Соседи, комшии и меѓусебниот однос

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
абе комшии ко комшии. од едната страна што се ретко се гледаме и нема никакви проблеми. од другата страна што се, се гледаме секој ден има помали деца и досадни се нив некогаш ги тепам :pos2:ама со возрасните е ок. така да да речеме се е добро(да речеме )

Порано многу повеќе од колку сега...На нив едноставно се им пречеше, не дај боже нешто да падне на земја, веднаш почнуваа да чукаат по парното. Ама јас редовно им враќав [кога бев помала тоа]:pipi: А сега па им пречеше што го местевме паркетот дома. Може и мене би ми пречело, ама ќе се стрпам бе 2 дена се во прашање и нема да се заканувам со полиции и слично... А до нас па живеат едни со бебе ништо не кажаа, али на господава од доле...честа им се сруши. И кога поздравувам по скали онака чисто од култура не ми враќаат некогаш... Мислам некултура што да кажам џабе им е целото образование што го имаат.
Такви луѓе, само за во планина :smir:

кога бев мал.. јас им бев пробем :icon_mrgr сега демек пораснав малце и не им правам проблеми.... најдобри комшии имам на цел свет :smir:

Па Отприликаа немам многу проблем со комшиите имам голем двор и од мојата куќа де одалечени доста!:pipi:
Иначее тие шо ми се подалеку се се некои муабетчии и муабетчики додушаа има и машки и коа се враќам навечер ке седнат на некоја тераса и само набљудуваат ама мене тоа не ми смета јас не правам ништо лошо само си го живеам животот како сакам!
Хехе!
Иначее честоо рокам до даска со музиката алии ретко кој ме слуша зашо сите ми се некако наглуви . за 5 мин од мене Имама една комшика често идам кај неа бар таа е асалнаа!
И така:pipi:

Проблеми со комшии?-Пу колку сакаш ги има.Најнов е му го отепав паунот на комшијата пошо едноставно ми експлодира мозокот од тоа негово викање.А шо беше најтрагично е тоа шо се пареше дечкото и секоја втора минута виеше.Но не повеќе:wink:Иначе коа бев помал поише имаше ма да и сега има али не толку.:salut:

Проблеми со комшии?-Пу колку сакаш ги има.Најнов е му го отепав паунот на комшијата пошо едноставно ми експлодира мозокот од тоа негово викање.А шо беше најтрагично е тоа шо се пареше дечкото и секоја втора минута виеше.Но не повеќе:wink:Иначе коа бев помал поише имаше ма да и сега има али не толку.:salut:

kako go otepa jadnoto paunce? komsijata posle to ne proba tebe da te otepa?

Моиве комшии се чудни луѓе.Прееска на таа одозгора и падна чорапа кај нас на балкон,дојде жената си влезе како кај неа дома да е,почна да крева паники и да урла за едно чорапче што на пазар ни 20 денари не е.Ја разбуди мајка ми и ми идеше да ја фрлам од балкон и да ја залепам доле ко сликичка за во албум.Цела нејзина фамилија е кој од кој поарогантен и посебичен ама ајде...
Овие што се на ист спрат со нас се трачарки невидени,пензионерки без мажи, [освен едната] знаат се‘ за цела зграда од први до единаести спрат па и пошироко.Ако се делеа награди за најголеми трачарки,загарантирано ќе им беше првото место.Се на се,оние комшии што се најблиску до нашиот стан неможам да ги поднесам и кога ги гледам бегам што е можно подалеку.Ми сметаат тие испрашувања ко боже битен фактор им е во животот да дознаат што ми се случува на мене или на некој мој близок.
Нездрава работа.:jaj:

имав порано не ни даваше да играме фудбал на улица али затоа истата зима после летото петарди се рокаа у нејзин двор и тоа на велико.. од тогаш ни нема искочено:smir:

Може да се каже го "јадат" секој ден од гласна музика,сеа за сеа се фини,што тоа мене многу ме радува.

Заклучок:продолжете така:pipi:

Моиве комшии се пензионери,едните ме сакаат па секој месец по 300денари.Така да се одлични.

За Музиката повеке проблеми ми прават домашните од колку комшиите.
''Намали, комшиите сакат да си одморат'' Со овие зборови се домашните, а пак ка не се дома фукам, и немам проблеми. :)

Јас пред некој ден се карав со моите соседи.Цел ден ми брчеа со една проклета машина за сечење дрва и ми влегоа во ушите и мозокот.Неможев да издржам и излегов им кажав што ми лежи на срце.Иначе тие соседи никој у маало неможе да го поднесе зашо се дигаат нешо и се праат као улицата нивна да е.

Голема благодарност до оној кој ја отворил темава.
Јас ги имам најненормалните комшии на свет.Општо земено пензионерските денови треба да бидат период каде што човекот се одмара од грижите и работата и се посветува на нешто друго што му дава мир....
Е сега, не знам дали мир му дава да изиграва детектив ама мора да има нешто што толку од своето време посветува на нас мојот мил и драг комшија.
колку треба да е очаен човек за да ти викне инспекција оти половина количка песок била потпрана на неговиот ѕид од надворешната страна.
Или пак колку слободно време треба да има за да забележи во колку саат точно почнуваш да работиш, што работиш, па и да се заинтересира што може да ти наштети во работата.Секоја чест на моите комшии, многу се ангажирани, перцептивни и иновативни.:aplauz:

Имам голем проблем деновиве...кога фрлам петарди се плашат многу :ha::ha::ha:

Па јас иам проблем со комшиката да и ебам матер нека цркне веке еднаш коа седам навечер на компјутеро и она од терасата гледа шо правам у децката и после раскажува другио комшија секоја недела беше пијан кршеше тепаше ја жена му имаше полиција у нашио сокак...сеа смири се малку али тоа е ...јбг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom