Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
a vie mnogu mnogu da ne gi meshate uljata ....

Имам 125ка Baotian 4 тактна. Имав проблеми со акумулаторот, се заеба па денес купив нов. Земав од тие што ти им ставаш киселина, и ми кажаа таму дека треба да ја истурам киселината у него и да го затворам и после саат време дека ке можам да го палам моторот на копче. Стварно е така или да го палам некое време на курбла? Тоа е 1рво прашање, а 2ро ми е : стариот ми беше 12v 7 ампери, а новиот ми е 12V 9 ампери. Мислам дека нема да има проблем, зашто колку што јас знам повеке од колку што ти треба е болје него помалце (мислам на ампеража). Кажете вие што мислите... тенк ју:salut:
Немаш гајле, уште подобро малце по јак! Пали и терај! А за првото можеби незнам, али направи како што ти кажале!

дали има во скопјево негде рент-а-бајк? и каде се наоѓа, што мотори има, цени и други информации?

дали има во скопјево негде рент-а-бајк? и каде се наоѓа, што мотори има, цени и други информации?
Имаш на ракскрсницата пред тутунски комбинат од десна страна што води патот кон старата железничка...салонот е прилично нов и се продават Hyuosung(мислам дека така се викаат), а колку што сум чул можеш и да ги ренташ.

вака сега вчера кога си идеф од кочани наеднаш почна да вади звук моторот,застанав да видам што е работата и шо ке видам ми паднале страфчињата на граната и имав резерва ставиф и малце се намали звукот,така го возев едно 50 км има ли шанси да дојде до зарибување ? :pipi:

Нема шансио да зариба...а чим не се поправил звукот целосно 100% ти изгорел дихтунгот...на грана смени го....
Мене така ми се деси лани пред стража коа се враќав од охрид...нервоза до ск ...бучиииииииииии

Нема шансио да зариба...а чим не се поправил звукот целосно 100% ти изгорел дихтунгот...на грана смени го....
Мене така ми се деси лани пред стража коа се враќав од охрид...нервоза до ск ...бучиииииииииии
го направиф денеска му купив диктонче и го наместив како ново е сега :)

Да можеби вистина ке биде ако го усвојат овие телињата од владава, а и 125ките ке се регистрираат само еднаш. исто ко 50ка! Ако биде...
До кај е оваа работа?
Планирам да земам 50ка, ама ако донесат ваков закон ќе земам 125ка.

До кај е оваа работа?
Планирам да земам 50ка, ама ако донесат ваков закон ќе земам 125ка.

Поим немам, од тогаш на вака не се имам информирано, али не верувам да помине! :smir:

Мислам дека промената во законот беше планирана само за поместувањето на границата кај Б категорија, дозволата да важи до 125 кубици, а не како досега до 49.

Денес кај држачите за ауспух наместо гумените држачи(бидејќи беа неквалитетни) ставив држачи од клингерит. Еден другар ми кажа дека клингеритот бил многу штетен по здравјето, и предизвикувал рак ако си у негова близина. Точно ли е ова, знае ли некој повеќе информации нека пише зашто ја појма немам :toe:

Шо е работава со скутерон мој (Џенерик 50)?? Ептен многу ми "лапат" бензин, негде околу 5. Се истурив од пари давање на бензиска. Ај помош!! Позз

Денес кај држачите за ауспух наместо гумените држачи(бидејќи беа неквалитетни) ставив држачи од клингерит. Еден другар ми кажа дека клингеритот бил многу штетен по здравјето, и предизвикувал рак ако си у негова близина. Точно ли е ова, знае ли некој повеќе информации нека пише зашто ја појма немам :toe:
Колку клингерит стави ти во моторчето? 15-20 цм кубни? Па од толкав волумен на радиум, плутониум или незнам каков радиоактивен елемент немаш никаква штета, а не од клингерит. Уживај и бичи моторчето.

Тоа со гумата на ауспух кога видов на еден скутер не ми беше јасно што гледам ...кинез глуп..како може цел ауспух да го обвитка од надворешна страна со гума...се грее се пали гумата и смрди невидено ме потсетивте сеа бреееее:tapp:

Тоа со гумата на ауспух кога видов на еден скутер не ми беше јасно што гледам ...кинез глуп..како може цел ауспух да го обвитка од надворешна страна со гума...се грее се пали гумата и смрди невидено ме потсетивте сеа бреееее:tapp:

:pos2: како бе цел ауспух со гума :) само кај што се 2та држачи за ауспух има гума... таа е широка 2 см :) а ја мењав зашто лом се направи од стави-вади, иначе ако не му праиш заштрафи-одштрафи мука нема. И внатрешна гума нема теорија ни да засмрди, камо ли да се запали ако ја стаиш помеѓу држачите и ауспухот. Проверена работа :wink: А коа сме више кај кинезите, презадоволен сум од моето, душата му ја вадам веќе 2ра година. За тие пари боље здравје. Малце троши, таман иде, за 1000 евра супер е. Кој не би сакал Џилера или Априлија или такво нешо, ама за наш стандард топ е. Башка појше од 2000 евра не би дал за скутер, каков сака нека е. Ке додадам уште некој денар и ќе зеам на старо некое нејкедче или така нешо. Кажете што мислите за Kawasaki z-750? Пред некој ден имав шанса да го пробам, ко створено е за мене:) Има шанса на крај на август да зиам такво така да пишете што мислите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom