Софтверот не работи, плата нема!

• Креатор на темата Креатор на темата AL.
  • Време на започнување Време на започнување
Совтерот нечини некој треба да одоговара.

Овој совтвер сигурно нема силмулативни тестови гугле прават тестови по една година , ама ние сме најдобри зошто ќе ни се тестови.
Не да нечини софтверот, потребна му е само доработка и најважното....обука на оние самобендисаните богови во УЈП ...просто се мајстори за стварање гужви и слични страња и тоа од најмал проблем.

Симулации...овде изгледа никој не чул за операциски истражувања и симулирање на проблемот, зар мораше одма после нова година со овој систем....можеше бар уште некој месец да се почека со примената додека симулациите не ги покажеа слабите точки...

Како викаа...брза кучка, слепи......

А дали знаете дека програмерите на софтверот ... живееја во времето на БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ ШТО ЗНАЧИ ДЕКА СЕ ГРЧКИ ПЛАТЕНИЦИ КОИ ЈА ОПСТРУИРААТ ПРЕРОДБАТА!??

И ФРЧКО Е НЕКАКО ПОВРЗАН СО ОВА ТОА PRO-CHOICE КОПИЛЕ

Бетончо, во софтверот нема графа за платени придонеси кон вработен кој е на боледување во тековниот месец. Па сеа ти види дали до необразуваните пацери е проблемот :):)

Па тоа бе и кажувам...тоа БОГОВИТЕ У ТРЊЕ не знаат што сакаат,што нарачуваат и што купуваат.....па појма немаат кој тоа ќе го "вози " ...како можело такво нешто да им се протне.....??????
Проблемот, сеуште, е до необразованите пацери. Ама, не тие на кои што мислеше Бетончо. ;)

Ако Грнаров ова го правел со лева рака...тогаш сепак оние кои купувале ..купувале мачка во вреќа...:)
Bogami ako toa e Grnarov, ne ke se slozev deka e neobrazovan pacer. Prvata mreza vo Makedonija, ona na penziskiot fond, e negovo delo. :)....a ako e do nekoj drug aslak so go kucal kodot, peki...:)

Колку знам истиот софтвер во ПИОМ успешно функционираше....колку успешно во смисол на конечна евиденција..појма немам , ама пресметуваше точно колку треба да му се плати на ПИОМ и враќа се уплатница...И сервисот информативен добро им функционираше........
Совтерот нечини некој треба да одоговара.

Секогаш за почеток се зима готов совтвер за да се намалат ризиците , а во меѓувреме се бара поефтина алтернатива.

Овој совтвер сигурно нема силмулативни тестови гугле прават тестови по една година , ама ние сме најдобри зошто ќе ни се тестови.

Многу жално е што тоа се врзува со политички кампањи тоа е дел од нашиот образовен систем покажува колку сме способни односно неспособни.

Пензиснскиот фонд како и многу други системи ни се врзани со Мајкрософт што не го сметам за некој успех ( Бидејки тие се правени по страта психологија на ВБ програмери секоја чест на исклучоците).

Најтрагичното е што страдат вработените во стопанството.

Сепак тоа е Македонија ништо не е трагедија
Dr_ViRuS..не би се сложил........:) ...нема само во Бугарија школии :)

Па тоа бе и кажувам...тоа БОГОВИТЕ У ТРЊЕ не знаат што сакаат,што нарачуваат и што купуваат.....па појма немаат кој тоа ќе го "вози " ...како можело такво нешто да им се протне.....??????

Ако Грнаров ова го правел со лева рака...тогаш сепак оние кои купувале ..купувале мачка во вреќа...:)

Колку знам истиот софтвер во ПИОМ успешно функционираше....колку успешно во смисол на конечна евиденција..појма немам , ама пресметуваше точно колку треба да му се плати на ПИОМ и враќа се уплатница...И сервисот информативен добро им функционираше........

Не функционира ако сакаш сега во пиом да ти генерираат стаж мораш кај началникот да одиш тоест началничката,се друго не функционира

Da, i celata mreza vo cela Makedonija funkcionirase... ama za noviot sistem ocigledno trebalo nadogradba, vmetnuvanje na nekoi drugi detali... ne mi se veruva deka za toa bil zadolzen Grnarov, oti kaj nego nema utka, ne moze da ima, preiskusen e, i ako ima sigurno ne e po negova vina...

Кој ве ебе бе, кој ве терал во државно да се вработувате.
Инаку Грнаров е фраер, пример како професор на ЕТФ значи и максимален приод кон неконтролирана печалба.
Кој ќе се нафати да ги среди тие нафатираните.

Неспособни луѓе на клучни позиции=катастрофа.
Како може одма бруто-плата без никакви тест периоди.
Катастрофа. Мора да има припреми за вакви работи а не вака.
Смешно е какви луѓе ја водат државава.

Повеќе пати сум зборел на оваа тема и нема што да се докажувам во Македонија.
Генерација 2005/6-та почна да мрда од место оваа генрациија 4-година ќе сега значи сеуште не се дипломирани.
Другите кој предходно работеа се редки и не се занимаваат со проекти на Владата и на НВО .
Дел од кавалитетот од постарите генерација одамна ја има напуштено Македонија.

Да Бугарија на во Свера можам да кажам дека многу добро се држи.
Сум бил на итервју во фирма која се занимава со производство на Свотвер за владата ( Бугарија ) видов како се работи , но се одкажав уште првиот Бидејки не сакам да сум зависен од политички ситуации .
Има многу пари на овие тендери парите се зимат напред и сите мислат дека ги земавме парите и крај.
Во Бугарија да понапред се за да изработуваш ваков тип на совтвер мора да се изработува по ISO стандарти.
Вистината боле , но поназад сме мора да се бориме за жал на патот има многу политички говеда.
Не е прв совтверски дефек ги има многу тргнувајте од најлесните сајтови на Претседател , МВР итн до големите .
Не велам дека во бугарија немат проблеми исти менталитет сме за корумпција и тнедери , но конкуренцијата е голема и критичката маса.
Мора да излеземе од сонот последни сме на Балканот не поради политичарите туку поради нас самите Македонците .
Мора да го казнуваме секој што греши.
Да повеќе сум за ВМРО ,но Славески мора да си оди крив бил или не ваков скандал не смее да се дозволи дури да е и саботажа.

п.с
Апликација со 10 рекордс и со 100 000 не работи исто жив доказ е форумот Кајгана.
Секој ден бара појак ѕвер според мене има многу повеќе од 100 к записи нивната база барем околу 2-3 милиона

[/B]п.с
Апликација со 10 рекордс и со 100 000 не работи исто жив доказ е форумот Кајгана.
Секој ден бара појак ѕвер според мене има многу повеќе од 100 к записи нивната база барем околу 2-3 милиона

ne e do brojot na zapisi :) do konceptot e...nema sansi "neandertalci"...da napravat nesto posofisticirano od kamena sekira...:)
...a najsmesno e sto barem denes toa ne e ic SKAPA rabota...edna " bilbord" kampanja e verojatno poskapa....
.....vreme na amateri...toa ti e..:)

Не е крив софтверот, крива е логиката на некој луѓе.

НЕ БРЕ КРИВИ СЕ СДСМ кај може некој од владава да е крив хагахаха .а може и мегународен заговор да е ,,, никогаш не се знае....

некои текстови слободно може да се сместат во хумор и сатира

А дали знаете дека програмерите на софтверот ... живееја во времето на БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ ШТО ЗНАЧИ ДЕКА СЕ ГРЧКИ ПЛАТЕНИЦИ КОИ ЈА ОПСТРУИРААТ ПРЕРОДБАТА!??

И ФРЧКО Е НЕКАКО ПОВРЗАН СО ОВА ТОА PRO-CHOICE КОПИЛЕ

Komunjarska rabota! Samo sopki mu stavaat na Gruevski i go kodoshat nadvor vo megjunarodnata zaednica!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom