Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
kade mozam da najdam vakva plocka za corsa 2002 god, nekoja strana, broj od nekoj sto poracuva vakvi raboti ?
yQDhsBM.jpg
[DOUBLEPOST=1505154649][/DOUBLEPOST]
f4Fg1Vt.png

Последно уредено:
kade mozam da najdam vakva plocka za corsa 2002 god, nekoja strana, broj od nekoj sto poracuva vakvi raboti ?
yQDhsBM.jpg
[DOUBLEPOST=1505154649][/DOUBLEPOST]
f4Fg1Vt.png
Авто куќа гмц
Кардаш
Ето

Прогуглај некој од овие ќе ти излезе бројче и распрашај се утре од сабајле

Prednicata e otidena, klasicna maka kaj alfite, a za vtoroto site so si gi gledal bile plesnati i praveni, toa prikaska demek fabricka maana ne znam bogami, imam prodadeno nekolku alfi niedna nemala ovakov problem.

Колку кошта поправката? Да му снижам на ценА

20170912_111719.jpg 20170912_111803.jpg
Ajde edno prasanje na prvata slika do tolku mi pokazva temp koga vozam niz grad ili na ugorno perkite se uklucvaat ama sepak mislam deka e mn visoka temperaturata a vtorata slika e slikana odma posle prvata samo sto ja izgasnav kolata i pustiv odma kontakt
Sto moze da bide? Inaku smenav termostat i vozam so voda vo ladnjak.
A pred nekoj den vo dvor ja zapaliv kolata i ja ostaviv da raboti vo mesto edno 15-20 min ne krena temp ni pa perki se uklucija

Кое е најдобро средство за чистење МАФ сензор?
Drug maf senzor.[DOUBLEPOST=1505214375][/DOUBLEPOST]
Колку кошта поправката? Да му снижам на ценА
Zavisi. Okolu 8 bona e komplet prednica da se sredi repariranje na predicata sose rabotna raka mislam gore dole tuka nekade bese. Ako kupues original delovi 500e se samo delovite.

Drug maf senzor.[DOUBLEPOST=1505214375][/DOUBLEPOST]
Zavisi. Okolu 8 bona e komplet prednica da se sredi repariranje na predicata sose rabotna raka mislam gore dole tuka nekade bese. Ako kupues original delovi 500e se samo delovite.

А со репарирање дали би се средило,колку време би бил мирен?
А контакт од некој мајстор да ми дадеш ако дојде до таму ?

А со репарирање дали би се средило,колку време би бил мирен?
А контакт од некој мајстор да ми дадеш ако дојде до таму ?

Зависи што е оштетено..Рамена,вилушки,зглобови,спони-кратки-долги..Специфична е Алфата во предница..И ќе те кошта многу.

Навлаки каде да ставам? Гледав и се мислам помегу самад или евростил? Има некојнекое искуство кој се подобри или исто е?

Навлаки каде да ставам? Гледав и се мислам помегу самад или евростил? Има некојнекое искуство кој се подобри или исто е?

Исто е само што на самад е малку поефтино од еуростил и поубав изглед на крој-линија ,а еростил е класичен крој-линија е сега поважно е квалиетот на материјалот е тука да се запази

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

На мое возило кога решив да местам се одлучив за Самад, меѓутоа не бев импресиониран, утре да би местел повторно би ги пробал Еуростил.

Пред некое време кога беше претопло бев на пат со колава и на пола пат почна да вади некој чуден звук ко да стенка колата. Не може да се познае од која страна е, доаѓа како некаде одоздола и тоа е нешто поврзано со воланот бидејќи кога ќе го подзавртам воланот се губи и веднаш пак почнува. Ова се случува обично после извозени 30-40 километри, на градска вожња вчера првпат ми се случи. Не можам да издвојам во кој момент се случува, нема некое строго правило, ама кога ќе почне не престанува лесно и е доста језиво. Еве и линк со аудио од звукот што се слуша.

Друго што имам проблем, викендов мењав скината манжетна, а покрај неа и рамото кое мајсторот рече дека е отидено. Зглобот остана стариот. Сега на полн лев/десен слушам крцкање од тоа тркало. Има шанси рамото да не е убаво наместено или пак и зглобот бил за мењање?

Се работи за Ауди А4 од 97' бензинец со плин.

Пред некое време кога беше претопло бев на пат со колава и на пола пат почна да вади некој чуден звук ко да стенка колата. Не може да се познае од која страна е, доаѓа како некаде одоздола и тоа е нешто поврзано со воланот бидејќи кога ќе го подзавртам воланот се губи и веднаш пак почнува. Ова се случува обично после извозени 30-40 километри, на градска вожња вчера првпат ми се случи. Не можам да издвојам во кој момент се случува, нема некое строго правило, ама кога ќе почне не престанува лесно и е доста језиво. Еве и линк со аудио од звукот што се слуша.

Друго што имам проблем, викендов мењав скината манжетна, а покрај неа и рамото кое мајсторот рече дека е отидено. Зглобот остана стариот. Сега на полн лев/десен слушам крцкање од тоа тркало. Има шанси рамото да не е убаво наместено или пак и зглобот бил за мењање?

ATF уље за сервото провери дали имаш.

Atf масло за серво провери ја состојбата

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

На мое возило кога решив да местам се одлучив за Самад, меѓутоа не бев импресиониран, утре да би местел повторно би ги пробал Еуростил.

На мое возило ставив навлаки од еуростил и задоволително само што на самад има убав крој дизајн , а еуростил е класичен како сите друго но со подобар материјал

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom