- Член од
- 8 септември 2011
- Мислења
- 3.675
- Поени од реакции
- 2.622
nemozam sega da citam taka razlistuvam od tapatalk, inaku mislev deka se zebavate.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nemozam sega da citam taka razlistuvam od tapatalk, inaku mislev deka se zebavate.
Не само да продолжи да мисли, туку и да тврди и да мава заушки на оние кои не му веруваат
Туку не беше предлогот да се намали лимитот за пресметка од 10 на 5.000? Од каде пак сега дека на секоја добивка ќе се пресметува данок, сигурни сте?
Баш пред 2-3 недели правев муабет со еден другар што работи во Зортлајф тогаш ми рече дека кај нив и мислам уште во Бетпоинт и Златна копачка важи ова и за добивки само над 10 000 денари, може беше и за 5 000 не се сеќавма точно...А сега изгледа за било која добивка ќе зимаат 10%, а верувам дека наскоро и за сите кладилници ова ќе важи...И чекај бе, кој им курац бе, еве јас и не играм баш така често, скоро и да не играм спортска, ама што има мене некој да ми зема 10% од мое ливче со мои комбинации бе? Па тоа ливче јас сум си го играл, што мајка бара некој друг кај мене пари да бара бе? Јас сум си ги типувал утакмиците јас сум вложил пари јас сум ги погодил и на некој начин заработил, и како може сега некој да дојде 10% да ми бара, па макар и 200 денари да се тие 10%? Марш у пичку матер, убав пост прочитав негде, следна година уште да почнат да бараат 10 % на коледарите...![]()
Не само да продолжи да мисли, туку и да тврди и да мава заушки на оние кои не му веруваат
Туку не беше предлогот да се намали лимитот за пресметка од 10 на 5.000? Од каде пак сега дека на секоја добивка ќе се пресметува данок, сигурни сте?
100 % , ова со 5000 ден е за годишната даночна пријава која ќе ти стигне како честитка дома.Гледам има уште членови кои не веруваат дека ќе ги оданочат двојно![]()
Лимитот од 5000 ден е за игри на среќа , а не за обложување.
Мислам дека треба малку да подпрочиташ повеќе пред да го тврдиш тоа.
Зарем не спаѓа обложувањето во игри на среќа? Посебно е дефинирано во законот?
"Од 2008 година, стапката на оданочување на доходот на граѓаните се намалува и изнесува 10%. Од 1 јануари 2009 година со воведувањето на интегрираната наплата на данокот и придонесите од плата, даночната основа за остварениот годишен доход, се намалува за износот на даночното ослободување од 84,000 денари"
Тука се е јасно , правиш дополнителни приходи над 84 000 на годишно ниво , данок од 10 % , без разлика што те дерат 10 % на секој добитен тикет.