Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене на супер 8 4тактна е 7 ah

Дали знае некој дали може со скутер 125 ка да се вози на пат предвиден за моторни возила и на автопат, ако не може колку е минималната потребна кубикажа???

Тебе ти е веројатно 125-ка ??

иначе со 125-ка може по автопат не смее со 50-че да возиш

Се што иде над 80 може... а 50ките се под возила до 45км/х.

еј мал офф-топик значи едно прашање во врска со еден закон чув дека ако кацигата ја носиш на раката или ти стои пред нозете ( кај скутер ) било исто како да ја носиш и на главата и неможат да те казнат дали е точно или не ??

еј мал офф-топик значи едно прашање во врска со еден закон чув дека ако кацигата ја носиш на раката или ти стои пред нозете ( кај скутер ) било исто како да ја носиш и на главата и неможат да те казнат дали е точно или не ??

Да и ако паднеш на глава ќе ја дупнеш ама за тоа раката ќе ти биде заштитена или подот на моторот :pos2:

нема врска ова ... луѓе ги казнуваат ако не им е на глава :smir:

Пробај, брат ми доби 2 казни за носење кацига на рака... Така да од прва рака проверено 2 пати, казнуваат :)

Точно така, полошо одколку да не ја носиш, само ти каже ти за на рака ти е или за на глава :) па ти пробај вади му се... :smir:

Neznam za vo MK. no kaciga e za na glava!!!!!! :uvo:.
+ na pr. zosto da ja nosi na raka a ne na glava......da ne ja utne flizurata:pos2:.... spored mene kazna(SOLENA) i odzemanje na soobrakjajnat....i na prinuden tehnicki ...........kako sto e vo pogolem del od evropa..............
,,,,,,,,,,,,,,,,,,i posle seto toa pak vozete bez kaciga,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
PS. ne se zezajte so zivotot kaciga sekogas na glava i dobro vrzana ....

Кацига...појас, запалени фарови на отворен пат...не се заебавајте...
Сигурноста пред се и над се!

За што служи РЕГЛЕР и што ако не работи реглерот на моторче 50-че ?

Кацига...појас, запалени фарови на отворен пат...не се заебавајте...
Сигурноста пред се и над се!

Не само на отворен туку и на затворен. Најинтересна појава кај нас е тоа што оние кои што возат скутери се опремени со кацига, појас, јакна. А оние на бесни мотори а.к.а. папуча на CBR не носат ништо освен цвикера. Али како се паѓа од мотор кога ќе удри бумбар во таков сурат е прајслес

+ na pr. zosto da ja nosi na raka a ne na glava......da ne ja utne flizurata:pos2:.... spored mene kazna(SOLENA) i odzemanje na soobrakjajnat....i na prinuden tehnicki ...........kako sto e vo pogolem del od evropa..............
,,,,,,,,,,,,,,,,,,i posle seto toa pak vozete bez kaciga,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
PS. ne se zezajte so zivotot kaciga sekogas na glava i dobro vrzana ....
Pepe,мангупи се ако не возат со кацига,не ги знаеш ти:vozbud:
-а утре ако падне без кацига,мангуп ли ќе биде со скршен череп,или недајбоже нешто фатално???
-во сообраќај нема мода и чалам,на многу тоа не им е јасно...една грешка и отиде у курац...

+ na pr. zosto da ja nosi na raka a ne na glava......da ne ja utne flizurata:pos2:

а јас четка што ја носам мн често???ке ми се расипе:pos2::pos2: немам мотор...аххх а мн сакам...:vozbud::motor::motor:

сепак,мора да се носи...често ги глеам овие моторџии со 600ки и 1000ки, од семафор,па на едно тркало а без кацига...пффффф... мора да се носи,ем да се заштитиш ем неможеш да гледаш на 70+км ти солзат очите...

а јас четка што ја носам мн често???ке ми се расипе:pos2::pos2: немам мотор...аххх а мн сакам...:vozbud::motor::motor:

сепак,мора да се носи...често ги глеам овие моторџии со 600ки и 1000ки, од семафор,па на едно тркало а без кацига...пффффф... мора да се носи,ем да се заштитиш ем неможеш да гледаш на 70+км ти солзат очите...

исправка: и на 45-50 солзат барем мене на точакот

Pepe,мангупи се ако не возат со кацига,не ги знаеш ти:vozbud:
-а утре ако падне без кацига,мангуп ли ќе биде со скршен череп,или недајбоже нешто фатално???
-во сообраќај нема мода и чалам,на многу тоа не им е јасно...една грешка и отиде у курац...

Za zal pominaa 9god. otkako eden moj drag prijatel zivee vo vegetalna sostojba(KOMA)..............a zosto.... zatoa sto za 1 minuta zadovolstvo veke 9g. e ziv mrtovec: eve objasnuvanje vo kratki crti na sluckata: nedela 19/05/2000g. 19h. posle edna dobra moto voznja 150-200km pominati se vrakjame vo Barot na "MOTO CLUB"ot od nasata opstina posle 5 min. odmor doagja negoviot bratuced so scooter, Toj go zema(bez kaciga) scooterot i vozi na edno trkalo 20 tina M. mu izaga topka za fudbal pod prednoto trkalo od decata so igraa so nea vo blizinata........... i pagja na ivicnjak od trtoarot(so vratot)...........za da pokaze kako se vozi modificiran scooter .............znaci edna obicna zaebancia mn. skapa se plakja......(so golema zal za nego)......moj sovet ne se zezajte so zivitiot vas a i na drugite.....:toe::salut:.KACIGA SEKOA I DOBRO STEGNATA.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom