Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Две женски качи позади тебе стави ја во прва и брзо испушти кумплуг цела гас..ти гарантирам на една гума :D :D
Не треба ни кумплуг, само дај гас нека крене висок обрт, намали, па нагло дај, и се крева :D
Проверено со едно путе качено позади :D

Го фарбав кај пријател така што не ми зема пари, инаку бојата е бела перла.

Карбон имам напред на пластиките од виљушките и јас :) Друго има гуми continental (напред и назад), Nagano racing јапански гуртни (помеки од фабричките ама кочењето е феноменално), напред xenon 8000к светло, лед позиции напред и назад кај регистрацијата и на мое чудење го купив со RK 520 ланец.
Задоволен си од карбонската фолија? Прати ми контакт на ПП, во план сум одредени потези од моторот да ги карбонизирам. Ми се допаѓа како си го средил моторот

Да препорачате од каде каква кацига да земам за комбинирано возење град-надвор и отприлика колку се

Да препорачате од каде каква кацига да земам за комбинирано возење град-надвор и отприлика колку се
Aко ме прашаш мене... Nolan. Имам, ме има куртулено од сериозни повреди на главата неколку пати, и кога би купувал нова, ич не би се двоумел.

Сега, прашање е дали имаш 150-200 еврони за кацига, толку се цените на основните модели.

Отприлика колку би одвоил за кацига, па според тоа да ти препорачаме
и исто одбери сакаш отворена, затворена, што се вади "муцката" ...:D

јас користам AGV имам и една стара нолан

Jas imam Nolan edna sezona ja vozam vaka sum zadovolen ne sum ja probal na asvalt kako ide :icon_mrgr:se nadenam deka i nema taka da ja probam moj predlog ti e toa imav prethodno kineska so tie mozes samo da se samoubies nedajboze

Дај кажи што пари сакаш да дадеш и што машина возиш, т.е колку брзо би возел на отворено... Јас користам AGV LongWay, ГТ кацига е и држи доста добро, еве ти како изгледа
agv-longway-2-black-%5B2%5D-55-p.jpg

agv_longway-2_black.jpg

agv_longway-2_black_detail2.jpg

IMG_4384.jpg

Цената ти е околу 9.000 ден без додатниот/црниот визир. Со него заедно е околу 11.000...

Парите не се толку битни колку што здравјето и квалитетот. Се работи за скутер 500цц Kymco Xciting Ri. План ми е летово да испукам малку запознавање со убавините на Македонија па после тоа да проширам низ балканов :). Оваa AGV изгледа интересно само дали е паметно да се тркала на отворен пат. Која продавница е по снабдена и нали по нормална со цени да не е забеготина некоја?

Парите не се толку битни колку што здравјето и квалитетот. Се работи за скутер 500цц Kymco Xciting Ri. План ми е летово да испукам малку запознавање со убавините на Македонија па после тоа да проширам низ балканов :). Оваa AGV изгледа интересно само дали е паметно да се тркала на отворен пат. Која продавница е по снабдена и нали по нормална со цени да не е забеготина некоја?
Agv i slicno vo dynamix
Nolan vo makpetrol
Vidi i vo maxima moto

Ovoj period moze i popust da nacekas ... a za zabegotini nolan se skapi

http://www.acerbis.it/moto/cataloghi/

eve ti i tuka razgledaj, a uvoznik za acerbis mislam deka e onoj ne znam kako se vika, od vodno po vodnjanska koa se spustas na kraj na udolnicata posle drzavna, na raskrsnicata od desna strana e, lani gledav i negde okolu 6000 ti e samo kaciga + 2-3 iljadi za naocari (kros kaciga) :)
jas sakav takva da si kupam ali slabo finansiite :D
a imas i golem izbor na drugi kacigi, pojdi vidi si segde najubavo

Јас ја возам оваа, задоволен сум, со оглед на тоа дека е ГТ кацига, а на отворено не возам повише од 120-130 ( 300 цц скутер ). AGV, MT, Caberg - во Динамикс. Иначе мое другарче на отворено вози AGV K3( Rossi )
gothic_46_black_lge.jpg

и ја имам пробано неколку пати и многу ми се свиѓа, многу добро држи. Цената незнам колку и е.

Сите си се испофалија какви кациги имаат :D

Задоволен си од карбонската фолија? Прати ми контакт на ПП, во план сум одредени потези од моторот да ги карбонизирам. Ми се допаѓа како си го средил моторот

До сега не сум имал никакви проблеми со карбонот. Јас кога ми го залепија, од внатрешната страна на пластиките на краевите на карбон фолијата, ставив и силикон за да нема шанса да влезе вода или да се одлепи фолијата. И еве без мака си тера до ден денес. Инаку, не ја лепев сам, туку ми ја залепи Томче на водно што се бави со такви работи.

Моторот си го спремав за мој мерак и до сега си стекнав хонда доверба во него :) Не ми е само да ме превози од место А до место Б, туку да можам да се потпрам на него каде и да решам да запукам низ македонијава.
--- надополнето: 15 март 2013 во 22:22 ---

Барај некоја кацига која не е толку бучна затоа што ќе те нервира тоа многу на долги патишта. За околу 6000 денари веќе можеш да најдеш доста солидна кацига, нормално се нагоре од ова е подобро :) Побарај во Динамикс, имаат голем избор на секакви видови кациги и заштитна опрема.

Јас возам со оваа кацига:

1109-1381-large.jpg

И на отворено и во град и сум многу задоволен до сега. Само мислам дека кај нас ја нема, мене ми ја донесоа од Германија на поклон

Јас возам со оваа кацига:

1109-1381-large.jpg

И на отворено и во град и сум многу задоволен до сега. Само мислам дека кај нас ја нема, мене ми ја донесоа од Германија на поклон[/quote]

Ја има во Мото Маркет, мој другар ја зеде... каицигата е повеќе од добра за тие пари, инаку е 4390 ден. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom