- Член од
- 13 февруари 2007
- Мислења
- 181
- Поени од реакции
- 6
Dobro moze ne e kako na crveno ama ne e mal prekrsok
А за поминување на црвено,колку е казната?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dobro moze ne e kako na crveno ama ne e mal prekrsok
Кај живееш ти бе?И у кој свет живееш?:uvo:Супериорен сум, разбираш? Тоа ти го гарантирам. Ако ништо друго ќе ја зезне процедурата. А сигурно и нешто друго.
Кога овластените искомплексирани службеници со посебни овластувања , а не државни службеници, ќе си работат според овластувањата што ги имаат, ќе се однесуваат согласно Правилниците и кодексите, тогаш ќе допринесам, а допринесувам многу и вака, а што сум супериорен, супериорен сум. И ни ти, ни никој друг ништо не ми може.Кај живееш ти бе?И у кој свет живееш?:uvo:
Супериорен бил малиот:nenene:
Абе несреќо,гледај да допринесеш а не да се курчиш на овластени државни службеници.А ако не знаеше постојат и психијатри за лечење комплекси,може се малку поскапи ама нема да болат толку.
Само едно чисто информативно прашање
Колку би коштала казна за возење на мотор 150 ccm без возачка дозвола? И дали се добива оноа „забрана за полагање„ енд шит?
Да си знам затоа што премногу џандари има низ градов. Земаа тоа пан европите и нема шанси да им се кидне сега, па со што сакаш мотор биди
Чекајте сеа. Имам кола со 107 kW. Имам положено на старите тестови, возачка имам веќе година ипол, и имам 19 ипол години. Смеам ли да ја возам таа кола навечер? Смеам ли да возам било каква кола навечер? Смеам ли да ја возам таа кола преку ден? Постои ли нешто ко стар закон нов закон?
Не...не смееш...почетник си по Законот.
Завчера застанаа еден другар и му репнаа казна за возење без светла, ама нема везе ги праша дали е забрането да вози после 11 и џандарот му рече дека нема гајле сега за тоа, кај и да е ќе го укинат тој законТенк ју. Да си барам ондак постара девојка, со 21 година и 2 години возачко искуство.
Некој да не има информации колку е казната за ова?
Хехе, зачленет сум на еден хрватски форум, и таму е истиот закон, конкретно зборувам за веспаџии/моторџии....но од пред некој ден со новиот закон кој што го донесоа се укина таа забрана за возење после 23часот....Завчера застанаа еден другар и му репнаа казна за возење без светла, ама нема везе ги праша дали е забрането да вози после 11 и џандарот му рече дека нема гајле сега за тоа, кај и да е ќе го укинат тој закон