Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За тие пари што ги нудиш ништо на ново , освен ако побараш на старо ама naked модел а поготово ваков како што имаш желба припреми си 7000 евра за 750 cc
Едино ако имаш живци да се расправаш со машински и дружината да најдеш нешто од увоз ама пак... за тие пари тешко

Да имав ја доволно пари не прашував ич,знам што да си купам.Фала у секој случај,ке најдам ваљда нешто што личи на мотор.

возев томовче арно ама последно заборавив да му ставам масло, да направам мешавина со бензинот, и одеднаш изгасна, и се укочи ногалката за палење... ќеда е зарибан... е сеа од прилика колку би коштало поправка? ај некој со слично искуство...
pa ako e samo klipot 1000 den. a ako e i nesto drugo moze da dojde do 3000 den.:toe:

Има некој искуство со вакво нешто

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=980123

Има добар изглед и е нов и примамлив посебно за цената ,знае некој кој е производител,модел.

па моторите се MADE IN CHINA имаат 150цц и околу 10-12кс не очекувај којзнае колкава сила и брзина ке оди околу 100-105км\h ако редовно му мењаш уље,подмачкуваш ланец и сите други неопходни работи и пред се да го возиш и чуваш домаќински ке ти трае за изгледот секој има свој вкус мене лично ми се допаѓаат посто сакам таков вид на мотори ( тие се копии на америчките costum bike )

Има некој искуство со вакво нешто

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=980123

Има добар изглед и е нов и примамлив посебно за цената ,знае некој кој е производител,модел.

Јас бев да ги видам, другарче мое ќе купува најверојатно, за цената се добри, квалитетот, така така, интересен звук имааат, зирни на јутјуб, 150цц 14-15 коња, 5 брзини, максимум оделе 120-130 кажа тој, убаво седењето! Иначе имаат машина од овие Лифан, а марка незнам како се води во документ!

Јас бев да ги видам, другарче мое ќе купува најверојатно, за цената се добри, квалитетот, така така, интересен звук имааат, зирни на јутјуб, 150цц 14-15 коња, 5 брзини, максимум оделе 120-130 кажа тој, убаво седењето! Иначе имаат машина од овие Лифан, а марка незнам како се води во документ!

ej kako se pisaat na youtube i veruvaj deka preku 105 nema sansi oti 250cc kineski odat 120-130

ej bas sega gi vidov na youtube i motorot ne e tolku golem kako sto izgleda na slikata toa duri i ne e coper tuki mini coper

ТАка кажа тој од тетово, дека го тестирал со кола 120 рече! иначе е 3/4 од стандард кастум чопер, назад имат 205ки/14ки гуми/бандаж а напред 15ки! Резервар околу 5-6 литри!

Подобро точак да возам него да ми се смеат со вакво нешто кај и да ме видат.

Има ли некој кој има ставено ксенон на скутер, мотор?

Се ова со протокот на бензин е ок ... проблемот бил во тоа што не фрла искра до свеќица ... пробавме на кабелот што иде до свеќица не доага струја ... дури и со прст на него воопшто не доаѓа ...
дајте совет што како (бомбина, електроника што има таму) ???
и дајте совет за добар мајстор во скопје по можност во близина на аеродром
се работи за кинеско лингбен 50-ка за тие што не ме прочитале погоре

Фала однапред, торте !!! :smir:

Ај ќе се цитирам сам себеси ...

значи праев муабет со еден што продава делови за моторчињава и ми рече дека гарант е тоа електрониката т.е. електронскиот разделник на струја ... е сега прашањето ми е дали да купам ново такво или старово се поправа ? дали има поквалитетни или сите се исти ? он ми понуди таков дел електронскиот распределник за 600 ден ја мислам ок е ценава нели ? :salut:

Јас би ти рекол да одиш кај сервисерот, нека ти го замени делот и барај му гаранција. Да не испадне дека е нешто трето и џабе си дал 600 денари.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom