Соини производи

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јадам понекогаш соини топчиња! Не се калорични, а вкусни ми се!

Еве ти линк до тема каде се коментираше за ова.
Имаше и друга каде бев поопширен, ама најверојатно отиде со големата преселба на постовите.

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=410

На втора страна има од Горчо линкови. Прочитај ги.
Сојата не е саглам избор.
Јадете леќа и грав или било што друго, ако веќе мора да сте вегетерјанци:) избегнувајте соја.

факт е дека сојата е најбогат извор на билни протеини

едноставно секој производ има совоја нус појава
па земете мед јадете по една тегла на ден, ќе ви се покачи шеќер ваљда ќе умрете набрзо

оној што денес пие соино млеко, јаде соини житарици, соин мајонез, па соини шницли, па соин пудинг.. он сам по себе е нездрав, сојата воопшто не го прави таков

Месото ми е слаба точка, без него не можам:)
Соја, многу ретко....

факт е дека сојата е најбогат извор на билни протеини

едноставно секој производ има совоја нус појава
па земете мед јадете по една тегла на ден, ќе ви се покачи шеќер ваљда ќе умрете набрзо

оној што денес пие соино млеко, јаде соини житарици, соин мајонез, па соини шницли, па соин пудинг.. он сам по себе е нездрав, сојата воопшто не го прави таков
Епа сега и ти.Не прави такви споредби со цела тегла мед.Никој не напишал дека конзумирање на мед е штетно.Јас имам читано многу лоши работи за сојата,ама и добри.Јас сепак си го кажав моето мислење.:toe:

соини шницли имам јадено неколку пати помал кога бев и не беа лоши многу
ама сепак месо си е месо

Не сум вегетаријанец, ама едноставно не обожавам месо, јадам од време на време, сојата ми е таман. Знам дека месото содржи протеините кои не можат да се надокнадат со венсување на други производи. Јадам соја во најразлични видови, мислам дека скоро се имам пробано. Имам прочитано дека сојата е штетна но...:toe:

Имам пробано Соини топчиња не беа лоши ама сојата како храна не ми се допаѓа:toe:

Ги сакам тие соините топчиња..
Исто сакам онака што е обично соја само што се купува да речеме за готвење - Ја сакам ептен во супа..
Сакам исто шницли од соја.. ПРЕКРАСНИ МИ СЕ..
Чоколадното млеко од соја исто е прекрасно како и пудингот.. Ама обичното соино млеко не ми е нешто посебно..
Како и да е сакам соја.
А што е тоа соен лецитин? Што е лецитин уствари?

Ми се свиѓа. Посебно сојата во зрнца и шницли од соја. Моментално ги готвам...ммм:pipi: Наредно планирам да го пробам млекото, јебига, кад се мора.

Ми се свиѓа. Посебно сојата во зрнца и шницли од соја. Моментално ги готвам...ммм:pipi: Наредно планирам да го пробам млекото, јебига, кад се мора.
Шницлите се навистина одличини(нормално во зависност од квaлитетите на готвачот)...денес ги имав за ручек..но млекото од соја и не е нешто посебно...Ама за проба пари не се зимат :)

Шницлите се навистина одличини(нормално во зависност од квaлитетите на готвачот)...денес ги имав за ручек..но млекото од соја и не е нешто посебно...Ама за проба пари не се зимат :)

Нормално, до готвачот е, треба да се знае како да се зготват за да се вкусни :pipi:. Инаку, имаш пробано од трошките од соја, во супа што се користат како замена за фиде?

Нормално, до готвачот е, треба да се знае како да се зготват за да се вкусни :pipi:. Инаку, имаш пробано од трошките од соја, во супа што се користат како замена за фиде?
Не...не ни знаев дека ги има..ќе мора да извршам уште некој експеримент :wink:

Јас јадам соја шницли кога постам и незнам да ги направам или не сум навикната на нив ме нервираат како гума ми се и тегнам ли не тегнам со заби да му се одјаде на човек

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom