Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ете така, одклучена тема :)

Ваков ми е проблемот:

Колата не ми се заклучува централно ни преку далинското ни преку клуч, а од далинското ако пробам, си реагираат жмигавците баш како што треба (еднаш кога ќе заклучат, 3 пати кога ќе одклучат)
а ништо не се случува освен што трепкаат жмигавците.

Проблемов ми се појави од нигде.

Dobar den
Sakam da gi prasam strucnacite za eden problem so radioto vo kola...
Koga go pustam radioto vo kola.raboti 4sek i se isk... sto moze da e..?
Ili pak nekogas raboti normalno,nekogas pak go pustam malku poglasno i se iskl...

Evertone 3300

Dobar den
Ili pak nekogas raboti normalno,nekogas pak go pustam malku poglasno i se iskl...

Evertone 3300
Не треба да си стручњак за да увидиш дека осигурачот ти избива (кога го попушташ радиото) ;) Јас го имав истиот проблем пред некое време...

Dobar den

Evertone 3300

од некој кабел кој иде према звучник или можеби кај самиот звучник има спој со шасијата на колата, т.е. прима маса... или некој звучник ти прегорел дел од калемот па прави скоро краток спој. провери и дали омажата ти е израчуната и пресметана според излазите од касетофонот (цедето итн.
0

п.с. тоа што го исклучува во тој момент не е осигурач туку биметална лента, а во некои радија место биметал има и електронска заштита која инстант гаси по одстранување веднаш вклучува, на пример пионир.

колку му е потрошувачката на ровер 200 1.4 бензин?????

нели приметувате дека на вакви прашања никој не одговара? незнам точно колку се закачиле на темава а и на други форуми со прашање колку троши таа и таа кола и никој не добил одговор. еве ви ги причините зашто не се одговара на прашање колку троши некој модел без да се види:
-каков му е моторот
-какви му се гумите (оригинални или нешто промена во димензии)
-кој тип на мењач има
-каков бензин ставаш
-од каде ставаш бензин
-и нај битното:
1-КОЈ ЈА ВОЗИ
2-КАДЕ ЈА ВОЗИ И
3-КАКО ЈА ВОЗИ!!!!!

кога ке дадеш одговор на овие прашања тогаш и ке добиеш одговор на твоето прашање. а додека да ги склопиш одговорите и сам ке увидиш колку ти троши колата.

а за општо прашање колку троши фабричи, по фабрички стандарди, можеш да укуцаш на гугл, моделот на колата и ке ти излезе веке некој сајт со технички податоци. сте се научиле дај јас ке поставам прашање со 3-4 збора а некој ке се утепа од објаснување за да се покаже дека знае... иначе колку за инфо, умреа тие времиња...

А за што е тоа сијаличето црвено шо свети??? Кај мене има ама не свети и нз за што е?На ровер 200

Uploaded with ImageShack.us

Едно прасанје дали сеусте мозе да сеувезе кола од 95година со еуро 2 мотор????

Toa mislam svetnuva na visoki obrtai koga da smenis brzina

нели гледаш на сликата дека обртаите се на нула? јас мислам и логички би било дека тоа е сервис лајт... кога нешто не е у реду со кочници (потрошени плочки) ниво на глицерин, гуртни, ниво на масло, ниво на вода и слично...

kolku pari e zelen karton i za kolku vreme se vadi?????????

и се вади за 10 минути... со сообраќајната во раце, во осигурителната компанија кај што ти е осигурано возилото при регистрација...

нели гледаш на сликата дека обртаите се на нула? јас мислам и логички би било дека тоа е сервис лајт... кога нешто не е у реду со кочници (потрошени плочки) ниво на глицерин, гуртни, ниво на масло, ниво на вода и слично...

Не ми текнува на што кола беше исто сијаличе на исто место ставено кога ке дадеш контакт светнува кога ке запали колата се гаси и на високи ти светнува за шалтање а и твоето држи може најубаво нека џорне на нет ке најде 100% ме мрзи да барам :smir:

Едно прасанје дали сеусте мозе да сеувезе кола од 95година со еуро 2 мотор????
Можи. Законот дозволуваше и со еуро 1 да увезиш, ама помина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom