Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема потреба да им плаќаш данок од 10%, бидејќи е уплатено пред законот да стапи во сила(Vacatio legis), можеш да ги тужиш.Имам за подигање околу 100 000 денари од две кладилници. 60 000 од Копачка и 40 000 од Еврогол. Талоните беа уплатени во саботата и неделата, а се затворија во понеделникот, со Реал Мадрид. Денес бев во Копачка да си ги подигнам парите, (Еврогол не работеше) и не ми ги даваа парите без да платам данок.
Талоните беа уплатени и се затворија пред законот да стапи во сила. Дали некој правно може ова да го протолкува, и како да си ги земам парите без да платам данок?
Ова веќе не е нормално,стварно..![]()
Значи сакам некој кратко и јасно да ми објасни, тоа што ќе крадат по 10% од секој добитен лист на страна, дали на крај на година ќе ми бараат други прати, т.е двојно ќе оданочуваат, само некој да одговори на кратко ако може.
А рефундирање на 10% од секој изгубен тикет ќе има ли, поради потрошено време и изгубени нерви во 90+ мин.
Па и треба да се делат. Шо мајка има некој да заработува на мој труд. Ај за фирми за такви работи даноци океј, ама и овде ли бе ?плукате сега кога бапнаа данок(не викам дека е ок законот), а кога ги делеа тикетите за на добивката да немате данок сите ќутеа??? ќе најдат решение и за овој закон, но зборот ми е гледајте реално на работите
Има тука некои финти, како што разбрав ти зимаат 10% од добивката и толку, али ако е така кој кур ќе им се наши податоци, едноставно можат да го расчистат со кладилниците.