Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако ламелата е истрошена кумплугот се крева повисисоко од кочницата и гаста и во возење прво се прави звук па потоа прима забрзување.[DOUBLEPOST=1458942093][/DOUBLEPOST]а тоа како да се провери?
Ако крчи не чини синхрон или некоја спојничка.Дали срипува кога тргаш,дали лесно влегува во брзина,дали крчи кога ја тураш во брзина..Тие се тие параметри..И тој газдата незнае што е,само нагаѓа,треба да се извади менувачот,па да се види што е оштетено..Мада само ламела не се менува,се менува цел сет:ламела,потисна,корпа и друк лагер,а ако е оштетено скроз,се менува и замаецот.
Ако ламелата е истрошена кумплугот се крева повисисоко од кочницата и гаста и во возење прво се прави звук па потоа прима забрзување.[DOUBLEPOST=1458942093][/DOUBLEPOST]
Ако крчи не чини синхрон или некоја спојничка.
Ако затресува,тоа може да биде од полускинат или скинат долен држач на мотор.
Исто може да затресува и од расипан хомокинетички зглоб
Старите замаајци може на дребонг да се обработат
Колку годишно искуство од поправки и колкав број на купени,возени,препродадени коли имаш?Искусен човек како мене што се разбира во возила ќе познае од што срипува,дали е од држач или е од менувач.
Значи вака е работата он ја возел и кај Штип го има оставено колата и од тогаш ја оставил така, значи он кажа дека е само ламелата која треба да се репарита само некои 50 евра било тоа во Велес да го направат. Значи се останато работело, моторот убав е се гледа дека е зачуван го видов тоа сам друго каросеријата е стварно сочувана и тоа го видов што со оглед на тоа дека има колата 20 некои години како е стара...Ако ламелата е истрошена кумплугот се крева повисисоко од кочницата и гаста и во возење прво се прави звук па потоа прима забрзување.[DOUBLEPOST=1458942093][/DOUBLEPOST]
Ако крчи не чини синхрон или некоја спојничка.
Ако затресува,тоа може да биде од полускинат или скинат долен држач на мотор.
Исто може да затресува и од расипан хомокинетички зглоб
Старите замаајци може на дребонг да се обработат
Барај си друга кола за купување, ко прво тој појма нема што и е, ко второ тоа со ламелата сум сигурен дека е врвот на ајсбергот. Нека ја поправи ако стварно е за тие 50 евра па после купи ја.Значи вака е работата он ја возел и кај Штип го има оставено колата и од тогаш ја оставил така, значи он кажа дека е само ламелата која треба да се репарита само некои 50 евра било тоа во Велес да го направат. Значи се останато работело, моторот убав е се гледа дека е зачуван го видов тоа сам друго каросеријата е стварно сочувана и тоа го видов што со оглед на тоа дека има колата 20 некои години како е стара...
Ме занима мене дали мајсторот може од прва рака вака да види дали е само ламелата... утре одам да ја видам и сакам да ја однесам на мајстор некој во Велес и да ми каже дали е само ламелата иако дечкото ми тврди дека ќе ја однесеме утре на мајстор и да ја направат ламелата и откако ќе ја направат ќе ја купам.
Алфа 164ка 95 год, се откажав не ја зимам пошто и јас мислам дека не е само тоа и плус не може ни да се проба каква вожња има ептен голем ризик е.Барај си друга кола за купување, ко прво тој појма нема што и е, ко второ тоа со ламелата сум сигурен дека е врвот на ајсбергот. Нека ја поправи ако стварно е за тие 50 евра па после купи ја.
Мада не верувам дека поправката ќе кошта толку и дека само ламелата е проблемот.
За што кола се работи и која година е?
Имам Опел Астра производство 2007 ја купив поволна и типов ми рече дека нема централно т.е со клучот неможеш да ги заклучиш сите врати туку само возачката. Ме интересира дали знае некопј колку чини да се стави тоа како опција?
Во представништво на мерцедес ќе ти најдат од пиле млеко, е сеа кошта ама јбг.каде можам да најдам рачка за врата(внатрешна) за мерцедес ц-класа w203 2006(редизајн) предна десна и задна десна. Да напоменам дека мора да е 2004-2007, пред таа год не се фаќаат.
![]()
на ebay ги имаш по 70-80 долари се.каде можам да најдам рачка за врата(внатрешна) за мерцедес ц-класа w203 2006(редизајн) предна десна и задна десна. Да напоменам дека мора да е 2004-2007, пред таа год не се фаќаат.
Барај од ebay или од aliexpress. Ако одиш во претставништво ќе те одераткаде можам да најдам рачка за врата(внатрешна) за мерцедес ц-класа w203 2006(редизајн) предна десна и задна десна. Да напоменам дека мора да е 2004-2007, пред таа год не се фаќаат.
![]()
Оди во Тетово таму има отпад за мерцедеси колку ти душа сакаш и барај таму.[DOUBLEPOST=1459115151][/DOUBLEPOST]каде можам да најдам рачка за врата(внатрешна) за мерцедес ц-класа w203 2006(редизајн) предна десна и задна десна. Да напоменам дека мора да е 2004-2007, пред таа год не се фаќаат.
![]()
Нема никаква процедура ако предхотниот газда е со МК регистрација и само треба да доплатиш плус 1000/1500 денари и ништо друго,а ако пак е со странски таблици е ќе мора ТУВ и Хомологација само ако пред,газда го одјавил регистрацијата на таа држава.Здраво,
Купив кола на старо и сега треба да извршам промена на таблите и сообраќајната дозвола. Утре ќе одам да ги одјавам таблите и после која е процедурата ? ( Напомена колата е регистрирана од претходниот газда до 05.02.2017 година )