Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Што е разликата од фабрички 1,6tdci 90коња и фабрички 1,6tdci 110коња? Моториве ги има во Форд. Поголема е турбината или?
Motorot e ist, turbinata e ista, mozebi diznite se razlikuvaat samo vo elektronikata tolku da ne moze od eden na drug da se stavaat. Razlikata e uglavnom vo mapiranjeto na ecuto.

Што е разликата од фабрички 1,6tdci 90коња и фабрички 1,6tdci 110коња? Моториве ги има во Форд. Поголема е турбината или?
друга турбина, обично тоа и е разликата за повеќе коња
поголем интеркулер а и различни се и други делови
110 коња има и dpf
https://talkford.com/community/topic/205437-difference-between-the-90-and-110bhp/
https://www.fordclubserbia.org/forum/viewtopic.php?t=17270

Пежо 206 1.4 хди 2004, ми закачуваше по малку кумплугот при притискање и еден ден падна долу и неќеше да влегува мењачот во брзина на запален мотор.

- носење на сервиз ја сменија ламела, потисна плоча, друклагер, уње за мењач и семеринзи

после едена недела пак се залепи скроз кумплугот па повторно на сервиз и се смени и сајлата на кумплугот.

После недела дена пак закачува кумплугот при притискање.

Совет?

Пежо 206 1.4 хди 2004, ми закачуваше по малку кумплугот при притискање и еден ден падна долу и неќеше да влегува мењачот во брзина на запален мотор.

- носење на сервиз ја сменија ламела, потисна плоча, друклагер, уње за мењач и семеринзи

после едена недела пак се залепи скроз кумплугот па повторно на сервиз и се смени и сајлата на кумплугот.

После недела дена пак закачува кумплугот при притискање.

Совет?
dali proveri zamaec?
proveri pedaloto kade sto stoj na osovinata toj federo dane ti fajka na pedaloto na kocnicata. Mi se desi pedaloto od kumplugot da mi zakocva poradi osteten feder. Ako e ok so pedaloto najverovatno zamaec e za repariranje. Koga se menuva set lamela lager i potisna, pozelno e da se obraboti zamaecot. pred 2 nedeli menuvav set i zamaecot go repariraja za da nema problemi.

Рено Меган 2002 караван дизел - како се полни акумулаторот? Некоја посебна постапка или.....?

дали некој знае колку чини царина за форд ц-макс 1.8 амбиент бензин одприлика? 2005 год произведен...

Имам проблем со вентилаторот за хладњак на Пежо 206, има луфта моторчето што ја врти перката на вентилаторот пред хладњакот, некој совет за мајстор за ова да го среди ? Треба да се замени лагерче некое сигурно...

Тешко дека може да се отвори и да се смени лагер или пиксни. Мислам може да се отвори ама послем никогаш нема да може да го составиш.

Најарно најди половен но исправен вентилатор.

Некој што лепи и исправува бандажи кај можам да најдам, барав по фб ама слабо такви огласи

Рено Меган 2002 караван дизел - како се полни акумулаторот? Некоја посебна постапка или.....?

Па тоа е лесна како песна и какво прашање е тоа ,црното на минус и црвеното на плус од полначот и ќе подесиш на 12V и толку ,но најпрвин извади ги клемите . Освен ако еднаш си полнел тогаш ќе го полнеш по втор пат подобро купи си нов акумулатор оти на дизел му треба сила за палење.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Zdravo decki, sega pred 2 saati pri vozenje t.e pristignuvav vozilo i smenav brzina i koga stisnav na turazata da povleci kolata mi izgasna i nejci da zapali. Se raboti za Mazda 626 1.8 Benzin/plin 1993 god. Do sega vakov po seriozen problem sum nemal. Iskustva, soveti kazete do so mozi da e.

Zdravo decki, sega pred 2 saati pri vozenje t.e pristignuvav vozilo i smenav brzina i koga stisnav na turazata da povleci kolata mi izgasna i nejci da zapali. Se raboti za Mazda 626 1.8 Benzin/plin 1993 god. Do sega vakov po seriozen problem sum nemal. Iskustva, soveti kazete do so mozi da e.

Гориво имаш у неа?:D

Дечки да ве прашам, колата е на мое име... ако ја вози брат ми во Македонија, дали има потреба од полномоштво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom