South Park

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
Колку еп. има сезонава?
Ќе има 14 епизоди. После оваа епизода ќе прават пауза од неколку месеци, мислам дека ќе продолжат во септември. А новата епизода беше ептен лоша, ептен, освен делот со Mr. Garrison:

Не сум гледал последните епизоди ама гласот на Mr. Garrison e подлабок од вообичаено или само на мене така ми се слуша?

Не сум гледал последните епизоди ама гласот на Mr. Garrison e подлабок од вообичаено или само на мене така ми се слуша?
Оној кој го ставил клипот направил модификации на звук и слика колку да не го тргнат автоматски клипот од YouTube. Не дека вака ќе го остават да стои уште некое време.

South Park: The Stick Of Truth Delayed Until 2013

Those who were primed and ready to indulge in the foul-mouthed antics that “South Park: The Stick Of Truth” were going to offer, will now have wait to even longer, with the game being delayed by THQ until next year.The game, which is classified as a RPG, allows you to play the role of new kid on the block, getting caught up in all the weird and wonderful adventures we have come to love from the show. The Stick Of Truth is still expected to be released on PS3, Xbox 360 with a unmentioned PC version also on the cards.THQ announced the delay during their latest earnings report, with a new planned release for the fourth quarter of its fiscal year. This isn’t the only game to find itself delayed until 2013. The much-anticipated Tomb Raider and Bioshock: Infinite have also fell victim and have been delayed until next year.As to why the delay even happened, many speculate that Obsidian and South Park creators Matt Stone and Trey Parker want more time to polish the game, with THQ vice president Danny Bilson stating in a recent interview:
Matt and Trey won’t ship until it’s their vision of this ultimate role-playing game, where you’re the new kid in town and it’s like being in a South Park episode.
Another theory suggests the recent layoffs at Obsidian Entertainment might be the reason behind it, as members of the development team behind the South Park game were let go and with an unannounced title also getting binned in the process.
South Park: The Stick Of Truth has the potential to sell many units for THQ considering the franchise’s massive worldwide market. They will now however have to go up against heavyweights like Tomb Raider and Bioshock, which are set to be released around the same time.

If you watch The Human Centipede and then imagine that there's a crew around them and there's these people ass to mouth with diapers, you're like didn't anybody at some point go "You know what guys? Let's not do this. This is kinda fucked up"

Ради обврски дури утринава ја изгледав 7мата епизода , и дур сум изненаден што некои епизоди од полусезонава ме насмеаја повеќе од доволно...или сум закржлавил со мозоков од учењето или саут парк почнале да го враќаат хуморот од некоја мртва точка или нешто сосема трето...шо и да е , нека продолжат со темпово . Мое субјективно мислење е теја.

Конечно! Ги заборавив дека се прикажуваат.

Ич не ми се допадна епизодата. Веќе видена работа, особено Батерс и неговата неинформираност. Премногу беше слична на епизодата со Батерс и кондомите, тоа беше некаде пред 8-9 сезони мислам. Очекував многу повеќе.

Ич не ми се допадна епизодата. Веќе видена работа, особено Батерс и неговата неинформираност. Премногу беше слична на епизодата со Батерс и кондомите, тоа беше некаде пред 8-9 сезони мислам. Очекував многу повеќе.
Те молам VLJ просветли не повеќе со твојот хејт. Сите тука обожаваме да читаме хејтови за нашата омилена серија. Кажи ни дека ова не е хејт туку лично (реално) мислење. И не, оваа шега нема никогаш да стане досадна. И да, саут парк го направија сарказмот кул.

:D

Неинформираноста на Батерс е карактеристика уште од кога постои ликот. Затоа се смешни парот Картмен и Батерс, бидејќи едниот мисли дека е преиформиран, а другиов воопшто не е. Не треба да е ново тоа, треба да остане смешно како што е. За сличност не по приказна, но по тоа што Ренди претерува, Батерс е глуп и Стен е секогаш тој што ги гледа работите како што треба...да, би рекол дека тоа е и саут парк, секогаш е по тој шаблон но секогаш се смешни. Не е СП скеч шоу за да има секоја епизода нови ликови

Мене на пример не би ми прилегало да ги сменат ликовите (или да додаваат нови карактеристики). И да ги сменат пак ќе ми бидат смешни. Но во комедии не треба ликовите да се „надоградуваат“ со нови карактеристики. А барем јас сакам во комедии да има помалку ликови за да можеш подобро да се поврзеш со нив

Kaко и да е, мене не ми беше ништо посебно епизодава, но не поради тоа што Батерс е глуп, а Ренди претерува

Да, неинформираноста на Батерс не е ништо ново, тоа е составен дел од неговиот лик. Во ред е ако особините на ликовите се повторуваат, тие си се, Картмен мрази Евреи, мајка му е курва, Батерс е наивен итн. Но, кога неколку пати ваквите особини ќе ги ставиш во преден план без никаков контекст станува досадно, ОСОБЕНО кога нема да понудиш ништо смешно. Ако зборуваме за Батерс како лик, да ја земам на пример 'Butter's Very Own Episode', една од моите омилени епизоди од SP која игра токму на картата 'неинформираност', но ја става во даден контекст за на крај да се добијат моменти кои се смешни, но истовремено природни, неисфорсирани и се дел од еден поголем концепт. Новата епизода ми беше тотална спротивност, како Мет и Треј да не сакале да се замараат во стилот на 'Let's just make Butters drink cum'. (y)

Делот со Ренди не ми сметаше толку, ама не ми се ни допадна, не поради тоа што не сум упатен во ситуацијата со NFL на која правеа пародија, или поради тоа што Ренди претерува, туку поради тоа што не ми беше смешно.

Д ботом лајн, главната маана на епизодата беше што не беше смешна. Не е до повторувањето до толку, ако мислеше дека тоа ми боде очи. Сепак, со Батерс можат да смислат многу поинтересни ситуации.

И зошто би хејтал една од моите Топ 5 омилени серии џст фор д сејк оф ит? Или во мода е тоа, а ја појма немам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom