Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Sho ke ti se pobogu traki za bandas???
Ne, stvarno, ne kontam :)

Tuku, znam deka ima tema za kupi prodaj ama me mrzi sea...

Pa...

IMAM NIET (namisla) OD EDEN DRUGAR MOTOROT DA MU GO SITNAM!

Elem: YAMAHA R1 od 2004 godina, garaziran 2005, skoro nov novcat, so mi se cini okolu destina do cetrnajse (dali bese 10.000 - 14.000 km ili bese nekade 1000-1400 km ne mi tekinja) iljadi km, 7000 jevrikji fixno!
Top ocuvan. Samo edna jaka sezona vozen i toa na autobahn-oj. Cinam MK e vozen od salon do garaza, od garaza niz Evropa (jaka tura od dva i kusur meseca setnja (sto da vi recam, pun kesh tipov i resi da kupi i go izvozi i posle go garazirase deka ojden e stranatvo i nevraten so namera nikad da ne se vrati)) i nazad u garaza.
Pa...me zamoli da go sitnam za tie pari ako saka nekoj.

Kaj i da e ke se pojavi i slika na pazar3 i reklama5, a i denojve tuka...
A be, mrza sum...

Nego ete:
Yamaha R1, top, ko nov, pali vozi (so nov akumulator ke se sitka, koj dojde da kupi ide i mu kupuem nov akumulator ganc stom si daeme raka) za 7000 krkushki fixno.
Tolku bara.

Ja ne sum po R1 inaku ke go lazev deka ne se prodava za da odam kaj tarko mu i go ubijam od voznja... Nejkum brzinci, ja sum choperdzija i tourerdzija....
Pa...ako nekoj ima zeljbica za R1 bujrum u Privatna Poraka neka PISHI!

P.S. skopski bike e.

P.P.S. Yo SKUTERDZII...imate tema za trotinetite vi :D

што може лошо да се случи ако на моторот (125 ka na brzini) ако му го извадам топот (пригушувачот) и само така го возам на цевка без пригусувач

што може лошо да се случи ако на моторот (125 ka na brzini) ако му го извадам топот (пригушувачот) и само така го возам на цевка без пригусувач
Ако се моташ кај мене низ улица, фрлам со лопати по таквите...Значи, можиш да добиеш некое орудие по грб, евентуално главоболка од бучавата. И то.

Инаку моторот нема гајле.

Sepak...najbezbeden nacin za voznja na dve trkala e koga site, ama
SITE mozat sovreme da te cujat zatoa sto vo moeto iskustvo ima KRELCI so
Avomobili koi te gledaat, ama kako da ne te gledaat i ako ne te cujat mozat da te zbrcat i utepaat!

Ако се моташ кај мене низ улица, фрлам со лопати по таквите...Значи, можиш да добиеш некое орудие по грб, евентуално главоболка од бучавата. И то.

Инаку моторот нема гајле.

Не идам кај тебе по улица немај гајле, Епа идам одма вадам сеа пригусувачот иначе сум слушнал нешто ги горел кариките кога бил без пригусувач ели се само измислени работи, и немој да ме заебеш да ја направам после машината за ремонт. и фала

Не идам кај тебе по улица немај гајле, Епа идам одма вадам сеа пригусувачот иначе сум слушнал нешто ги горел кариките кога бил без пригусувач ели се само измислени работи, и немој да ме заебеш да ја направам после машината за ремонт. и фала
Не бе, кој ти кажал таква работа? Какви карики, какви црни камења, врска нема. Брчи гласно. Сега незнам шо ќе вадиш, дали цел издув, дали пола, дали само придушувачите од лонецот... ако ги извадиш придушувачите не е страшно, ќе добие подебел звук само и толку. Ако вадиш понатаму... можиш да дојдиш до момент да не се стој до мотор под мала, не па да го возиш така.

Не бе, кој ти кажал таква работа? Какви карики, какви црни камења, врска нема. Брчи гласно. Сега незнам шо ќе вадиш, дали цел издув, дали пола, дали само придушувачите од лонецот... ако ги извадиш придушувачите не е страшно, ќе добие подебел звук само и толку. Ако вадиш понатаму... можиш да дојдиш до момент да не се стој до мотор под мала, не па да го возиш така.

Сакам сеа до го извадам цел лонец (цевката доага до пред лонецот и тука се отштрафува ) и значи така на цевка да го пробам да го возам сакам. Би ги извадил и тоа внатре што е како стаклена волна ама целиот лонец ми е заварен да не знаеш како да го изведам тоа.

Се нарушува правилното излегување на издувните гасови. Пример, ако е топот прекраток, може да враќа издувни гасови назад, а тоа не е добро, исто има и нусефект ако е предолг топот или цевката. Не за џабе за некои афтермаркет ауспуси се купува и ремап на електрониката (освен ако производителот не навел дека ќе функционира како што треба без ремап) :)

Сакам да кажам дека има поголема филозофија кај ауспусите него само искривена цевка со лименка на крај :) Искрено речено, ни јас не ја знам скроз точната механичка покрепа освен основата за ова, па да не се пењавам за џабе...

На кратко, не би ти препорачал да го вадиш топот, барем смени го со некој погласен, само пази кога ќе ти го местат должината од цилиндарот до крајот на топот да биде иста како и сегашната.

Се нарушува правилното излегување на издувните гасови. Пример, ако е топот прекраток, може да враќа издувни гасови назад, а тоа не е добро, исто има и нусефект ако е предолг топот или цевката. Не за џабе за некои афтермаркет ауспуси се купува и ремап на електрониката (освен ако производителот не навел дека ќе функционира како што треба без ремап)
Како бе ќе враќа издувни гасој назад, се слушате/читате шо зборате? 4 тактен мотор, 2 вентили еден усисен, еден издувен. Издувниот вентил е отворен само кога клипот е во позиција за издувување, да неречам се создава притисок со кој се истиснува согорениот воздух од клипот. Те молам објасни ми логички како ќе се вратат гасовите назад...

Ре-мапот на електрониката е сосема 12-та работа и се прај за други работи...

Со еден збор катастрофаа
На априлиа од пред 13 години ставена машина од кинески мотор Љифан :)
Ваква рс50 се купува нова и се вози 2 сезони и се продава
Префорсирана машина има од 50 кубика и не трае многу
Кога е нова иде мислам и до 120 после тоа издишува

Легално ли е да се вози мотор по козјите патеки на водно? Конкретно од доле до средно водно.
И има ли некој пробано/сака ли да ми праи друштво нагоре? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom