквалитетен антифриз се десило тоа.. како и да е.. сеа секој ден го перам системот со вода, буквално ја менувам водата некои 2 дена по ред и планирам така да продолжам но не сум сигурен дали ке се исчисти системот баш со таа постапка.
ме интересираше дали има некое средство што може да се стави наместо вода и да се испере цел систем. успеав да извадам само едно црево да го исчистам детално а другите се крајно непристапни...
помош :(

точно, тоа е од лош антифриз. во водата ке бапнеш едно шишенце есенција 9%. ке возиш 2-3 дена и после испушти го и исплакни убаво се. што ке испадне ке испадне... а има и на вурт некои такви хемикалии за чистење на халдњаци. провери по бензинскиве станици...

точно, тоа е од лош антифриз. во водата ке бапнеш едно шишенце есенција 9%. ке возиш 2-3 дена и после испушти го и исплакни убаво се. што ке испадне ке испадне... а има и на вурт некои такви хемикалии за чистење на халдњаци. провери по бензинскиве станици...

Ке пробам :) грациас

Дали е вистина дека немало сервис за автоматик мењачи за BMW во Македонија, еден дечко ми кажа дека од бмв сервисот од скопје ги препраќале во софија ?

Кај ти е пукнато цревото, го чуваш ли истото и дај опни една фотка овде, може ке имаш срека да завршиш работа за 80 до 100 еу

edit: Те средив, нареден пат не провоцирај. Џиш.

Каде можам да најдам (како се вика и колку кеш) средство за миење стакла во кола
од кое стаклата не се замаглуваат на ладно-топло (парно) зашто многу ме нервира тоа чудо.

Негде видов, ама не запамтив ни каде ни колку ни како.... :)

Дали е вистина дека немало сервис за автоматик мењачи за BMW во Македонија, еден дечко ми кажа дека од бмв сервисот од скопје ги препраќале во софија ?

Нема шанси. Оди во Маккар ќе ти ја средат.

Каде можам да најдам (како се вика и колку кеш) средство за миење стакла во кола
од кое стаклата не се замаглуваат на ладно-топло (парно) зашто многу ме нервира тоа чудо.

Негде видов, ама не запамтив ни каде ни колку ни како.... :)
Шо средство е тоа? И мене ме интересира кај можи такво да се најди како се вика... пошто стаклата во караванот некако многу ми се замаглуваат. Внатре е +30 степени, не се диши од жешко, а сите стакла се замаглени. Кога ќе бришам со крпа, како мрсни се од нешто, а ги имам убиено од чистење со алкохол, ацетон, разредувач...

Можно е од антифризот да е целата збрка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom