Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
здраво, имам мотор yamaha zuma 50ccm, еве слики ваква е.

home_049.jpg

bikepics-19170-full.jpg

bikepics-19166-full.jpg

bikepics-19168-full.jpg

Моторчето е многу стартно, но оди само 50-60. Дали ако сменам нешто, аусплух, или клип нешто, дали ке оди до кај 70?поздрав

ихихихи звер еј...која година е ова бе??Да,нормално дека ке иде...можеш и преку 80 да иде,али треба мн пари за тјунинг...со 350еур, мислам ке напрајс добар тјунинг,онака до 75+ да иде...почекај овие шо се занимаваат со ова,ке пишат...иначе,ауспух,ролни,радилица,клип,и кит можеш да стајш мислам...

ихихихи звер еј...која година е ова бе??Да,нормално дека ке иде...можеш и преку 80 да иде,али треба мн пари за тјунинг...со 350еур, мислам ке напрајс добар тјунинг,онака до 75+ да иде...почекај овие шо се занимаваат со ова,ке пишат...иначе,ауспух,ролни,радилица,клип,и кит можеш да стајш мислам...
Со тие пари што ќе ги фрлиш за тјунинг плус малтретирање подобро шитниго моторот и куписи една 125ка, ќе ти иде таа 90-100:toe:

Со тие пари што ќе ги фрлиш за тјунинг плус малтретирање подобро шитниго моторот и куписи една 125ка, ќе ти иде таа 90-100:toe:

аааа...тешко тоа...за тјунинг пример 300еур, и старово да го шитне 450еур (отприлика) тоа ти се 750еур...еве и 800еур нека бидат...нема салам 125ка за тие пари.. а возачка за 125 треба??

аааа...тешко тоа...за тјунинг пример 300еур, и старово да го шитне 450еур (отприлика) тоа ти се 750еур...еве и 800еур нека бидат...нема салам 125ка за тие пари.. а возачка за 125 треба??
Се наоѓа кинез на старо 125ка за тие пари, ма и нов има трува-та е 800 евра на априлија хавана што личат :)

моторот? е произведено 1991, можи стара година, но стартно, на едно се крева предницата од старт што има.....но купено е 2000 година, абе јас не сакам да го бушам, барем само аусплух, да добијам 5-10 км повеке, да иде 70 од прилика. Инаку прав звер е, yamaha си е yamaha.

моторот? е произведено 1991, можи стара година, но стартно, на едно се крева предницата од старт што има.....но купено е 2000 година, абе јас не сакам да го бушам, барем само аусплух, да добијам 5-10 км повеке, да иде 70 од прилика. Инаку прав звер е, yamaha си е yamaha.

хехех...да,јамаха е јамаха...него,глеам актрос на аватар, иди у темата за камиони, па пиши нешо...хеххе у истиов подфорум,само побарај ја:D

па нормално дека ќе се крева 30 кг е :tapp:

Имам заприметено напред кај цилиндерот кај што се штрафовите и спојките по малце со собира како валкана маснотија (не многу но се валка на 10тина дена возење). Нормално е тоа?

Имам заприметено напред кај цилиндерот кај што се штрафовите и спојките по малце со собира како валкана маснотија (не многу но се валка на 10тина дена возење). Нормално е тоа?
Aко е на издувна грана е нормално. Двотактен мотор не го согорува 100% маслото, па дел го исфрла низ издув.

Ако мрснотијата се наоѓа на штрафовите од главата (деклата) и околу свеќичката, или свеќичката не е достегната или штрафовите се разлабавени.

Здраво................
Сакам на моторов под седиште да му ставам звучници со радио е сега потребна ми е помош за тоа како да ја изработам плочата од што материјал ? Како да ги приклучам звучниците појачало нешто што ми е потребно ? Сакам посебен акумулатор да му земам од тој да работи , под седиште да стои. Иначе моторот е Кимко супер9 ? Помоооош.
Поздрав.......................................................

Скутер нели??Абе каде че го клајш стварите јас незнам. ако е на скутер и на други типој од мотор тешко да можиш поголем акумулатор даму ставиш.

Здраво................
Сакам на моторов под седиште да му ставам звучници со радио е сега потребна ми е помош за тоа како да ја изработам плочата од што материјал ? Како да ги приклучам звучниците појачало нешто што ми е потребно ? Сакам посебен акумулатор да му земам од тој да работи , под седиште да стои. Иначе моторот е Кимко супер9 ? Помоооош.
Ти се заебаваш?

Дај заозбили се, на радиото му е потребен константен напон, а скутерот има доволно колку да свети светлото. И сам имаш забележано, светлото различно свети под мала гас и под голема = неконстантен напон што го произведува намотка-калем околу кој ротира магнет кој е прцврстен на радилица. Па како се зголемува бројот на вртежи во минута се индуцира поголем напон. Значи радио без да додадеш акумулатор нема теорија. А за појачало не ни размислувај. Во возила кога ставаат појачала често менуваат алтернатор за да може да произведува доволно струја да го рани појачалото.

Колку што ме држи сеќавањето, 55 Ah акумулатор е околу 3000 денари + добиваш екстра тежина од 10-15 кг. Да не споменувам дека за него нема простор каде да го наместиш бидејки е голем и треба да стои водорамно во спротивно киселината ке истечи од келиите. Е сега, ако ставиш од Матиз акумулатор, тој е помал но е со некои 500 денари поскап од стандардните. Тогаш можеби ке имаш простор за да наместиш до него радио, но каде би ги ставил звучките??? И кога ке дигнеш 40 кој ке го слушни радиото од работата на моторот?

Наравноучение.... стави си дискмен под седиште, смисли како од дискменот да извлечиш 4 слушалки (2 за тебе 2 за личноста зад тебе). Ако можеше радио да се вгради радио, кинезине ко шо ги дал господ до сега ке вградеа и DVD плеери во веспите.

Здраво................
Ako scooterot e Harley Davidson nemas problem sibaj mu i pojacalo, ke drzi......ima struja OK...:vozbud::vozbud::vozbud:

Гледав денес едно интересно Пежо скутерче, Jet C Tech... или така некако беше...50 кубика, 2500 евра...
Ќе кажете нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom