Соседи, комшии и меѓусебниот однос

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене комшииве се лудила кој од кој.Бидејќи станов е нов правен по стандарди на 1 прикажи 2 земај и све се слуша.Така да теткава шо е до мене е шпиун на моите, коа ке пуштам гласна музика им се јавува на моите и дополнително доаѓа на врата ама више не и отварам.Воедно невиден гомнојадец.Имав гости кај мене и едно девојче беше излезено на тераса,а бидејќи ме фатија на не спремно немав сок само шумечи таблети.Од кујна го прашувам девојчево дали сака таков сок и нормално лав муабет и после 2-3 саати татко ми доаѓа и ми вика ај станувај да те носам да праиш тест за дрога:uvo:.Таа глупачата прислушкувала ама не дослушнала и одма на татко ми ,син ти заведува девојчиња со дрога.Од толку колнење ке ја стигне барем една клетва,да даде господ дијареа да ја утепа заедно со сува кашлица.Над мене живее една лудача шо некад знае да го оптерети Тоше у 3-4 саат навечер,па добро бе и ја го сакам чоекот ама оваа е непресметлива особа.Другиот комшија е стар околу 65-70 години ама д'тка у пичку матер и нема ден да не го начекам посабајлечки коа идам на факс,а еден муабетчија што е ке се убијам.Мора да му праиш муабет нема смисла постар е од респекат.И замислете така по сабајле ми се спие ми се плаче коа ке го начекам добивам желба да се самоклоцнам,а еднаш ме натера да го носам до гратска болница ми падна жал ептен и замислете на таа гужва на јаја паша пукам од нервоза ради индијанциве и он ми труби за времето на Тито како било.После таа услуга трпам последици,а едно време ми доаѓаше да го прашам колку пари троши за телефонска сметка:pos2:ама се воздржав.А таа што е под мене мислам дека треба да земе награда на Злтана бубамара за 24/7 слушање ZONA M1 :uvo:остај што слуша барем нека ме рика на цел глас.
......................................THAT IS MY NEIGHBOURHOOD......................................

Ја неам фрки со комшиите иам една комшика шо сакам да ја лежам:drk: и има една многу интересна пијаница, а другите сите се стари ама никој не замара и муабетот ни е добар ден и пријатно:toe:

Немам никакви...Ниту пак тие со мене..

Јас сум немал посебни проблеми освен само кога слушам музика се бунат (све стари луѓе ) што да се прави
:toe:

И јас немам проблеми со комшии па и тие немат од мене :party3:музикава шо ја слушам сигурно им пречи ме опомениле неколку пати ама на игнор ги ставам

Ауу не да имам проблеми еј :tapp:
Затоа што куќата моја е од турсконо време во неа живееме 3 семејства и тоа не сме роднински поврзани шо е најтрагично :nesvest:
И има една лудача (стара е жената) абе една маалска алапача шо да ти причам .. знае сите како дишат.
Ае остај тоа ... нека праи шо сака ... али коа ќе фати да се придерава по тоа внук и(7-8 годишно дете) ...леееј ми иде да и ја мавнам тоа главата од ѕид :zid:
Особено коа ќе дојде лето ... :ija: абе не се трпи тоа ..

Komsiite pod mene imaat dete koe e staro 1 1/2 izgleda mu e pregorena instalacijata vo glava pa koga ke pocne da vristi kao da go kasnala zmija.Ponekogas e mirno ama koga doaga do kurslus vo negovata glava vristi po cel den i togas nema spienje.Fala bogu ja trgnaa kolickata od pred vrata vo ulazot ionaka ni e tesen hodnikot po skali pa covek trebase sekojpat akrobacii da pravi za da pomine pored nivna vrata, a ne mi e bas keif da se raspravam pa im rekov do slednata godina najverojatno ke ja trgnete kolickava?A sto e najbitno imaat uste edna koja stoi dole do vleznata vrata na zgradata.Tie nad mene se kako lepak odvaj cekaat da mi se piknat doma i da mu gi ispusat site cigari na mazot mi.Koga ke dojdat nikako da stanat da si odat pa mi ide da im recam da ne sakate da postelam pa da si legneme?Aman od vakvi luge:uvo:

Tie nad mene se kako lepak odvaj cekaat da mi se piknat doma i da mu gi ispusat site cigari na mazot mi.Koga ke dojdat nikako da stanat da si odat pa mi ide da im recam da ne sakate da postelam pa da si legneme?Aman od vakvi luge:uvo:

оти вакви луѓе ми се познати од негде :icon_lol:

немам проблем со соседите туку со нивните кучиња и мали деца...па тие децата пред мене стануваат и после мене легнуваат...незнам дали воопшто спијат, а нивните родители не реагираат...еее 5-6 годишни деца ги оставиле на улица за кафето и цигарите. ги мразам :nerv:
а тие имаат со мене поради гласно слушање музика :)

Барем тука да ги опцујам ако не у живо :kesa:
Тие глупи соседи си нивните глупи предрасуди и глупи навики да зиркаат од прозори да одат од куќа по куќа да изиграваат матичари и да оговараат на велико...
Страшно е тоа колку им е поважно што се дешава во комшиската куќа а не во нивната... :toe:

Неам проблеми со комшиите ретко ги гледам :)

Освен гласна музика, еднаш во долг период ништо друго.

Пу пу да не се урочам:pos2:
Проблеми со комшиите немам :toe: повеќе од пола улица ми се фамилија...
знали лева страна и пред мене ми се роднини со другите добро живееме со тој позади нас имавме малку проблеми и сеа не збориме праеше некои компликации дрвата редовно кај нас во ограда ги буташе

Леле, какви гнаси од комшии имам...се е кој од кој

ПС:angry3::angry3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom