Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво другари. Потребна ми е мала помош. Сакам да монтирам задни паркинг сензори. Предложете ми каде да одам во Скопјево да монтирам ?

Кај булевар Борис Трајковски баш кај сендвичара Вили до него комшија
http://www.dogsecurity.mk/

Sent from my iPad using Tapatalk

Imash iskustvo so ovie od dogsecurity? Dali se profesionalni? Imam loshi iskustva so majstori zatoa prasuvam. Pozdrav

Добри се мајсторите и не за џабе редици има значи треба да закажуваш за кога

Sent from my iPad using Tapatalk

Здраво другари. Потребна ми е мала помош. Сакам да монтирам задни паркинг сензори. Предложете ми каде да одам во Скопјево да монтирам ?
И јас можам да ти споделам искуство на моја кола на брат ми џипот и на уште многу други пријатели, професионално без да се гледаат кабли итн, само гледаш сензори на браник и екранчето што прикажува растојание
се на се за такви работи се профи, озвучење, паркинг сензори, камери, аларми, се околу колата се за пофалба
Само појди закажи термин или јави се на телефон

И јас можам да ти споделам искуство на моја кола на брат ми џипот и на уште многу други пријатели, професионално без да се гледаат кабли итн, само гледаш сензори на браник и екранчето што прикажува растојание
се на се за такви работи се профи, озвучење, паркинг сензори, камери, аларми, се околу колата се за пофалба
Само појди закажи термин или јави се на телефон
За каде поточно зборуваш??
Денеска баш се распрашував ми ги предложија Dog Security или Vox centar Skopje. Ee sea ako ima nekoj iskustva ili slusnato za ovie neka spodeli. Fala

Имам едно прашање пошто не се разбирам многу. Сакам да купам кола, сеа гледам во последно време се праат далавери со вртење на километриве. Е сега, од прилика кола до 4500-5000 евра половна по правило колку треба да има поминато километри немора точно од прилика, исто сакам да прашам доколу се извртени километрите шо проблем можи да ти напрај на возилото?

Имам едно прашање пошто не се разбирам многу. Сакам да купам кола, сеа гледам во последно време се праат далавери со вртење на километриве. Е сега, од прилика кола до 4500-5000 евра половна по правило колку треба да има поминато километри немора точно од прилика, исто сакам да прашам доколу се извртени километрите шо проблем можи да ти напрај на возилото?

дизел ако е има многу километри, бензин ако не е на плин ретко кај која има над 200к. Ако ти се извртени нема да имаш проблеми освен дефеци само полесно ќе ти е на душата колата што ти нема 500к километри на шалт таблата. На 99% од увезените им се извртени до кај 170к

За каде поточно зборуваш??
Денеска баш се распрашував ми ги предложија Dog Security или Vox centar Skopje. Ee sea ako ima nekoj iskustva ili slusnato za ovie neka spodeli. Fala
За дог секјурити

На плацевите се е враќано 300к имаат ко од шала дизелите. Ако можеш да најдеш од проватно лице најдобро ако не избегавај големи германски коли како мерцедес е класа и сл пошо таа класа за тие пари ќе е 400к км. Глеај помало нешо или средно

Не да не се разбираш многу...ВООПШТО НЕ СЕ РАЗБИРАШ ОКОЛУ КОЛИТЕ..
Купи си некој нов Априлија скутер од салон,и кур да не те боли за коли..
Чим овакво прашање поставуваш ќе ти продадат кола без тркала..
Не ми е целта да те навредам,ама заобиколи..

Не да не се разбираш многу...ВООПШТО НЕ СЕ РАЗБИРАШ ОКОЛУ КОЛИТЕ..
Купи си некој нов Априлија скутер од салон,и кур да не те боли за коли..
Чим овакво прашање поставуваш ќе ти продадат кола без тркала..
Не ми е целта да те навредам,ама заобиколи..
Oкеј брачка, зато прашав пошто не се разбирам, ја не се разбирам во возило оти не ме интересирало како шо е ова со километриве, исто како шо има луѓе шо не се разбираат во технологијава (компјутер, телефон, лаптон делови на него процесор, графичка, термална паста) незнам шо има толку смешно. :)

Читам по странскиве форуми дека било пожелно да се чисти МАФ сензор на секои 3-4 месеци, кај можам кај нас да најдам таков спреј за чистење, барав во макпетрол ама немаше.

Oкеј брачка, зато прашав пошто не се разбирам, ја не се разбирам во возило оти не ме интересирало како шо е ова со километриве, исто како шо има луѓе шо не се разбираат во технологијава (компјутер, телефон, лаптон делови на него процесор, графичка, термална паста) незнам шо има толку смешно. :)

Не ми беше целта да те навредам,туку колку-толку да ти укажам да се не пушташ сам во потрага по коли или да купуваш..Оти верувај тие грешки скапо се плаќаат..[DOUBLEPOST=1513268378][/DOUBLEPOST]
Читам по странскиве форуми дека било пожелно да се чисти МАФ сензор на секои 3-4 месеци, кај можам кај нас да најдам таков спреј за чистење, барав во макпетрол ама немаше.

Од странски форуми пожелно е и двапати менување на масло..
Еднаш во лето-погусто
Еднаш во зимо-поретко..
Па никој тоа не го прави и е чиста глупост според мене..
Такви спрејови веројатно имаш во секоја продавница за автоделови,незнам зошто баш на Макпетрол мора..Земи си на Ликви Моли,или на Вурт..
Текстов не е од мене,туку го копирав од една страна

"Најчесто се среќаваат два типа на MAF sensori.Со вжештена жица и metalfilm.Овие првите не треба никако да се чачкаат затоа што се работи за тенки жички кој многу лесно се кинат, а се направени од материјал кој никако не се леми, па отпаѓа секаква помисла за поправка.Другиот тип, metalfilm ( како во туторијалот) нема опасност да се оштетат, доколку не се делува со цврст и остар предмет."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom