Сообраќајни прекршоци и казни

Здраво. Ме застана сообраќајна полиција бидејќи бев со службено возило, ми побараа сообраќајна, моја возача дозвола, товарен лист, патен налог и се што имам од опрема. Откако приложив се дури ПП апаратот со голем рок на важење ми ја отворија кутијата за прва помош и полицаецот увиде дека немам безопасни игли и ножички и почна да вика дека немам клуч за резервна гума, на што јас му одговорив дека клучот се наоѓа во склоп на дигалката која е сместена на своето место во возилото, но тој не сакаше ниту да погледне, велејќи дека немам и си отиде во своето возило и почна да пишува некој документ. Откако јас почнав да инсистирам да ми каже зошто пишува тој ми рече дека немам соодветна опрема и ми напиша казна од 100 евра и плус казна која следи за правно лице и управител на правно лице. Срамота е, незнам на кој да се обратам, кај и да се обратам сите велат дека е завршено и дека штом е издаден налогот никој ништо неможе да измени. Го молев како човек да не пишува бидејќи не заслужувам за некои безопасни игли да плаќам 100евра. До колку мисли дека треба да ме казни нека ми напише некоја друга казна што можам јас само да ја платам, да не ја меша фирмата во која работам, но за жал не наидов на разбирање кај дотичната особа затоа што наводно имале наредба да казнуваат по било која основа, само за да ја полнат касата на државата. Ве молам посоветувајте ме што да направам... Фала однапред

Не ја плаќај казната туку веднаш посоветувај се со адвокат!
Со плаќањето на казната ја признаваш вината и автоматски судот потоа ќе донесе пресуда против фирмата и управителот, односно ќе треба и тие да платат казна.
Обавезно зборувај со адвокат кој ќе може да те упати што е најдобро да се направи затоа што ти казната како физичко лице ќе си ја платиш, но после тоа фирмата ќе се товари со дополнителни казни, а претпоставувам дека тоа нема да ти биде тебе во прилог.

Здраво дечки,ај едно прашање---ме интересира: во колата ставив камера да снима додека возам малку да ги копирам русите хехехе :) е сега ме интересира дали е валиден доказот т.е материјалот што се снима ако дојде до некој прекршок до не дај боже сообракајка или пак што ти знам нешто друго...некој викааат дека нема да биде валиден други пак викаат мора да имаш ознака на возилото дека се снима да сум напишел објектот е под видео надзор.Прашав неколку џандари појма немаа да ми кажат па затоа ако некој знае нека кажи...тенкју!

Здраво дечки,ај едно прашање---ме интересира: во колата ставив камера да снима додека возам малку да ги копирам русите хехехе :) е сега ме интересира дали е валиден доказот т.е материјалот што се снима ако дојде до некој прекршок до не дај боже сообракајка или пак што ти знам нешто друго...некој викааат дека нема да биде валиден други пак викаат мора да имаш ознака на возилото дека се снима да сум напишел објектот е под видео надзор.Прашав неколку џандари појма немаа да ми кажат па затоа ако некој знае нека кажи...тенкју!
ке се важи снименото тоа е цврст доказ ако во случај си предизвикал собраќајка или некој друг (не дај боже) или други околности, исто камери имат маркетите имотите и др ,така да не му се секирај паметно си постапил тоа а за нашиве џандари што си ги прашал да ти кажам право не се надевај многу на нив толку им е школото неписмени говеда се и еден совет ако се тркаш на улици снимките не ги ставај на интернет нашиве џандари демнат све ко мршојадци се :vozbud::vozbud::vozbud:

Може ли некој да ми пише како точно оди процедурата за впишување на забрана за управување на моторно возило во возачката дозвола?

Може ли некој да ми пише како точно оди процедурата за впишување на забрана за управување на моторно возило во возачката дозвола?

Прво треба да добиеш известување кое гласи дека треба да одиш во МТВ, таму има шалтери МВР, ќе ти ја стават забраната, и од кога ќе истече само ќе треба пак да се сликаш.

Прво треба да добиеш известување кое гласи дека треба да одиш во МТВ, таму има шалтери МВР, ќе ти ја стават забраната, и од кога ќе истече само ќе треба пак да се сликаш.

Ми стигна пресуда од прекршочен суд, тоа е известувањето или друго треба да стигне?

Ми стигна пресуда од прекршочен суд, тоа е известувањето или друго треба да стигне?

Ако не ти е истечен рокот за поднесување жалба, поднеси си :)
Ако не ти смета, можеш да го кажеш прекршокот?

Ме интересира, дали ако те фатат кај шо возиш пијан да ја влечкаш постапкава на суд или подобро е да си платиш одма?
Исто отпосле видов и полицаецов имаше грешна адреса на живеење впишано и друга работа, ептен беше арогантен со она нивното "ти знајш кој сум јас?", па ти се заканува "ќе те прекрашам" ?
Ако не, дали има барем некаква шанса казнава да се смали?

Арно шо кажа, и јас штотуку си нарачав. Ме ебаа со условна казна од 1 година ни крив ни должен пошто една глуперда ми изрипа пред кола, нит да запре нит да се опули лево десно, и капак на се беше дека си пишуваше СМС на телефонот. Не сум правник ама во реалност беше крива во било кој поглед ама на крај пак јас го јадев.

п.с. доколку ова го снимев ке ми помогнеше нешто на суд?

ке се важи снименото тоа е цврст доказ ако во случај си предизвикал собраќајка или некој друг (не дај боже) или други околности, исто камери имат маркетите имотите и др ,така да не му се секирај паметно си постапил тоа а за нашиве џандари што си ги прашал да ти кажам право не се надевај многу на нив толку им е школото неписмени говеда се и еден совет ако се тркаш на улици снимките не ги ставај на интернет нашиве џандари демнат све ко мршојадци се :vozbud::vozbud::vozbud:

Арно шо кажа, и јас штотуку си нарачав. Ме ебаа со условна казна од 1 година ни крив ни должен пошто една глуперда ми изрипа пред кола, нит да запре нит да се опули лево десно, и капак на се беше дека си пишуваше СМС на телефонот. Не сум правник ама во реалност беше крива во било кој поглед ама на крај пак јас го јадев.

п.с. доколку ова го снимев ке ми помогнеше нешто на суд?

На пешачки ли го удри?Ако си го удрил на пешачки,по ниеден основ неможе тој да биде крив.Ќе те обвинат дека си возел невнимателно,и дека при лице на пешачки премин си се движел со непрописна брзина.А многу често сум се среќавал и јас во слична ситуација како твојата,ни лево ни десно,мисли пешачкиот е на татко му.
--- надополнето: 13 јануари 2014 во 17:00 ---
Ме интересира, дали ако те фатат кај шо возиш пијан да ја влечкаш постапкава на суд или подобро е да си платиш одма?
Исто отпосле видов и полицаецов имаше грешна адреса на живеење впишано и друга работа, ептен беше арогантен со она нивното "ти знајш кој сум јас?", па ти се заканува "ќе те прекрашам" ?
Ако не, дали има барем некаква шанса казнава да се смали?

Ако сакаш казната да се смали,треба да си платиш во рок од една недела,што се однесува парично,дупло ќе биде поефтина.А ако бил арогантен бил,требало некако скришно да го снимаш со телефон,евентуално така ќе можеш на суд да докажеш и да го суспендираат на некој период или да му намалат од плата,кога ќе дојдете на суд ќе биде твојот збор против неговиот.Можеш само поголема белја да си направиш,да ти ги запамтат таблиците,и да им бидеш стална мета.Ти чим си бил пијан,не се менува ништо кај тебе.Ем ќе ти ја земат возачката на најмалку 3 месеци,и ќе си платиш парична казна.Како бе пијани седнувате да возите не ми е јасно?Си викаш ај нема да ме сопрат,и баш тогаш ќе ти го спопикаат.

Cruise ако ти успејш напнат полицаец да снимаш со телефон,т е частам
Знам посекако ја земаат возачката и ако платиш и во првите 8 дена демек половична казна,ама ме интересираше дали можи да се смали нешто судски или не.

Cruise ако ти успејш напнат полицаец да снимаш со телефон,т е частам
Знам посекако ја земаат возачката и ако платиш и во првите 8 дена демек половична казна,ама ме интересираше дали можи да се смали нешто судски или не.

Ако имало некој до тебе,отракан (попаметен)гледа дека тебе ти се дере,и постапува непрофесионално,валјда ќе му текне да го снима ако ништо друго.Скришно или било како.

Ако имало некој до тебе,отракан (попаметен)гледа дека тебе ти се дере,и постапува непрофесионално,валјда ќе му текне да го снима ако ништо друго.Скришно или било како.
На секој би му текнало шо ќе сака дома да си оди со пукнат нос
И само сведок бев на настанов шо све се изнадеси,а како шо понатаму нечие возење не коментирам,пошо немаше никаков друг прекршок,пошо и онака беа застанати на кривина кај шо неможиш да ги видиш, па да речиш возеше брзо, па сега забави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom