Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
A Fiat Stilo 1.6 16v 103konja kako se so masina dali se dobri dali se potrosaci delovi kako se skapi ?
Обавезно рачунај плин ... потрошња околу 10 градска, како машини се добри класика атмосферец, проблем со електроника и слично, секако носи на дијагностика првин и детална проверка во сервис

Што е подобро да се земе,алфа 147 фејслифт или 156 фејс,дали механички се исти или не,мотори дизел и сл.Мене по ми иде на 156ама гледам дека се ретки доста,по огласи само неколку,147 ги има со лопата.
Второ,на што најмногу да се обрати пажња при купување ваков половњак?

препорака некој, за добар балансер на гуми?

Што е подобро да се земе,алфа 147 фејслифт или 156 фејс,дали механички се исти или не,мотори дизел и сл.Мене по ми иде на 156ама гледам дека се ретки доста,по огласи само неколку,147 ги има со лопата.

Јас би идел 156 или уште подобро 159 ,а 147 само ќе губиш цената. Но јас да сум би бирал ,,германско" или ,,француско" тие се подобри

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

препорака некој, за добар балансер на гуми?
нема подобар полош. сите имаат апарати, така да не зависи од стручноста на мајсторот. седи до апаратот за балансирање додека се врти тркалото. после последното вртење екранот треба да покаже нула. и тоа е тоа.

koga vejke se odlucuvas za takov vid na vozilo od fiat motor poarno fiat stilo 1.9jtd ke se turis od vozenje i mnogi licno kolice netrosi i e lesno za odrzuvanje. alfite se mnogu skapi za odrzuvanje a i dosta slusam imale problem so turbina

koga vejke se odlucuvas za takov vid na vozilo od fiat motor poarno fiat stilo 1.9jtd ke se turis od vozenje i mnogi licno kolice netrosi i e lesno za odrzuvanje. alfite se mnogu skapi za odrzuvanje a i dosta slusam imale problem so turbina

1.9 JTD во Фиат и 1.9 JTD во Алфа е потполно идентичен мотор.

што според вас е подобро да се одбере помеѓу

Fiat Punto 1.2 8/16 V 2000-2001 год. со околу 150.000 km

или

Chevrolet Spark 2007-2008 год. со 60-65.000 km

ако цената им е тука некаде а и километрите ги земам со резерва и во двата случаи

што според вас е подобро да се одбере помеѓу

Fiat Punto 1.2 8/16 V 2000-2001 год. со околу 150.000 km

или

Chevrolet Spark 2007-2008 год. со 60-65.000 km

ако цената им е тука некаде а и километрите ги земам со резерва и во двата случаи

Некогаш користам како службен од овие шевролетите......незнам само дали точно кој модел......земи си тампони за во ушите ако возиш над 80-90 км/ч. Спори се, преносните односи на мењачот им се многу кратки, така да моторот постојано се вози на високи обртаи.....

Додека моторот на пунтото 1.2 16 в неколку години со ред беше прогласуван за најдобар мотор во светот во оваа литража. Ако е пунтото очувано.... е подорба прилика.

Вакво Пунто во извонредна состојба се продаваше за околу 2000 евра, ама без ниедна мана(имаше само една-бојата му беше бела)

PEUGEOT 307 2.0 HDI XS 2005, совет какви се што се, вреди ли да се земе. Трошоци ова она

Pri stavanje od 1 vo 2 brzina na menjaco nesto kak da cuknuva nzn kako da go opisam taj zvuk. Ne sekogas go pravi toj zvuk ama od 3 pati 1 ke go napravi sto moze da bide ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom